מעבר דירה עם החתולים מדירה לבית פרטי

TZIPI29

New member
מעבר דירה עם החתולים מדירה לבית פרטי

היי,
יש לנו שני חתולים - מיין קון בן 4 וחתולה מעורבת בת 2.
החתול איתנו מגיל 7 חודשים והחתולה מגיל חודש. שניהם מאוד אוהבים אחד את השניה ומסתדרים מעולה.
אנחנו גרים בדירה, החתולים כמובן חופשיים בבית ויש תריסים על החלונות ככה שהם צופים החוצה דרכם. בקרוב אנו עוברים דירה לבית פרטי שיהיה גם גדול יותר.
אני כמובן נגד לתת לחתולים לצאת החוצה. לא בהתחלה ולא בכלל, אבל תוהה כמה זה ריאלי בבית פרטי עם חצר שכל הזמן נכנסים ויוצאים..
אציין שהחתול הבוגר כבר עבר איתנו 2 דירות, מסתגל במהרה וסה"כ מגיב בסדר כשאנחנו עוברים (תמיד מרכזים אותו בחדר מסוים עם כל הציוד שלו ולאט לאט נותנים לו להכיר את הבית).
החשש שלי במעבר הקרוב:
א. האם לעביר את שניהם יחד ברכב? כל אחד בכלוב אחר? האם בנסיעות נפרדות? (נסיעה של בערך 50 דקות) החתולה יוצאת מידי פעם לביקורי וטרינר אבל החתול כמעט אף פעם לא.. וגם כשמוציאים אותו בכלוב הוא לא מפסיק לילל ולבכות.. השאלה אם הם ביחד ידליקו עוד יותר אחד את השניה או ירגיעו?
ב. אני רוצה להרגיל אותם לקולר מעכשיו ועד תקופת המעבר (שלושה חודשים) כדי שכשנעבור במידה ויקרה משהו (חס וחלילה) שיהיה להם קולר. איזה ממליצים? אין לי נסיון עם זה וגם החתולים לא נראה לי יאהבו את הרעיון של זה. אבל אני מרגישה שזה הכרחי.
ג. טיפים נוספים לגבי המעבר? אני בלחץ נוראי ממנו. יש לציין שהחתולים האלה חשובים לנו מאוד ואנחנו אוהבים אותם ברמות... את הטיפים הרגילים של איך כדאי להתנהג אני מכירה, כי כמו שאמרתי כבר העברתי את החתול הבוגר דירות. אני תוהה לגבי המעבר לדירת קרקע. אמנם יהיו גם רשתות בכל הבית.. אבל אני לא יודעת האם הם יכולים לקרוע אותם?
בקיצור, כל טיפ אפשרי וחיזוק יעזור :)
תודה.

גורדיאן

New member
תשובות:

1. זה לא ריאלי לנסות ולשמור אותם רק בבית, אלא אם כן הסביבה ממש מסוכנת ואז כדאי להשקיע מאמץ חריג בנושא.
2. להעביר ביחד, בשני כלובים נפרדים, בטח יהיה קונצרט שלם אבל זה מה שיש.
3. החתולים לא ירגישו שיש להם קולר, זאת הבעיה הכי קטנה. את צריכה קולר עם תפס שיחרור מהיר (אצרף בהמשך תמונה), לא אבזם. אם הקולר יהיה הדוק מידי הוא יהיה בעיה מהסיבה הברורה ואם הוא יהיה משוחרר מידי הוא עלול לגרום לפצע בצוואר החתול, תצטרכי לשחק עם זה עד לתוצאה אופטימלית. חוץ מזה אם בקולר יש בליטות נסי לשייף אותן כדי למנוע חיכוך מיותר בעור.
4. אם החתולים קורעים את הרשת אפשר לא להחליף רשת אלא לצפות את נקודות התורפה ברשת חזקה יותר עם חורים גדולים יותר שתגן על הרשת הראשונה. זה מה שאני עשיתי כשנמאס לי להחליף רשתות וזה עובד.
5. לפי בקשתך הריני מחזק את ידיך, חזק ואמץ! (ראי עצמך כמחוזקת)

גורדיאן

New member
תפס שחרור מהיר

נ.ב.: כשאמרתי 'בליטות' התכוונתי למקומות בהם יש תפרים, נוצרת שם מין מדרגה שכדאי קצת לשייף אותה, אפשר להשתמש במה שמו שמשייף ציפורניים.

Yukita

Active member
מנהל
מעבר לבית חדש

בבית עם חצר אולי קשה יותר להקפיד על דלת סגורה, אבל לא בלתי אפשרי: עניין של הרגל. אם מתרגלים מהרגע הראשון לסגור את הדלת לחצר, זה אפשרי.
&nbsp
האופציה השנייה היא לגדר את החצר כך שלא ייצאו ממנה. זה יכול להיות קשה, תלוי באופי התיחום הקיים. אצלנו למשל יש מרפסת גדולה שגודרה למניעת יציאת חתולים, ובכל זאת אחד הצליח כל פעם לצאת... כרגע כולם בפנים, אבל אין ספק שצריך לשים לב מתי יומצא הפטנט הבא.
&nbsp
רשתות לחלונות: יש חתולים שלא נוגעים ברשתות, אבל כל מי שכן נוגע ברשת אין לו שום בעיה לקרוע רשת יתושים רגילה. יש רשתות יתושים חזקות יותר, אבל חתול עקשן יקרע גם אותן בסוף. אצלנו שמנו רשת יתושים שנחשבת לחזקה יותר (ויקרה יותר). עוד לא חיסלו אותה, אבל אם ימשיכו להיתלות עליה ברדיפה אחרי זבובים ומיני ברחשים כמו שקורה מדי פעם כרגע, היא תיקרע מתישהו. אפשרות פחות אסתטית אבל יותר יעילה היא לחבר למסגרות החלונות (או לסורגים, אם יש) רשת תוכים. רשת תוכים לא תמנע כניסת יתושים, אך צריך צבת חיתוך כדי לחתוך אותה. חתול לא יכול לקרוע רשת תוכים. היא נמכרת ממתכת אל-חלד ונראית לא רע יחסית לכמה מיני רשתות אחרות.
&nbsp
קולר: רק קולר בטיחותי. כלומר, קולר שנסגר עם קליפס ולא עם אבזם. מדוע? כי חתולים אוהבים להדחק לכל מיני מקומות, ואם שלכם יצאו ויגיעו לשיחים ומקומות כאלה הם עלולים להלכד ולפצוע את עצמם בנסיונות להיחלץ. קולר בטיחותי פשוט נפתח אם מושכים בו מספיק חזק. זה אמנם אומר שקולרים כאלו הולכים לאיבוד מדי פעם, אבל עלותם לא עד כדי כך איומה שאי אפשר להחליף.
&nbsp
העברה: יש לכם שלושה חודשים. ההמלצה שלי היא לשים את המנשאים (כלובים) של החתולים פתוחים בפינות כלשהן על הרצפה בבית, עם משהו מרופד לרבוץ עליו. בימים הראשונים, כדאי פעם עד פעמיים ביום להניח חטיף ממש טעים ואטרקטיבי לכל חתול במנשא שלו, כדי לעודד כניסה. חתולים אוהבים לרבוץ במאורות שכאלה, אז אם תתנו להם לראות בכלובים סתם רהיט נחמד ומעניין ולא משהו שמופיע רק עשמשהו רע הולך לקרות, הם יתרגלו אליהם ולא ירגישו לחוצים באותה מידה לנסוע בתוכם (גם אם ישנאו את הנסיעה ויתעצבנו, עדיין רמת הסטרס נמוכה יותר). צריך מנשא נפרד לכל חתול, אבל אני לא רואה שום צורך או סיבה לנסוע פעמיים ברכב - את שני המנשאים הנפרדים, כל אחד סגור היטב עם חתול אחד, מכניסים לאוטו. לא חייבים להניח ביחד באותו מקום באוטו.
&nbsp
מעבירים לחדר סגור עם כל הציוד בבית החדש. חתולים שמסתדרים יפה יחד אין מה להפריד: שמים את שני הכלובים באותו חדר, ופותחים את דלתות המנשאים. כשהמשופמים ירצו לצאת לסייר בחדר, הם ייצאו, והכלובים הפתוחים יישארו כמאורות לברוח אליהן אם ברצונם בכך.
&nbsp
בעיקר צריך להקפיד שלא ייצאו מהבית (גם לא לחצר) לפחות שבועיים, כדי לוודא שהם רואים את הבית כביתם ויבינו שזה המקום אליו חוזרים גם אם ייצאו (במקרה או בכוונה). כאמור לא כדאי לסמוך על רשתות יתושים בלבד בקטע הזה.
&nbsp
אפשר להעלות תמונות

&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

TZIPI29

New member
תודה. אתחיל לחפש קולר מתאים

לגבי חיסונים יש המלצות מיוחדות? בגלל שיש סיכוי שיצאו החוצה. פשוט לעשות את החיסון המרובע?
שניהם חוסנו כשהיו גורים אבל מאז הפסקתי ולא נותנת חיסון פעם בשנה (בעיקר כי לא ראיתי טעם, הם בריאים, לא יוצאים מהבית, לא רציתי סתם לדחוף).

Yukita

Active member
מנהל
אמנם יש דעות שונות בנדון

אך בעקרון חיסון כל שנה נועד לכסות גם את האפשרות שתכניסו אתם דברים הביתה (למשל על סוליות הנעליים) שיכולים להיות מקור הדבקות. יש כאלו שמחסנים כל שנתיים.
&nbsp
מעבר לעניין החיסון, ביקורת רפואית כללית אצל וטרינר (בדיקת מישוש, עיניים, שיניים וכמה שאלות שהוא שואל) זה לא דבר רע, ויכול לעזור לוטרינר להבין למה לעשות את ההשוואה במידה ומשהו כן משתנה.
&nbsp
בעיקר, לא כדאי ליפול לתוך מלכודת של "החתול משתולל כשלוקחים אותו לוטרינר, אז לא ניקח". אחרי שנים ככה, נוטים לפספס דברים כמו התפתחות בעיות בכליות, דלקת בדרכי השתן וכד' פשוט כי כל כך לא רוצים לצאת לוטרינר שפוטרים הכל ב"זה הגיל" או אמירה דומה. במילים אחרות, גם אם לא כל שנה, כן רצוי שתהיה ביקורת רפואית איזושהי.
&nbsp
באשר לקשר ליציאה החוצה, אין תוספות מלבד לשקול האם לחסן גם נגד כלבת, וכמובן להקפיד הרבה יותר על טיפולי פירעוש.

בלת"ק, כמה נקודות שרציתי לציין

אנחנו גרים בבית פרטי, והחתולים לא יוצאים החוצה, אף פעם. קשה, אבל לא בלתי אפשרי.
לגבי קולר, אם את רוצה לשים קולר מחשש בריחה, ראיתי באיביי קולרים עם GPS, כך שאם חתול ייעלם לך תוכלי לאתר אותו.
לגבי רשתות, את יודעת יותר טוב מאיתנו אם הם חתולים שיכולים לקרוע רשתות. לי, למשל, יש חתולים חנונים, שאין מצב שיתעסקו עם רשת. ראיתי פרסום על רשת יתושים שמיועדת ספציפית להיות עמידה לבעלי חיים.
שיהיה מעבר קל ובטוח!

למה לא לצאת החוצה?

אם החצר מגודרת מספיק גבוה ותחליטו להשקיע קצת אפשר להוסיף בחלק העליון של הגדר את הדבר המסתובב הזה ובכך למנוע מהחתולים לצאת מהחצר, ובחצר יש המון דברים כיפים כמו דשא ויתושים..

על כל מקרה - חיסונים, אמפולות פרעושים לפני המעבר ולאחר מכן כל חודש בימי הקיץ - גם אם הם לא יוצאים. בית פרטי = סיכוי פרעושים.
(אבל היי, בית פרטי = מקקים, ולכם כנראה לא יהיו בכלל כי יש לכם שני ציידים)

לגבי הקולר כבר ענו לך

וההמלצה שלי לגבי רשתות - תתחילו ברשתות ברגילות, ובחלונות שבהם תהיה דרישה לצאת (כנראה שזה יהיה בחלונות שפונים לאזורים שיונים אוהבות להסתובב בהם וכו') אפשר לשים רשת כפולה- אני שמה רשת לול, זאת רשת מתכתית ששום חתול לא יצליח לקרוע, ועליה מותחים (מבחוץ) את הרשת נגד היתושים
זה לא הדבר הכי מהמם בעולם, אבל זה אפקטיבי לחתולים (כי מתכת) ולבני אדם (כי יתושים) - אפשר להכין בית בקלות, זה מה שאני עשיתי. אבל מאמינה שגם אנשי מקצועי יכולים להכין לך.

זה ישמע מטורף, אבל הטיפ שלי אלייך יהיה כמה ימים לפני המעבר, לשמור קצת קקי מהארגז שלהם.
אפשר לפזר אותו בחצר של הבית החדש כדי שהריח שלהם יתפזר בחצר- זה יתן להם תחושת שייכות למקרה שהם בטעות יברחו החוצה.

ואם כבר להיות מוכנים מראש- אז תישנו בשבוע שלפני המעבר בחולצות שלא אכפת לכם להיפרד מהן - על כל מקרה (כי אם החתולים יעלמו אתם תצטרכו לגזור את החולצות, אז לא לישון עם פיג'מות של דולצ'ה)

בהצלחה :)

למעלה