מעבר דירה

מעבר דירה

שלום,

לאחר שנים של בית קרקע, אני עוברת דירה לבניין עם ארבעה חתולים.
מעבר לקושי שלהם להסתגל להיות במבנה סגור יש שני דברים עיקריים שאני חייבת עזרה בהם.
1) לגבי הריהוט. הבית החדש מגיע מרוהט ועליי לשמור עליו ככה...כיצד ניתן למנוע מהחתולים לעלות על הספות ולגרד את הרהיטים? שמעתי שיש ספריי וכדו'...מישהו מכיר ויכול להמליץ? או על דרך אחרת?
2) לגבי ארגז צרכים. כרגע בבית קרקע יש ברשותי שני ארגזים אבל את רוב צרכיהם הם עושים בחוץ. אני חושבת שזה יהיה בלתי אפשרי לנקות 10 פעמים ביום קקי ופיפי .. מתיש ומבאס.
האם חשבו גם על פתרון לזה? ראיתי הצעות לארגזים שמתחברים לצנרת נשטפים אוטומטית...האם זה הפתרון היחידה? האם הוא יעיל ושווה את סכום הכסף שנדרש לגביו?
אודה לכל טיפ, במיוחד ממי שעבר חוויה זהה.

שבוע טוב.

גורדיאן

New member
זה מבצע לא פשוט.

1. זהירות מחלונות ופתחים שחתולים עלולים ליפול מהם ולהיפגע. באיזה קומה הדירה?
2. לגבי הריהוט: יש מיליון פטנטים ועצות, לדעתי שום דבר מזה לא שווה כלום חוץ מאחד וזה להניח על הספות כיסוי שיגן עליהם. כדי להגן על הרהיטים צריך לתת לחתולים תחליף, כלומר עמודי גירוד, ועל נקודות אסטרטגיות כמו רגלי רהיטים אפשר להגן באמצעות עטיפה בנייר אלומיניום.
3. עם שני ארגזים לארבע חתולים ניקוי יומי של החול יהיה יעיל/זול/הגיוני מכל ארגז אוטומטי ושאר פטנטים מוזרים, הצטיידי בכפפות.

מצרף איחולים למעבר קל, הזהרי מנסיונות בריחה של החתולים.

Yukita

Active member
מנהל
אצלנו

יש חמישה חתולים ושלושה ארגזי חול. לא רואה צורך לעבור לפטנט מחובר צנרת או שום דבר כזה. למה פינוי 10 פעמים ביום?? אוספים תוצרת בבוקר ובערב, עם כף לאיסוף תוצרת כמו שמוכרים בחנויות לציוד בע"ח. האם את אומרת שאת רצה לפנות כל פעם שחתול עושה משהו בארגז?
&nbsp
אם בדירה יש מרפסת שלפחות בחלקה מקורה, אפשר להציב לפחות חלק מהארגזים במרפסת, אבל אז צריך לדאוג לדלת חתולים (אצלנו יש), ולוודא שהמרפסת מאובטחת למניעת נפילת חתולים.
&nbsp
באשר לספות, אין שום סיכוי שבעולם שהחתולים יימנעו מלעלות עליהן אלא אם כן הם נכים ולא מסוגלים פיזית לעלות מגובה רצפה - ואפילו רוב הנכים מוצאים דרך לגרור את עצמם למעלה. או שתשימי כיסויים עבים שימנעו נזקים, או שתחיי עם נזק אפשרי. אפשרות אחרת היא לסגור את הריהוט ה"יקר" בחדר שלא כל כך בשימוש, ובשאר הבית לשים ריהוט שלך שאינך צריכה לתת לגביו דין וחשבון. או להעביר את הריהוט שאינו שלך לאחסון, ממנו יחזור כשתעזבי - נראה לי כאב ראש. אמנם הרהיטים אצלי בבית במצב בסדר, אבל החתולים בהחלט עולים עליהם וזה לא שהכל מושלם.

dimitrygo

Active member
מנהל
דבר ראשון באמת צריך להשקיע מחשבה איך למנוע מהחתולים ליפול

מהחלונות ומרפסת. הכי טוב אם יש סורגים, במקרה כזה אפשר לחבר רשת יותר צפופה אל הסורגים וגם גם למנוע מהחתולים ליפול וגם לספק להם מקום רביצה ב"בטן" הסורג.
&nbsp
דבר שני צריך ליצור לחתולים סביבה מעניינת - מדפים על הקירות, מקומות גבוהים לקפוץ לשם, מקומות מסתור, מקומות רביצה בשמש, נקודות תצפית מהחלונות וכו'.
&nbsp
לגבי ריהוט. שני דברים יכולים לעזור כמו שכבר נכתב - כיסויים ומתקני גירוד. קחי בחשבון שמתקני גירוד צריכים להיות מספיק גדולים ויציבים וממוקמים במקומות אטרקטיביים לחתולים.
&nbsp
לגבי ארגזי חול. אני מניח שהתשמשת עד עכשיו בחול לא מתגבש ולכן אני ממליץ לך לעבור לחול מתגבש. עם חול כזה ובהנחה שהחתולים ישתמשו בשני הארגזים תוכלי לנקות אותם פעם-פעמיים ביום, לא יותר.
&nbsp
מצרף לך קישורים למאמרים על מעבר דירה עם חתולים:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/16/165881666/בעלי_חיים/חתולים
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/667/990.html

תודה רבה

תודה על התגובות המפורטות. אאחל לנו מעבר קל ובטוח אנסה ליישם את כל מה ההמלצות שלכם

למעלה