מעבר דירה

SoloPeak2

New member
מעבר דירה

היי לכולם,

בקרוב אני עתיד לעבור לדירה חדשה ועל הדרך חשבתי לסדר בצורה טובה יותר את הרשת הביתית.

בשונה מהיום הרשת צריכה להספיק לכ-120 מ"ר כולל מרפסת. (אינטרנט בכל הדירה).

למעשה, אני זקוק להמלצה איך (באיזו תצורה) כדאי להקים את הרשת הזו מהציוד שיש ואם נדרש ציוד נוסף אזי ארכוש (מקווה שלא יהיה צורך).

הציוד שיש כרגע הוא נתב של בזק D-LINK 6740U ויש לי גם נתב שכרגע לא בשימוש אבל עובד היטב שהוא Edimax br-6542n (ללא חייגן לדעתי).
בנוסף יש לי מחשב נייח שאולי יכול לשמש כדומיין/שרת או כ-AP.

חשוב לציין שהיקף ההתקנים שעתידים להתחבר לרשת הזו בממוצע נע בין 8-12 (לפטופים, סטרימרים, מדפסת, פלאפונים וכו').

בנוסף חשוב שיהיה אות מצוין בכל הבית, כלומר אשמח להמלצה מה כדאי וכמה צריך לרכוש בכדי לקבל אות מצוין (אולי אחד הנתבים יכול לשמש כריפיטר/AP) ושהרשת תהיה יציבה גם בממ"ד ובכל החדרים עם קירות עבים.
אציין שככל הנראה נקודת חיבור לאינטרנט תהיה אחת בכל הדירה וסופר חשוב לי שמעבר לנתב שיהיה מחובר אליה - הכל יהיה בשיטת אל-חוט.

*לא חובה אך אם יש אופציה כזו בהקמה של הרשת אז מחפש גם דרך לשלוט בהיקף הקצבים שניתן לכל התקן (כלומר, תהיה לי יכולת להגדיר בנקודת זמן X שלהתקן מסוים תהיה עדיפות על פני אחרים).

מה דעתכם? איך הכי כדאי לי להקים את הרשת הביתית הזו?
*התשתית היא בזק.

תודה .

rafid1

Active member
מנהל
אי אפשר להתייחס ללא מבנה/גודל הדירה

בהנחה שמדובר על מקרה עם איזורים לא מכוסים, תוכל להשתמש בAP לכיסוי , כשההמלצה לחבר את הAP לנתב קווית אם אפשר. גם הנתב הישן יוכל לעשות זאת - ראה כאן
http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

ואם אתה מעוניין גם לשפר תקן (מ N לAC) ותדר - יש גם את נתבון/AP הזה ב120 ש"ח...
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=20&messageid=179535101[/URL]

SoloPeak2

New member
אז למעשה

אם הבנתי אותך נכון - ראה תרשים שהכנתי..
כרגע אין לי כוונה לשנות לתקן AC מ-N על אף יתרונותיו הרבים במקרה הזה משום שהוא יחסית חדש... אמתין ואולי בהמשך נשדרג :)
באשר למבנה הדירה - מדובר על דירה סטדנטרטית (קומה אחת) כ-120 מ"ר.
3 שאלות נוספות:
1. כפי שאני מבין שני המכשירים משדרים אות. במעבר בדירה מחדר לחדר כשאות יגיע מהמכשיר השני - האם יהיה ניתוק לשניה, איך זה למעשה פועל?
2. האם קיימת אפשרות לשלוט בקצבים לכל מכשיר המחובר לרשת, כלומר מפעם לפעם בעת הצורך לתת עדיפות מרוחב הפס על פני מכשירים אחרים למכשיר מסוים?
3. מדובר על מבנה חשמל תלת פאזי - האם ניתן ע"י החשמל להגביר את האות? מה דעתכם על כך? (ראיתי מכשירים באייביי שעושים זאת)

תודה רבה!

rafid1

Active member
מנהל
התרשים נכון, פרט להצפנה, רצוי- WPA2

באמת חשוב לבדוק שהנתב הישן גם תומך.
1. יתבצע ROADMING, ולדעתי יתקן ניתוק שבד"כ לא מורגש.
2. תלוי ביכולות QOS של נתב בזק שלך. אם אין - אז לא
3. כן, אפשרי (כולל לחבר את הנתב השני למכשיר דומה). מאוד רצוי שהשקעים ישתייכו לאותה פזה, למרות שיש מתאמים שמצהירים שהם עובדים על תלת.

cheif

Member
מנהל
עוד שתי הערות

1. ציוד התקשורת של השנים האחרונות מייתר את הצורך בכבל מוצלב.
2. אם הדירה נבנתה ב-4 השנים האחרונות יש על הקבלן חובה חוקית לספק לך נקודת תקשורת קווית בכל חדר.

eladts

New member
אין שום טעם להשתמש היום ב-WEP

את ההצפנה ניתן לרוץ תוך שניות והשימוש בה מאיט את הרשת. בנתבים מודרניים אין בכלל כזו אפשרות. WPA2/AES או כלום.

למעלה