מעבר דירה עם חתול

Cosma4

New member
היי לכולם,
רציתי להתייעץ ולקבל טיפים בנוגע למעבר דירה עם חתול.
אז ככה, החתול שלי איתי כבר 5 שנים. השוכר שגר לפני כן השאיר אותו פה ועזב. אנחנו אימצנו אותו באהבה רבה. הסיפור הוא שהחתול רגיל לעשות את הצרכים שלו בחוץ, לעיתים מסתובב קצת בגינה בחוץ ורוב היום הוא חוזר הביתה, ישן על המיטה ואוכל פה.
השאלה שלי האם מעבר דירה יהיה קשה? כלומר אני יכול להגיד שהחתול מאוד אוהב אותי כל הזמן משחק איתי, מתכרבל ושמח שאני נמצא בקרבתו.
השאלה היא האם החתול במצב של מעבר דירה יתגעגע אל האזור שהוא רגיל אליו ( היה פה בסביבות 10 שנים) או שאהבה לבעלים תגרום לו להסתדר גם במקום החדש. יש לנו קופסה להכניס את החתול ברגע שנעבור.
תודה על העזרה
:)

גורדיאן-II

Active member
היי לכולם,
רציתי להתייעץ ולקבל טיפים בנוגע למעבר דירה עם חתול.
אז ככה, החתול שלי איתי כבר 5 שנים. השוכר שגר לפני כן השאיר אותו פה ועזב. אנחנו אימצנו אותו באהבה רבה. הסיפור הוא שהחתול רגיל לעשות את הצרכים שלו בחוץ, לעיתים מסתובב קצת בגינה בחוץ ורוב היום הוא חוזר הביתה, ישן על המיטה ואוכל פה.
השאלה שלי האם מעבר דירה יהיה קשה? כלומר אני יכול להגיד שהחתול מאוד אוהב אותי כל הזמן משחק איתי, מתכרבל ושמח שאני נמצא בקרבתו.
השאלה היא האם החתול במצב של מעבר דירה יתגעגע אל האזור שהוא רגיל אליו ( היה פה בסביבות 10 שנים) או שאהבה לבעלים תגרום לו להסתדר גם במקום החדש. יש לנו קופסה להכניס את החתול ברגע שנעבור.
תודה על העזרה
:)
כן, הוא יסתדר גם במקום החדש, מה שחשוב לו זה אתה, אמנם חתולים הם יצורים טריטורליים אבל הקשר עם הבעלים חשוב יותר.
מצד שני, הוא ירגיש מבוהל במקום החדש, חשוב מאוד לא לתת לו אפשרות לברוח החוצה, הוא ינסה את זה אבל אם יצליח הוא ילך לאיבוד, אפילו אם יש בחוץ שטח ידידותי הוא לא ידע לחזור. במשך לפחות חודש אסור שהוא יצא מהדירה.
תכין לו ארגז חול למען הצרכים, הוא יאמץ אותו במהירות יחסית - יכול להיות שתהיה לו עצירות למשך 2-3 ימים בגלל המעבר, אבל לאחר הפעם הראשונה בה הוא יעשה את צרכיו העניין הזה יסתדר לגמרי.
חוץ מזה - השוכר ההוא מנייק, לעזוב ככה חתול לאחר 10 שנים, וכל הכבוד לך על מערכת היחסים האוהבת שיש לך עם החתול. זכיתם.

אלישבע777

Well-known member
אני עברתי דירה עם חתול בן שנה ולא היו עדיין סורגים ונלחצתי מאוד. החתול לא הסכים להיות כלוא בחדר ריק סגור. ונאלצתי להשגיח עליו שלא יעלה לחלון או למרפסת, כי הוא חקר על פינה... תוך יום הוא כבר הכיר את הבית ואת הקופסא. הוא לא רצה לצאת החוצה למזלי, כי לא היה רגיל לצאת ( אחרי שאיבדתי שני חתולי בית- חוץ) לא הסכמתי לתת לחתולים הבאים לצאת החוצה. חתול הוא חיה שאוהבת הרגלים ואוהבת כל מיני פינות קטנות חשוכות להסתתר. חיה מצויינת למקומות קטנים ולדירות עירוניות ובעלים עסוקים... הם קשורים לבעלים, אבל לא נורא כשהבעלים נעדרים מהבית הם אינם דואגים כמו הכלבים...
אני ממליצה לא לתת לחתול לצאת אף פעם ולהיות עקבית בעניין זה. בחוץ יש חתולים זרים, מחלות, דריסות ושום דבר טוב. וכן הוא יכול לנסות לחזור למקומו הקודם. לחסום לו על מקום מסוכן. אצל החתול היה נוהג לעלות על ארונות המטבח הגבוהים ואי אפשר היה להכריח אותו לרדת . הבעיה היתה - כשהייתי צריכה להכניס אותו לכלוב לנסיעה ולווטרינר. אז הוא היה קופץ לשם ואי אפשר לתפוס אותו בגובה הזה. לכן סגרתי את גג הארונות בגדר ואין עכשו בעיה

למעלה