מעבר דירה עם חתולה

sammy s

New member
מעבר דירה עם חתולה

שלום לכולם!
במשך כשלוש שנים אני מאכיל חתולה בקיבוץ שבו אני שוכר דירה, ומטבע הדברים היא הפכה לבת בית - אוכלת ושותה בדירה מידי יום, ונשארת לכמה שעות. בלילות וכאשר אני לא בבית - היא בחוץ, ושם היא עושה צרכים. היא אינה מחוסנת ואינה מטופלת מבחינה רפואית.
מידי יום היא מחכה ליד הדלת כדי שאכניס אותה ואתן לה מזון.
בעוד זמן קצר אני עובר לדירה אחרת, בקיבוץ אחר.
מצד אחד, אני לא רוצה להשאיר אותה פה לבד - היא תחכה ליד הדלת של הדירה לשווא, ואני לא בטוח אם היא תלויה במזון שאני מספק לה (ייקח לפחות חודש עד שהדירה הזאת תאוכלס מחדש).
מצד שני - אני לא רוצה לקחת אותה למקום חדש ולא מוכר, בו אולי יהיו לה קשיי הסתגלות והיא לא תשרוד מעצם המעבר למקום זר.
דילמה.
מה אתם אומרים? להשאיר אותה כאן או לקחת אותה איתי?

Yukita

Active member
מנהל
אם מבצעים מעבר בצורה נכונה

אפשר בהחלט לעבור ולהמשיך את החיים יחד. אם אתה האדם ששם לב מה קורה עם החתולה הזו, מה שלומה, ונותן לה אוכל - יתכן מאוד שעדיף לה לעבור איתך - אלא אם כן יש מישהו אחר אמין ששם לב מה קורה איתה במקומה הנוכחי. בהחלט ייתכן שהיא תלויה בך במידה לא קטנה.
&nbsp
עם זאת, יש להביא בחשבון כמה דברים.
&nbsp
במעבר, יש צורך בתקופת איקלום. אם פשוט תיקח אותה ותשחרר אותה במקום חדש, היא לא תבין איפה היא נמצאת ועלולה לפרוץ בריצה מבוהלת למצוא מקום מוכר. במקרה כזה, בסבירות גבוהה היא תיעלם ולא תחזור, וזה בהחלט עלול להיות הסוף שלה. כשעוברים דירה עם חתול, גם חתול חוץ, חייבים בשבועיים עד חודש הראשונים במקום החדש לסגור את החתול בבית. אפשר בחדר אחד בבית. צריך לוודא שאין לחתול איך לברוח החוצה (חלונות וכו') ולתת לו להתרגל למקום. כאשר הוא מתרגל, ואסור ליפול לאשלייה של רוגע כבר אחרי יומיים שלושה אלא צריך באמת לחכות כשבועיים, אפשר לפתוח את הדלת ולתת לו לצאת לבד לבדוק את המקום החדש. כך הוא יודע שיש לו בסיס מוכר ולא פשוט מוצנח למקום מפחיד בלי הכנה.
&nbsp
בזמן הזה כמובן יש צורך בארגז חול, באוכל ובמים. בחדר הסגור שמים גם איזשהו מחבוא עבור החתול, זה יכול להיות מנשא חתולים שישמש גם למעבר עצמו וגם - כשמורידים את הדלת - כמחבוא ומרבץ עבור החתול.
&nbsp
בגדול, בהנחה שברצונך להמשיך לטפל בחתולה לאורך שנים, מומלץ כן לחסן. החיסונים הם נגד מחלות חתולים נפוצות, וחתולים שיוצאים החוצה, ודאי בסביבה כמו קיבוץ שבחלקם יש לעיתים התראות כלבת, רצוי גם לחסן נגד כלבת.
&nbsp
&nbsp

למעלה