מעבר גבול בין תאילנד ללאוס

מטייל30

New member
מעבר גבול בין תאילנד ללאוס

צהריים טובים לכולם.
ברצוני לעבור את הגבול מתאילנד ללאוס בנקודת מעבר גשר הידידות (במזרח תאילנד).
אני מגיע לעיירה אודון תאני בערך בשעה 19:00 בערב, וצריך להספיק לטיסה ביום שלאחר מכן ב 12:00 מוויאנטיין.
רציתי לדעת אם מישהו יודע עד מתי ניתן לחצות את הגבול ללאוס, ואיך?
קראתי חומרים רבים הסותרים אחד את השני, בחלקם כתוב כי הגבול נסגר ב 18:00 ובחלקם ב22:00.
נאמר לי כי את הגבול ניתן לעבור בכלי רכב בלבד, האם ניתן לקחת מונית על מנת לעבור את הגבול או שניתן להעזר רק באוטובוסים שיוצאים מאודון תאני (שהאחרון יוצא בשעה 18:00...)

תודה רבה

sailor

New member
המעבר פתוח מ-6AM עד 10 PM

בדוק שזה לא חג באחת משתי המדינות, יום ראשון וכדומה.

מטייל30

New member
הגעה לויאנטיין

נראה לך שזה ריאלי להגיע ב 19:00 לאודון תאני ולהגיע למעבר הגבול עוד באותו יום (האם יהיו כלי תחבורה אל הגבול ומהגבול לויאנטיין?)
או שעדיף להשאר באודון תאני ללילה ולעבור ישירות בבוקר? (כמה זמן לוקח כל העסק עד ויאנטיין?) האם אני אצליח להגיע עד 10:00 בבוקר לויאנטיין?
וגם איזה כלי תחבורה זמינים כדי להגיע לגבול, ובאיזה כדאי להשתמש? (אוטובוס, טוקטוק, מונית וכו')
תודה רבה

sani48

New member
לדעתי לא

יכול להיות שהגשר פתוח עד 10 בערב,אבל לפי מה שזכור לי(מהנסיון שלי) אחרי 8 וחצי בערב כבר יש בעיה להיכנס אם אין לך ויזה מוכנה מראש ללאוס,יש אנשים שיש להם ויזה מוכנה מראש אז הם עוברים בלי בעיה, ,לגבי שאר השאלות שלך,מהשדה תעופה באודון תאני יש לך הסעות של ואנים מאורגנים לנונג קאי,אם רוצה בכל זאת לנסות לעבור לשם באותו יום אז תבקש מהם שיורידו אותך בגשר,נסיעה של משהו כמו 40 דקות,ברגע שאתה מגיע לגשר יש אוטובוס שמסיעה אותך לצד של לאוס,נסיעה של 5 דקות(עלות של 20 באט),אין אפשרות לעשות את זה ברגל,בלאוס אתה מקבל את הויזה במקום,עלות של משהו 1300 באט,תקח איתך תמונות פספורט,במידה ואתה רואה שאתה לא מספיק באותו יום,אתה יכול לישון לילה בנונג קאי באחד הגסטהאוסים(אם תרצה המלצות תגיד לי)ולמחרת בבוקר תעבור לנונג קאי,לא תיהיה לך בעיה להגיע לוינטיאן עד 10 בבוקר לוינטאן,ברגע שאתה מקבל את הויזה ללאוס,זה נסיעה של משהו כמו 40 דקות עד לשם,במידה ותישן בנונג קאי,אז תקח בבוקר טוקטוק לגשר

sani48

New member
תיקון

למחרת בבוקר תעבור ללאוס ולא לנונג קאי

מטייל30

New member
תודה רבה

נראה לי שאפילו אני לא אנסה להיכנס ללאוס אלא אשן בנונג קאי
עזרת מאוד, תודה רבה.

sani48

New member
אין בעד מה,וקבל עוד קצת מידע

בשדה תעופה באודון תאני,קרוב ליציאה(יש רק דלת יציאה אחת)יש משרד של תחנת מוניות,הם מארגנים את ההסעות של הואנים לנונג קאי,שלות של 150 או 200 באט,אתה צריך לחכות שהואן היתמלא ואז הוא לוקח אותך לנונג קאי,הוא עוצר איפה שכל אחד אומר לו,אז תחשוב מראש באיזה אזור בנונג קאי אתה רוצה לישון,אם אתה לא מיתכון לצאת מהגסטהאוס,אז תקח משהו שקרוב לגשר,רק תקח בחשבון שאין לך איפה להיסתובב שם,זה אזור די מבודד מחוץ לעיר,עדיף לך לקחת משהו בעיר,אני לא יודע מה התקציב שלך,אבל אם אתה רוצה מלון פשוט ויחסית לא יקר,אתה יכול ללכת ל Pantawee Hotel (יש כאלה כאלה בנונג קאי עם אותו שם,אז תבקש שאתה את זה שנימצא בעיר) -
http://th.tripadvisor.com/Hotel_Rev...tawee_Hotel-Nong_Khai_Nong_Khai_Province.html
יש גם 5 דקות הליכה משם ,גסטהאוס בשם mut mee שהוא מממוקם על הנהר,שם הסביבה יותר נחמדה ,אבל החדרים עצמם יותר פשוטים-
http://www.mutmee.com/ הכי חשוב שתמצא לך נהג טוקטוק שיקח אותך מוקדם בבוקר לשם(תקבע איתו כבר יום לפני)

sailor

New member
עם רכבת לילה מגיעים בין 6-8 בבוקר לתחנה

במרחק הליכה קצרה לגשר, במחיר לינה בגסט האוס טוב (המחלקה ראשונה), אחרי מנוחה מצוינת תה ואפשרות לארוחת בוקר.

prizman

New member
למה לכתוב שטויות?

אתה לא יודע מהיכן הוא מגיע לאודון ומה שעשית לפני 15 שנה כשהיית בלאוס לא רלוונטי להיום.

סאני ענה נכון. עדיף להגיע לנונג קאי, לישון בה, אישית אני מעדיף את אזור שוק הלילה, למחרת בבוקר
לחצות את הגבול.
מנונג קאי לוקחים טוקטוק לגשר, זה לא מרחק הליכה.

sailor

New member
כשתלמד לקרוא ותבין מה שאתה קורא

אתחיל להתיחס אליך.

prizman

New member
הדבר האחרון שאני רוצה בחיי

הוא שבור כמוך יתייחס אלי.

prizman

New member
מה ששכחת

זה עד כמה אתה בור.
את זה קל לראות בקריאת השטויות שלך, אין צורך בלימודים מעמיקים.

למעלה