מעבר דירה ושינויים תנאי המחייה והרעש

Yaaritr

New member
מעבר דירה ושינויים תנאי המחייה והרעש

היי
אשמח לעצתכם והרעיונות שלכם (בניסיון לא לשפוט מידי ולראות את התמונה הגדולה)

אני עוברת לגור עוד שבוע עם החבר החדש וילדיו.
אומנם קראתי אין ספור מאמרים על איך מעבירים חתול לבית חדש- סגירה של חתולה בחדר מבודד וכו' וכו' וכו'

לצערי- אין לי חדר פנוי שאפשר לסגור את החתולה בשעת המעבר, היות ואני לא יכולה להכריח את הילדים להכניס אותה לחדר שלהם+ הסכם עבר עם החבר אומר שהחתולה לא ישנה איתנו בחדר.

יחד עם זאת, בימים הראשונים של המעבר (3 ימים) וידאתי שבדירה החדשה נהיה רק אני והחבר שהיא מכירה בלי הילדים, כך שלפחות יהיה שקט יחסית.

אז התוצאה היא
1- מעבירה אותה לדירה ללא חדר לסגור אותה
2- היא תקבל סלון ומטבח ענקי להיות בו
3- עוברת לדירה עם אנשים נוספים- דבר שהיא לא רגילה לו בכלל (רעש!)
4- בימים הראשנים של המעבר החתולה תהיה בדירה שקטה.

האם זה בסדר לשחרר אותה בסלון, כשאני דואגת כמובן שיהיו לה שם המיטות/משחקים/מקום להתחבא בו במידת ותרצה ?

איך מקלים עליה עם המצב הקיים ולשם הדיון זהו המצב והוא בלתי ניתן לשינוי.

אשמח לעצות מועילות
ופחות קטילות בסגנון- החבר צריך להתגמש (הוא התגמש- קיבל את החתולה בלי לדבר)
מה תעשי שיהיו ילדים- הוא ירצה להעיף את החתולה- לא יקרה, הוא יודע שזה לא אישיו בכלל לדיון.
אין לך ברירה- את חייבת להכניס לחדר- אין חדר.

תודה
מודה מראש
הבחורה שמאוד אוהבת את החתולה השמנמנה שלה
אך יחד עם זאת מאוד אוהבת את הגבר שלה גם כן

אמרת שהילדים לא נמצאים בימים הראשונים?

האם אפשר לסגור אותה בחדר שלהם עד ערב לפני שהם חוזרים? זה לפחות יתן לה קצת זמן להתרגל, גם לדירה החדשה וגם לריח של הילדים.

בנוסף - להביא כמה שיותר דברים שהיא מכירה ויש עליהם את הריחות שלה ושלך לדירה החדשה ולאיזורים שהיא תבלה בהם בהתחלה(מצעים שלה, ריהוט חתולים וכו'). זה אמור להגביר את תחושת הביטחון, ואם אפשר לבלות איתה יותר בימים הראשונים. את גורם מוכר ובטוח, זה אומר שתהיי סמן טוב שהסביבה החדשה גם בטוחה.

Yaaritr

New member
אכן כן!

תודה על התשובה והעזרה
אכן הילדים לא יהיו בימים הראשונים ואני שוקלת את זה, אבל כמובן שצריכה את האישור שלהם- גם להם פולשת חתולה למרחב המחייה שלהם :)
&nbsp
אני מתכננת לעשות את זה בסופש, כך שאהיה איתה בכל הסופש צמודה צמודה עם כל המשחקים, כריות רביצה וכד'- כדי שתרגיש כמה שיותר אהובה ופחות בטראומה מהמעבר...
&nbsp
בתקווה שלא תתחרפן עוד יותר ממה שהיא מחורפנת :)

dimitrygo

Active member
מנהל
מצטער אבל זה לא לעינין

לא לעיניין שאת ישירות מניחה שמישהו הולך לתקוף אותך כשאין שום סיבה לכך

&nbsp
אני דווקא חושב שבנסיבות הקיימות עדיף לאקלם אותה בסלון. כי ייתכן ו-3 ימים בחדר ילדים לא יספיקו ואז תצטרכי שוב להעביר אותה לסלון. אז עדיף להתחיל כבר ישירות מהסלון.
מה שכדאי לעשות:
1. המעבר עצמו - להשאיר אותה בדירה הנוכחית בחדר נפרד שיהיה בו הכי פחות תנועה אם בכלל. אם זה בלתי אפשרי להכניס אותה למנשא לפני שהמובילים מגיעים, לכסות במגבת/סמיכה/כל דבר אחר בסגנון (אך לדאוג להשאיר פתח לאוויר) ולהניח את המנשא במקום הכי מרוחק ושקט.
2. להעביר את החתולה בשלב אחרון כשבדירה של החבר כבר יהיה שקט.
3. להכין לה בסלון כמה מקומות מסתור, מקום לכלי אוכל ומים ומקום לארגז חול. במקומות מסתור להניח דברים שיש עליהם את הריח שלה ושהיא מכירה. גם בארגז חול כדאי שיהיה חול משומש שיש בו את הריח שלה. ארגז חול צריך להיות מרוחק מספיק מכלי אוכל ומים.
4. להציק לה כמה שפחות ובכלל כמה ימים ראשונים עדיף לא להיות בסלון כדי לתת לה שקט וזמן להתרגל. רוב החתולים לצערנו לא רואים בנו מישהו שמגן עליהם והנוכחות שלנו לא נותנת להם תחושת בטחון. כמובן יש יוצאי דופן ובכלל היא עוד יכולה להפתיע אותך ולהתאקלם מהר ממה שאת מצפה. חשוב מאוד לא להלחיץ אותה ולא להציק לה ואם היא לא מחפשת קירבה אז להניח לה להסתתר כמה שהיא רוצה. אפשר לשבת בסלון ולדבר איתה בקל רגוע.
5. יש מוצר שנקרא FELIWAY פליווי http://www.feliway.com/
http://www.hishhay.co.il/Product/39847/תרסיס-פליווי-felliway-להרגעת-החתול
הוא מרגיע חתולים במצבי סטרס ואולי שווה לקנות אותו.
6. חשוב מאוד שכל החלונות בדירה יהיו סגורים. גם אם יש תריסי שלבים לא להשאיר אותם פתוחים כי יש חתולים שיכולים לשבור אותם ולברוח.
7. לא כתבת בני כמה הילדים. כדאי מאוד להסביר להם שחתולה זה לא משחק, שלא צריך להציק לה גם מעבר לתקופת ההתאקלמות שלה.

Yaaritr

New member
תודה תודה

סליחה סליחה- זאת לא היתה הכוונה לצאת בתקיפה. רק שבעבר התייעצתי על חוסר אהבתו של החבר עם החתולה- וישר כולם תקפו והמליצו פשוט לוותר על החבר כי מה יקרה בעתיד וכו' וכו'.
&nbsp
תודה על העצות! עוזרות מאוד :)
הילדים בני 9+14 והם יקבלו תדריך מסודר על החתולה עם הסברים שהחתולה לא רגילה להרבה אנשים, לא משחקים איתה אם היא לא רוצה
ובעיקר שלא מתקרבים אליה בהתחלה אלא אם זה בהשגחתי וכשהיא לידי- בכל זאת חבל גם על הידיים שלהם.
&nbsp
את החיבור ביניהם כבר חשבתי לפתור עם המון חטיפים משמינים :)

dimitrygo

Active member
מנהל
גם אז לא תקפו אותך
הזהירו אותך שהמצב עלול להסתבך בגלל

היחס של החבר שלך כלפי החתולה. אבל אלה החיים שלך ואם את בטוחה שתצליחי לתמרן ביניהם ומבטיחה שאף צד לא ייפגע אז בהצלחה!

meedas

New member
חשוב לי להדגיש משהו

חלק מעניין הסגירה בחדר קשור לא לשקט אלא לבטחון. האינסטינקט של חתולים מיד אחרי מעבר למקום חדש הוא לברוח (כמובן לא אצל החתולים). חדר אחד שנכנסים אליו רק מדי פעם ואין בו תנועה ערה של אנשים גם נעים יותר לחתול אבל בעיקר קל יותר לאיבטוח - סוגרים את החלון, סוגרים את הדלת (ונועלים כדי שאף אחד לא יפתח בטעות) ויודעים שאין לחתול לאן להעלם
בהתאם, בשחרור החתול ישירות לכלל הבית יש סיכון גדול יותר לבריחה - דלת הכניסה נפתחת ונסגרת (כשיש ילדים לפעמים גם לא נסגרת), אי אפשר לסגור את כל החלונות בבית כל הזמן ואם פתאום לא מוצאים את החתול, יש המון מקומות שצריך לבדוק לפני שיודעים בוודאות אם הוא עדיין בבית או ברח החוצה
&nbsp
מאחר שכבר ציינת שזה מה יש ואין אופציות, חשוב מאוד קודם כל להכין את הבית מראש (אבטוח כל החלונות עם רשתות בלתי עבירות) ולתדרך את בני המשפחה שכל כניסה/יציאה מהבית צריכה לכלול סריקת השטח כדי לוודא שהחתולה רחוקה וסגירה מהירה והרמטית של הדלת
&nbsp
גילוי נאות - עברתי דירה לפני 4 חודשים עם שלושה חתולים ששוחררו מיד למרחב הציבורי בלי לעצור בחדר נפרד. לא נרשמו תקלות. אני אסתייג ואציין שהדירה קטנה, החתולים מורגלים במעברים ואין ילדים...

אה, ואני סופרת חתולים כמה וכמה פעמים ביום מתוך הרגל. לכל צרה שלא תבוא.

Yaaritr

New member
אבטחת הבית

היי ,
תודה רבה על העצה.
שמחה לשמוע שזאת אחת הסיבות העיקריות לסגירת החתול בחדר.
כי בזה אני יכולה לעבוד.
הבית הולך להיות בודאות ב-3 ימים הראשונים סגור ואטום- יחי המזגן!
והילדים שיגיעו לאחר מספר ימים יקבלו תדריך אבטחה לפני שהם יוצאים, כדי לוודא שלא תהיה הימלטות כלשהי החוצה- במיוחד שהחתולה מעולם לא היתה מחוץ לבית שלה.
&nbsp
גם אני עם חתולה אחת בלבד, עושה בדיקה שניה לפני שיוצאת כדי לוודא שהיא במקום בטוח+ איך שאני נכנסת מחפשת אותה לוודא שלא היה נפילה כלשהי מהחלון (קומה ראשונה אבל עדין- העולם החיצוני זר לה)
&nbsp
תודה תודה

למעלה