מעבר דירה עם חתול - שאלה

זז77

New member
מעבר דירה עם חתול - שאלה

היי, קראתי מספר כתבות עאל איך מעבירים חתול דירה ותמיד כתוב שצריך לסגור אותו בחדר פנוי בזמן שהמעבירים לוקחים דברים ולהעביר אותו לאחר שהמובילים פינו את הדירה אל הדירה החדשה. הבעיה היא שאני בדירת שני חדרים ואין חדר פנוי לגמרי, מכל חדר המובילים יצטרכו לפרק משהו אז אני לא יודעת מה לעשות.
האם אפשר לעשות את ההעברה שלו אל הדירה החדשה לפני שהמובילים מגיעים לדירה הישנה? כך הוא לא יחווה את הבלגאן ויוכל להכנס ישר לחדר ריק ופנוי במקום החדש. אני רק לא יודעת אם זה בסדר וכמה זה טראומתי אם הוא יהיה לבד בחדר שבדירה החדשה למשך השעתיים-שלוש שיקח לנו לפנות את הדירה הישנה ולהגיע לחדשה. אני ממש מודאגת מזה.

BloodyRose

New member
זה מה שאני עשיתי

העברתי את החתול לילה לפני המעבר ("לילה לפני"... בפועל זה היה איזה ארבע שעות לפני
). מיקמתי אותו בדירה החדשה בחדר סגור עם הדברים שלו (ארגז חול, אוכל, מים, ושמיכה שהוא מכיר כדי שהוא יזהה את הריח. אולי אפילו גררתי איתי גם מתקן גירוד קטן). ישבתי איתו שעה בערך (שבמהלכה הוא רק הסתתר, אבל הרגשתי שאני צריכה להיות שם איתו).
שמתי גם שלט על הדלת של החדר, כדי שהמובילים לא יפתחו בטעות.
בבוקר הייתי עם המובילים, ואחרי שהם סיימו ישבתי איתו עוד קצת בחדר שלו. עדיין הסתתר ולא שיתף פעולה.
השארתי את החדר סגור וסידרתי את הבית, ורק אחרי שהבלאגן הגדול הסתיים, פתחתי את החדר. הוא המשיך להסתתר עוד שעה-שעתיים, אבל בסופו של דבר יצא לחקור.

אני לא יודעת עד כמה זה מומלץ "על הנייר" לפעול ככה ולהשאיר חתול לבד בדירה חדשה, אבל מבחינתי זה היה עדיף על להיות בלחץ בבוקר לסגור אותו בחדר/מנשא לפני שהמובילים מגיעים. ככה יכלתי להעביר אותו בשקט, בלי אנשים זרים מסביב, ולהספיק לשבת איתו קצת בלי המולה.

אני זוכרת שבזמנו התייעצתי על כך איפשהו, והתגובות היו ממש נגד, עד שמישהי כתבה לי שרק אני מכירה את החתול ורק אני יודעת מה עדיף בשבילו - להיות לבד כמה שעות בחדר זר או להיות סגור במנשא כשיש אנשים זרים ורעש בבית.

מעבר נעים!

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי האישית דווקא עדיף להעביר את החתול קודם ולסגור אותו

בחדר שהמובילים לא יכנסו אליו. ממילא צריך להרגיל את החתול לדירה חדשה ועדיף לעשות את זה בצורה כזאת שסוגרים אותו בחדר נפרד עם כל הדברים שהוא צריך ואם אפשר גם הדברים שהוא מכיר ושיש עליהם ריחות שלו ושלך.

גורדיאן

New member
את דואגת לדבר הלא נכון.

אפשר לסגור אותו בשירותים של הדירה הישנה עד ההעברה, אפשר להעביר אותו לחדשה לפני ההעברה ולהשאיר אותו כמה שעות, כל האפשרויות סבירות כל עוד משתדלים להרחיק אותו מהרעש ומהאנשים הזרים.
הדבר היחיד שחשוב הוא שבכל שלב לא תהיה לו אפשרות להימלט, כלומר לסגור אותו במנשא ולהשגיח היטב, לא חשוב אם הוא יברח מהישנה או מהחדשה עדיין התוצאה תהיה גרועה מאוד.
בהצלחה!

dimitrygo

Active member
מנהל
אגב גם אחרי המעבר בדירה החדשה צריך לדאוג שלא תהיה לו דרך

לברוח וזה אומר שהחלונות ב"חדר איקלום" או כל החלונות במידה והוא לא יהיה סגור בחדר אחד צריכים להיות סגורים.

זז77

New member
אני יודעת,

מהבחינה הזאת אני ערוכה עם רשתות בכל הדירה, מנשא וכו'. אני רק דואגת שלא תהיה לו טראומה כלשהי מזה שאני משאירה אותו סגור לבד בחדר בדירה החדשה לכמה שעות כשאני לא שם כדי לבקר אותו להרגיע. נורא הפחידו אותי מהקטע הזה.

Yukita

Active member
מנהל
ההפחדה לא ברורה לי

בסך הכל נשמעת תכנית טובה - כמה שפחות בלגן מסביב לחתול, וכמה שיותר בטחון עבורו ועבורך במעבר זה הדבר הנכון. לא כל כך סביר שיחטוף טראומה משעתיים שלוש לבד במקום שקט עם המנשא שלו ודברים שלו מסביב, אפילו אם יהיה חפשי בחדר (הסגור והמאובטח) ולא נעול במנשא.

dimitrygo

Active member
מנהל
הוא ממילא יסתתר במקום כלשהו (אגב כדאי שיהיו לו כמה כאלה) ולא

יצא משם כמה שעות.

למעלה