מעבר דירה - עדיף להיות סגור שעות במנשא או לבלות לילה לבד?

BloodyRose

New member
מעבר דירה - עדיף להיות סגור שעות במנשא או לבלות לילה לבד?

היי,

אוטוטו מעבר הדירה מגיע, וההתלבטות בשיאה -
האם עדיף לחתול (הפחדן והלחוץ והחרדתי) להיות סגור במשך שעות במנשא בחדר בדירה הישנה, או שמא עדיף להעביר אותו לדירה החדשה בערב שלפני ההובלה?
אופציה א' אומרת שמוקדם מוקדם בבוקר אני צריכה לתת לפאזי כדור הרגעה (זה לא יעבוד בשום דרך אחרת
), להכניס למנשא ולסגור בחדר שהמובילים לא יכנסו אליו (אבל כן יעשו רעש בשאר הבית, ופאזי כאמור לחוץ מאוד מדברים כאלה), עד שהמובילים מסיימים גם את הפריקה בדירה החדשה, דבר שיכול לקחת שעות.
אופציה ב' אומרת שבערב לפני אני אקח את פאזי בנחת לדירה החדשה (מבלי להיות לחוצה בזמן), לסגור אותו בחדר (שגם אליו המובילים לא יכנסו) עם כל הדברים שלו (ארגז חול, אוכל, מים, מתקן גירוד קטן, צעצועים), לשבת איתו כמה שעות (עד שירגיש בנח), אבל את הלילה אני לא אוכל לבלות שם, מה שאומר שהוא יהיה לבד (ואז ישמע בבוקר את הרעש של המובילים, אבל לפחות לא יהיה סגור במנשא).

ברור ששתי האופציות לא אידיאליות, אני פשוט תוהה מה פחות מלחיץ מנקודת מבטו של חתול - להיות נעול שעות עם הרבה רעש מסביב אבל בסביבה מוכרת (אם כי לא נראה לי שזה ירגיע אותו), או להיות לילה לבד במקום זר, אך הרבה פחות רעש והרבה פחות זמן סגור במנשא...

תודה! (ברור שיש תמונת שוחד, מה חשבתם?)

dimitrygo

Active member
מנהל
אופציה שניה ללא ספק. ואל תשכחי לארגן לו בחדר הזה מקומות

שהוא יוכל להתחבא בהם.

tzviya

New member
האפשרות הראשונה זה מה שעשינו עם צוף שלנו כשעברנו לפני שנתיים

אם כי להבדיל מהחתול שלך את צוף היה קל להכניס למנשא.
&nbsp
הוא נשאר במנשא במרפסת הכביסה במהלך כל ההעברה (סגרנו את הדלת ) ומדי פעם נכנסו להגיד לו שלום.
&nbsp
אחרי שהמובילים יצאו שחררנו אותו בדירה (הריקה) והשארנו אותו עם מים, אוכל וארגז הצרכים שלו.
&nbsp
אחרי הפריקה בדירה החדשה (במרחק 10 דקות מהישנה) וארגון ראשוני של הדירה חזרנו לדירה הישנה והבאנו את צוף לדירה החדשה.
&nbsp
יש לציין שהוא עשה סיור במשך פחות משעה, קבע שזה הבית שלו, והתנהג כאילו שמאז ומעולם הוא גר שם.
&nbsp
&nbsp
סיפור שני: לפני כמה שנים עברתי דירה עם בתי והחתולה שלה. כדי למנוע מהחתולה סטרס בתי והחתולה היו אצל חברה שלי מהערב קודם ובתי גם ישנה שם. החתולה נכנסה אל מתחת לשמיכה בערב ולא יצאה משם, עד שבאנו למחרת לקחת אותה לדירה החדשה. בזמן שהותה בבית החברה היא לא אכלה או שתתה וכמובן לא עשתה צרכים, גם כשהיינו איתה. את החברה החתולה הכירה, כך שלא הייתה זרה לה. היא התרגלה אח"כ לדירה החדשה תוך יום-יומיים.
&nbsp
אני חושבת שלהישאר בסביבה המוכרת עם הריחות המוכרים כרוך בפחות סטרס מאשר מעבר לסביבה חדשה. כמובן שתלוי באופי של החתול שלך.
&nbsp
בהצלחה במעבר הדירה!

מעבר דירה

ללא ספק אופציה ב'. אופצייה א' תהיה רעה לחתול חרדתי לדעתי. (יש לנו חתול שחור ענק, מוצק, שרירי, וחרדתי...כל רעש מפחיד אותו. עדיף לו לבלות לבד (תביאי לו צעצועים ודברים עם הריח שלך, זה ינחם אותו בלילה. החתול שלי משתמש בבגדים שלי כמו שמיחי לפעמים כשאני לא בסביבה) רק שלא יהיה חשוף להמולה של מעבר דירה.

בהצלחה!

למעלה