מעבר הגבול: שנז'ן - הונג קונג

אMור

New member
מעבר הגבול: שנז'ן - הונג קונג

כל שרצית לדעת על מעבר הגבול, שהופך פופולרי מיום ליום. האמת, שעמד לי על קצה המקלדת לכתוב "משנה לשנה", אבל הקצב שהדברים זזים פה הוא כ"כ מהיר, שזה פשוט מדהים לראות את השינויים שהמקום הזה עובר, אם לא באופן יומיומי אז לפחות שבועי. לגבי המאמר המצורף, כל מי שיש לו תוספות, הארות וגם הערות, אשמח לשמוע ולהוסיף למאמר (וכמובן, אוסיף את הקרדיטים המתאימים...). כך שכל מי שישאל על מעבר הגבול בעתיד, יהיה לנו לאן להפנות אותו. רעיונות לנושאים נוספים למאמרים ושאלות נפוצות יתקבלו בברכה, לגבי כל ארץ ביבשת "שלנו"... לי יש הרבה, אבל...שוויה שוויה

אבל אבל אבל,

עכשיו לי לא יהיה על מה לענות
תוסיף את המעבר בפו יון (ליד שדה התעופה של שנזן), באותה מתכונת של זה שבSHEKO. מה שכן, לימדת אותי איך להגיע הבייתה הכי מהר מהונגאנג, כי פעם אחרונה שהייתי נסעתי לTSUAN WAN ומשם אוטובוס לשדה תעופה (עלה לי רק 50). איפה בדיוק אוספים את הואן? איך אפשר לעבור ברגל, בלי לעלות על אוטובוס בצד הסיני?

אMור

New member
בלי אבל, עובד ../images/Emo9.gif

תאמין לי, אחרי הגולש השלישי שיעלה את אותה השאלה, תברך את המאמר הזה....(מנסיון של שנינו, כן?) לגבי פו יון, צודק - אבל מעולם לא עברתי בו, כך שאזדקק לעוד מידע בשביל להכניס פרטים מדויקים ולא רק לציין שקיים. אם ברשותך פלייר(ון) עם שעות האוטובוסים, יהיה נחמד אם תעלה אותו ואני כבר אוסיף אותו למאמר. תודה
לגבי הואנגאנג - נסעת ל- TSWEN WAN בשביל לקחת אוטובוס כשיש לך אוטובוסים וואנים משם? יצאת ירוק... ביציאה מהחתמת הדרכונים קשה לפספס את טור האוטובוסים שעומד במאונך למדרכה ומעמיס נוסעים. מאחורי האוטובוסים ניתן להבחין במרחק של כחמישים מטר בוואנים שחונים. ניתן לקנות את הכרטיס לואן עוד לפני אפילו שעוברים את הגשר בצד הסיני לכיוון הטרמינל - יש שם קופות. מה שכן, אני די סגור על זה שהואנים נוסעים אך ורק לשדה התעופה ולא לתוך הונג קונג. בפעם הבאה - תשאל (או שאני אשאל אם אהיה לפניך...)

רינת24

New member
היי אMור מה אתה יכול לספר לי

בעיניני וויזה לסין אני יודעת שדרכונים ישראלים חייבים בויזה לכמה זמן הם נותנים את הויזה יש לי דרכון בריטי יש איזה הטבות לנושאי הדרכונים האירופיים

אMור

New member
היי רינת. אכן יש צורך בויזה לסין

בעיקרון, עושים בארץ ויזה 2 כניסות (עדיף שסוכן הנסיעות יטפל בזה) - עלות בסביבות 300-400 ש"ח. וכשמגיעים להונג קונג, פשוט נכנסים לסין ללא שום בעיה... לאחר הכניסה השניה, יפוג תוקף הויזה ויהיה צורך לחדשה. גם זה - ללא בעיה. אצל סוכן נסיעות מקומי (בהונג קונג). עלות: לחצי שנה: HKD600-800, שנה: בערך כפול. ניתן אף לקבל את הדרכון עם הויזה באותו היום. כמובן בתוספת שלום (לא רצינית במיוחד). לגבי דרכון בריטי - נוח יותר בכניסה להונג קונג ונראה לי שאיכשהו, להסתובב שם עם דרכון שכזה בכיס נותן הרגשה טובה יותר - וגם מקל בכל הקשור להזדקקות לבירוקרטיה (הוצאת רישיון נהיגה מקומי וכד'). יש תכניות להגיע בקרוב?

אMור

New member
אז תוסיף גם

על ויזות לתאילנד במאמר שלך...
אין צורך לכתוב מאמר על כל הודעה. בשביל זה יש את השאלות הנפוצות...

רינת24

New member
אני נוסעת למזרח לעבודה באוקטובר

בגלל שאין מה למהר לחזור לארץ בגלל שכל אוקטובר זה חופש אחד גדול בגלל החגים אני ימשיך לחופש, אני רק מחפשת איפה זה יהיה. יש לתיירים מה לחפש ב שנז'ן או שזאת רק עיר מעבר מהונג קונג חוץ מגורדי שחקים לא ראיתי שיש שם משהוא מעניין

אMור

New member
בעיקרון - שנז'ן לא תיירותית

אך היא צועדת בכיוון בצעדי ענק. מה שקורה כאן מזכיר עיר שמתכוננת לסופת הוריקן. שנז'ן הופכת אט אט לעיר של שופינג וקניונים. בסוף השנה יסיימו כאן פרוייקט של מיליארדים - מרכז קניות לאורך שדרה שלמה. השנה חנכו את הרכבת התחתית החדשה ובכלל, יש כאן טירוף של בניה... לא סתם מביאים פועלים סינים לבנות לנו בארץ...
שנז'ן היא עיר ש"מתכוננת", כאילו משהו גדול הולך לקרות כאן. מה שהיה כאן לפני שנה מתגמד לעומד מה שיש כאן עכשיו, כך שתוך כמה שנים - שנז'ן תהפוך לתאומה של הונג קונג. אם יש לך שבוע, אפשר בכיף להעביר אותו כאן. היא זולה משמעותית מהונג קונג, במיוחד בענין המלונות - שהם מפוארים יותר וזולים בהרבה יותר. יש כאן המון שופינג, WINDOW OF THE WORLD - שזה פארק ענק המכיל אתרים מפורסמים מהעולם במינייטורות,, מולו: לונה פארק, לצידו: SPLENDID CHINA המהמם וכמובן, הכי חשוב: פינוקי מסאז'ים מושקעים מכף רגל ועד ראש - במחירים מצחיקים... אה, כן - וגם בארים ומועדונים לא רעים בכלל, אפילו ההונג קונגים באים לכאן במיוחד בלילות וחוזרים הביתה בבוקר. אז כן, בהחלט ניתן להעביר כאן חופשה בכיף - ןלא לשכוח שאנחנו פה, כך שאת לא לבד... יש כן לא מעט ישראלים צעירים ואפילו מתגבשים לאט לאט...

פו יון

פשוט תפתח את האתר הבא http://www.turbojet.com.hk/turbojet_sailing_rev.htm יש מידע על השעות והמחירים (כשכותבים SHENZEN, הם מתכוונים פו יון). וכאן יש מידע על הסירות לשדה התעופה http://www.turbojetseaexpress.com/e/sailing_schedule_fare_table.asp?vname=sailing_schedule_fare_table לגבי גונגהאנג, אני ראיתי את האוטובוסים (מייד אחרי החתמת הדרכונים בצד הסיני), אי אפשר לפספס, אבל לא ראיתי וואנים לשדה התעופה, ואל ראיתי איך אפשר לעבור ברגל. מה שכן עברתי שם ב1:30 בלילה, אז יכול להיות שכבר אין?

למעלה