מעבר בית וגן בגיל שנה וחצי - שאלה

תמיצדוק

New member
מעבר בית וגן בגיל שנה וחצי - שאלה

היי.
אנחנו עוברים בחודש הבא בית וגם גן.
כדאי להיות איתו בבית כמה ימים לפני הגן החדש, כדי לעשות כל שינוי בנפרד ולא במכה אחת? או אולי לעבור בית תוך כדי שהוא עוד בגן הישן כמה ימים (במקרה כזה מבחינתנו מדובר על נסיעה בפקקים מתל מונד למרכז תל אביב ובנסיעות הלוך חזור... אבל אם אשתכנע שזה כדאי בשבילו אעשה את זה...)

וגם, האם יש משמעות מבחינתו לביקורים בגן הישן, אחרי שנהיה ממוקמים ורגילים לגן החדש? זה נחוץ/יבלבל אותו?
תודה!

גרא.

New member
תמי צדוק,ילדים בגיל הזה,מסתגלים די מהר

לשינויים.במקרה שלכם,כדאי לעזוב את הגן הנוכחי,לדירתכם החדשה,כאשר במעבר לגן החדש,יהיה
בהדרגה,עם נוכחות ההורים או אחד מהם.מקובל במקרה כזה,להיות עם הילד תחילה שעה,ואז ללכת
מהגן,למחרת שעתיים,וכך במשך כשבוע ללוות את הסתגלות הילד לגן החדש.בגיל הזה,אין חיי חברה
כמובן וכל ילד משחק לבד.לכן חשובה מאד שמות המטפלת.אין סבה מבחינתו לבקר בגן הישן,זה עלול
בעיקר לבלבל אותו.

ariasun

New member
הייתי במצב דומה ...

לפחות מנסיוני אין טעם לפתוח פער בין השינויים.. שינוי הוא שינוי ולדעתי יתכן שאם תפתחי פער בין מעבר הדירה לבין הכניסה לגן חדש יהיה לו קשה יותר.
גם לא תומכת בגישה של להשאיר אותו איתך בבית כמה ימים לפני כניסה לגן. אני עשיתי את זה מחוסר ברירה ולדעתי זה לא עשה טוב לתינוקי שלי..
כמובן שזה גם מאוד אינדבידואלי לאופי של התינוק...
כן ממליצה לך לעשות תהליך מאוד מובנה של כניסה לגן.
להיות איתו שם במשך זמן ממושך מספיק כדי שהוא יסזפיק להכיל את המקום יחד איתך.
שעה ביום הראשון יחד איתך...
ואז ללכת לרבע שעה ולחזור
ולמחרת שוב
ואחכ להגדיל את הזמנים או משהו בסגנון
מצד שני התינוק שלך גדול ממה שהיתה בתי כשעברנו את התהליך הזה .
בכל מקרה אני לא בעד להשאיר אותו שם בלי להכיר לו את המקום והמטפלות קודם.
ואחרון חביב לגבי השאלה על הגן הישן .. אני מצטרפת לשאלה ..
הם מאוד מפצירים שאבוא לבקר איתה אך אני פוחדת מאיך שהיא תתפוס את זה (למרות שעברו כבר שלושה חודשים מאז עברנו

תמיצדוק

New member
תודה רבה על התשובה! וגם להגרא

לרגע לא חשבתי להשאיר אותו בגן או בכל מקום אחר לפני הסתגלות... אני מאלה שגם כשבאה בייביסיטר אני מראה לו תמונות שלה שייזכר או לפחות מדברים עליה איתו, שיסתגל לרעיון...

תודה רבה! אולי באמת לא כדאי לבקר את הגן... נקודה מעניינת עם הלא להישאר יותר מדי בבית יחד איתי. תודה יקירתי!

smile li

New member
מסכימה עם קודמי

ומוסיפה שלא כדאי לבקר בגן הישן, סתם יבלבל ועלול לעורר תגובות לא רצויות מצידוץ
עברתם - שיהיה בשעה טובה ושימו את מה שהיה מאחוריכם.

בהצלחה!

למעלה