מעבר בסיס וביצוע קורס- כיצד התהליך מתנהל?

• פותח הנושא thy3
  • פורסם בתאריך

thy3

New member
מעבר בסיס וביצוע קורס- כיצד התהליך מתנהל?

בתור מתנדב נפשי שמשרת כרגע בתפקיד מסויים, מס' קטן של חודשים לאחר גיוסי. אני מעוניין לעבור בסיס ולצאת לקורס (לא עברתי שום קורס מאז גיוסי), כיצד התהליך מתנהל? במידה וארצה לעבור קורס, האם אני רשאי לבחור את הבסיס בו אשרת? ואם אני רוצה לעבור לבסיס מסויים, האם שם יוכלו להציע לי קורסים? איך בידיוק זה הולך? האם אישור הבקשה בתא מתנדבים מול הגורמים אליהם אעבור מותנים בהגשת חוו"ד של המפקד שלי בטופס 55? כלומר האם יש צורך באישורו על מנת להגיש הטופס? (מעבר לעניין הרושם). אודה מאוד! לעזרה

hillator

New member
תשובה להכל

דבר ראשון אתה צריך לראות אם הקורס שתעבור יגרום לך לשנות תפקיד או לא. נגיד תכניתנים בח"א יוצאים לקורסים על ימין ועל שמאל וחוזרים תמיד לאותו מקום, הקורס זה לשם העשרה נטו. הקורס שתעבור יצטרך לעבור א. המלצת מפקדים. ב. הוכחה שהקורס יתרום. ג. אישור גורמים רפואים ובמקרה שלך גם גורמי בהרן בברכה

daniel1O

New member
האם ביצוע כל קורס מחייב לשרת 3 שנים סדיר חובה

האם זה כך? במידה וסתם דוגמא אני משרת חצי שנה ואז יוצא לקורס אני אחוייב בעוד 2.5?

hillator

New member
וכן אם שירתת שנה

אז תשלים שנתיים.. סכ"ה שלוש שנים שירות חובה

thy3

New member
אני רוצה לצאת לקורס כדי לשנות תפקיד

אני מדבר על קורסים שמקנים תפקיד (קורסים של מעל 4 שבועות), לא על השתלמויות מה זו הוכחה שהקורס יתרום? האם גורמי הברה"ן בבסיס שלי מעורבים גם הם, או שאני יכול לערב אותם לצורך המלצה, או שרק הבה"רן בבקו"ם אחראי באופן בלעדי על חוות דעת? במידה וזה כן עובר, האם אני משובץ מחדש? האם יש לי שליטה על שיבוצי? ואם אני רוצה לעבור לבסיס אחר, האם שם יציעו לי תפקידים מראש?

hillator

New member
תשובה

בגדול מי שקובע בסוף זה אלו בבקום אבל אם אלו בבסיס שמכירים אותך יתנו חוות דעת טובה זה לא יזיק כן יש שיבוץ מחדש בסוף הקורס לא לפני

thy3

New member
האם השיבוץ בשליטתי?

ואם אינני רוצה להשתבץ בתפקידי החדש בבסיס ששירתי בו עד הקורס, יש מצב שבכל זאת ישבצו אותי שם? מאוד מודה לך על התשובות! בנוסף גם, את יודעת מה קורה אם ברצוני רק לעבור בסיס, מה התהליך? האם שם יוכלו להציע לי תפקידים לפני המעבר?

hillator

New member
שתי תשובות

א. בגדול בסיום קורס שואלים איפה אנשים רוצים להשתבץ וכ'ו.. מה עושים עם זה? אין לי מושג. אני יודעת שאחותי סיימה קורס פיקוח טיסה היא ברחה בסיס מסוים ובסוף שירתה שם. איך זה בכל הקורס? אין לי מושג. ב. לעבור בסיס טופס 55 לתא מתנדבים

למעלה