מעבר דירה

מאי ח

New member
מעבר דירה

יש לי ילד בן שנה וחצי. בעוד כחודש נעבור דירה לאיזור אחר, כך שהכל יהיה לו חדש - בית, סביבה, פעוטון, חדר ועוד. יש לי כמה שאלות: איך מכינים ילד כל כך קטן למעבר? באיזה שלב מתחילים לדבר איתו ומה אומרים? חשוב לי לציין שהוא לא נכנס מיד לפעוטון החדש, אלא ישאר שבוע איתי ועוד שבועיים עם סבתא וזה כדי למנוע יותר מידי שינויים אשמח לקבל טיפים ועצות מבעלי ניסיון תודה מאי

Iris G

New member
הרבה התלהבות

חשוב לצרף אותו בהתלהבות: ``איזה כיף שיהיה לך חדר חדש`` וכולי. לתת לו גם ``להחליט`` כמה דברים בעצמו: ``תעזור לנו להחליט אפה בחדר המיטה שלך תהיה`` וכולי. הכי חשוב לזכור שילדים בגיל הזה יותר חזקים ממה שחושבים.

linet1

New member
גם אנחנו עברנו

דירה לעיר חדשה לגמריי כשהילדה היתה בת שנה וחצי בדיוק. היא נישארה איתי שבועיים בבית ורק אז הכנסתי אותה לגנון בהדרגה. לא עשינו הכנות מיוחדות, התייחסנו לזה בטבעיות לחלוטין. כשהדירה התפנתה והיינו עסוקים בשיפוצים (בעצמנו) הבאנו אותה מס` פעמים לראות ולהיות שותפה לדברים. מעבר לזה - אל תיכנסו ללחץ - כי זה מה שילחיץ את הילד. אנחנו נורא שמחנו לעבור - וזה המסר שהילדה קיבלה מאיתנו. ושיהיה בשעה טובה!!!!!!!!

odeia

New member
אומנם עדיין לא העברתי את הילדה

דירה אבל היא עברה כבר כמה דברים, כמו ממעון לגן מחד של ההורים לחדר משלה אחרי גיל 3 ואת כל המעברים האלו עשיתי בליווי של פרחי באך, יש להם תמצית שעוזרת במעברים ומאוד מקלה. אצלנו המעברים היו כל כך חלקים שלא האמינו שהיא לא היתה שם קודם. מאוד מומלץ

אמיר.

New member
עברנו לפני שנה..

במהלך החודשים לפני לקחנו אותם לסיור באזור... אחר כך .. ארזנו איתם ופרקנו איתם (ביום עצמו - ההורים שלי לקחו אותם לטיול). אחר כך יצאנו לטיול השנתי.. חזרנו התחילה שנת הלימודים... (עברנו לישוב קהילתי - אז גם `קלטו` אותנו - אבל ממילא נקלטנו מצוין) דרך אגב - הקטן היה בן שנה. נקלט במעון - 10 --------------- שיהיה בהצלחה.

למעלה