מעבר גבול חדש תאילנד - קמבודיה

פספורט

New member
מעבר גבול חדש תאילנד - קמבודיה

נציגי שתי המדינות הגיעו להסכם על הקמת מעבר גבול חדש במחוז טראט, סמוך ל - ban bor rai מול מחוז battambang הקמבודי.

פספורט

New member
חג בימי שני ושלישי הקרובים..

10.7 - Asanha Bucha Day יום לציון הדרשה הראשונה של לורד בודהא לאחר שהגיע להארה , בפני 5 המאמינים הראשונים לפני כ - 2500 שנה . בערב מקיימים תהלוכות למנזרים עם קטורת בכל רחבי המדינה . 11.7 - Buddhist Lent לפי המסורת הבודהיסטית על כל אדם להיות נזיר לפחות תקופה קצרה בחייו, זהו היום הראשון בו הצעירים נכנסים אל המנזר לתקופה של 3 חודשים כדי ללמוד ולתרגל את הדת הבודהיסטית. זוהי התקופה הטובה ביותר להתחזקות רוחנית והסמכה לנזירות בהתאם למסורת הבודהיסטית .

פספורט

New member
איזו מן שלווה..

ועוד שבוע עבר. טוב , לפני יומיים טס כאן איזה אוירון , שבוע לפני כן עבר כאן בעל רשת מלונות קרלטון נפנף לשלום והלך . מידי פעם עוברי אורח שואלים משהו ונעלמים אל תוך האפילה. בכל זאת יש איזה יתרון לפורום הזה , אפשר לכתוב שיר וזה כאילו הולך למגירה , אתה יכול לספר את קורות חייך וגם אם נפגשת עם בן-לאדן המוסד לא יגיע לכאן , אפשר לקלל , לצעוק , לאיים , לעבור על כל כללי הפורום, אף אחד לא יטריד אותך . שבת שלום.

קרלטון

New member
נו, אז יש לך פורום פרטי, ממש בלוג

וכמו שאמרתי בעבר, קרלטון זה רק כינוי. (השם האמיתי שלי זה הולידיי אין)

פספורט

New member
../images/Emo6.gif וואללה , רק בכיתי קצת..

ונוצר כאן שרשור ענק ..ח.. ח..(יחסית לפורום הזה) , לפחות יש שני קוראים מה שבחיים לא היה לי , הישג ענק עבורי. בקשר לעסקים קרלטון , סליחה , הולידיי אין , המצב הפוליטי בתאילנד לא יציב , אה ? חג שמח.

קרלטון

New member
לגבי המצב הפוליטי בתאילנד

אני אגיד לך את האמת, לא עוקב אחריו יותר מדי, בתקופה האחרונה כל חודש בחירות חדשות, מפלגות מנסות לפרק את השנייה, כולם משקרים וכולם מתחמנים, ראש הממשלה פורש וחוזר שוב כל שבוע... מי שעושה את הכסף זה בטח אלה שמדפיסים את כל הכרזות של המועמדים השונים..

תרביץ חופשי

יש מי שקורא, לא תמיד יש מה (לפחות לא לי, לפחות לא בקשר לתאילנד). חוץ מזה, אם אתה רוצה לראות מה זה פורום מת, אתה מוזמן להציץ בפורום ישראךים באסיה של YNET...

קרלטון

New member
תשמע

יש לי כל כך הרבה דברים לשאול אותך לגבי הונג קונג שאני לא יודע מאיפה להתחיל... דרך אגב, קראתי את השרשור המקיף שפתחת כאן על הונג קונג לפני כשבועיים שלושה.

קרלטון

New member
אוקיי

אני עובד מול חברות בשנזן שמייצאות סחורות דרך הונג קונג. אני מעוניין לבדוק אפשרות של רישום גוף בהונג קונג או בשנזן (=חברה או משרד מייצג אם יש דבר כזה) לעשות את העניין נוח יותר, גם מבחינה שיווקית וגם משיקולי מיסוי. השאלה היא אם אתה מכיר יתרונות/חסרונות/הבדלים בין שנזן או סין בכלל לבין הונג קונג מבחינה זו ופרוצדורות שקשורות לזה.

אMור

New member
אם אתה מייבא סחורות מסין

איך בדיוק פתיחת חברה מקומית תקל עליך את התהליך? זה רק יסבך ויפיל עליך עוד תשלומים ומיסים. הגורמים שמוכרים לך מתעסקים עם כל השיט המקומי - תן להם לעשות את העבודה שלהם ותעשה אתה את שלך - תאמין לי - פחות תשלומים ופחות כאב ראש. תחשוב שכל מי שמייבא מסין היה פותח שם משרד או חברה... ולשם מה בכלל - לא מובן כלל... ואם בכל זאת אתה מתעקש, אז פתיחת חברה בהונג קונג אינה מסובכת. בסין - אין מצב שתוכל לעשות זאת לבד, וגם לא מומלץ...

קרלטון

New member
את המיסים צריך לשלם בכל מקרה

בהונג קונג יש מס חברות של כ-17% לעומת 30% בתאילנד. ואני לא בכובע של יבואן אלא דווקא של יצואן.

התקלת אותי

ההבנה שלי בעסקים בסיסית ביותר, ובהיותי שכיר, אין לי ממש צורך. נראה לי שAMOR יותר מוסמך לענות. מהמעט שאני יודע, היתרון הגדול של הונג קונג הוא שאין מכס, ולכן נוח ליבא מוצרים מסין לפה, ואז לשלוח הלאה. אני אנסה להפנות לפה חבר, שיש לו חברה קטנה למסחר, אולי הוא יוכל לענות טוב יותר.

פספורט

New member
ראש הממשלה באש צולבת...

" אישיות כריזמטית ומעל לחוק התערבה בעניני המדינה " כך התבטא ראש ממשלת תאילנד לפני כשבועיים בכנס פוליטי. האם התכוון למלך ? למזכיר המלך ? סערה פוליטית שמסרבת לרדת מסדר היום , כל המתנגדים לראש הממשלה , אופוזיציה , ארגוני המוסלמים , תקשורת , מנצלים את המצב ויורים בו בכל הכלים. ראש הממשלה מתחמק באופן שיטתי לנקוב בשם האישיות אליה התכוון.

eyal149

New member
הוא לא אמור היה להתפטר?

טקסין הפסיד בבחירות והיו הפגנות נגדו וכל ענין השחיתות ומכירת החברה בבעלותו "שינואטרה קורפראשאן".הבנתי שחזרתו לשלטון היא זמנית בגלל חגיגות 60 למלך תאילנד .מה קורה עם זה? האם הוא נדבק לכסא או שהכסא נדבק אליו ? כמו אצלנו במדינת הקומבינטורים

פספורט

New member
טאקסין ניצח בבחירות..

הבעייה הייתה שבחלק מן המחוזות החרימו את הבחירות , בעיקר במחוזות שיש רוב מוסלמי , לפי החוק התאילנדי אם לא עוברים אחוז מסויים (נדמה לי 20% ) לא ניתן לשלוח נציגים לפרלמנט , תקדים שלא קרה, לכן הממשלה החליטה על בחירות חוזרות אבל רק במחוזות שלא עברו את האחוז המינימילי , במקביל ההפגנות המשיכו והמלך פנה אל בית המשפט העליון לקבלת החלטה . בית המשפט החליט על פסילת הבחירות באופן כללי ולערוך בחירות חדשות. מכאן הכעס של ראש הממשלה על המלך שהתערב במהלך כי לטענתו בית המשפט רצה לרצות את המלך. ראש הממשלה למרות שניצח בבחירות התפטר (יצא לחופשה) , בגלל ההפגנות שנמשכו ולהרגעת הרוחות , בהמשך חזר בו בגלל בעיות במדינה , טרור בדרום , שטפונות קטלניים בצפון , ובעיקר החגיגות למלך. כיום הוא ראש ממשלה זמני שמכהן בממשלת מעבר עם סמכויות מלאות. עד לבחירות הכלליות ב - 15.10.06 ובכפוף להחלטות בית המשפט לפתרון בעיות חוקתיות .

eyal149

New member
תודה על ההסבר המפורט

הפוליטיקה התאילנדית לא פחות מסובכת.וגם שם המצב שברירי מאוד מסיבות אחרות לאלו שאנו מכירים

קרלטון

New member
טקסין דבוק לכסא עם סופר גלו

ההכרזות החוזרות ונשנות על הפרישות / התפטרויות באות רק כדי להשתיק את האופוזיציה. גם אם לא יהיה ראש ממשלה יש לו כוח עצום בתאילנד ורוב הסיכויים שזה שיחליף אותו יהיה יס-מן שלו, לפחות לדעתי. זה היה דיווח קצר של פרשננו הפוליטי לענייני טקסין. ונעבור לחדשות מעניינות יותר. לכבודו של טאקסין הוכרז יום חג לאומי שבו תוכפלנה שעות ה-Happy Hour במוקדי הבילוי בבנגקוק (כתבנו Benkok מדווח על עומס בכניסה לסוי קאובוי). נוי העובדת במקום ביקשה להעביר מסר לקוראים: I take care you everything. חברתה ניט ביקשה למסור הצהרה: I love you long time. בשעתיים האחרונות לא התקבלו יותר דיווחים מהכתבים שהוצבו במקום.

פספורט

New member
המצב שברירי מאוד , חלק מהגנרלים

בצבא התחילו להיכנס לתוך המערבולת הפוליטית כשחלקם מתנגדים לטאקסין וחלקם תומכים בו . אם הצבא מתערב זה מתחיל להריח לא טוב , הפיכות צבאיות כבר היו בעבר , רק זה חסר לנו? ראש הממשלה קרא אתמול לפיוס לאומי , לטענתו חלו ירידות בהשקעות ובמיוחד מצד ארה"ב ויפן בגלל המשבר הפוליטי.

למעלה