מעבר החצייה בכיכר הבימה

מעבר החצייה בכיכר הבימה

מה אתם אומרים על הרעיון החביב הזה לקראת חודש הגאווה בת"א?

לדעתי זה רעיון מקסים וגימיק שיווקי נהדר שישפר את התדמית האורבנית של העיר וייקדם את התיירות. מבחינתי, לו היה אפשר, היה צריך לצבוע את כל מעברי החצייה במרכז העיר כך.
בגלל שזה לא ישים בעליל, מה עם הרעיון לצבע את כל מעברי החצייה בשדרות רוטשילד או לבחור כמה מעברי חצייה נבחרים בעיר? יכול להיות סוף סוף משהו פשוט וייחודי לת"א שיכול לגרום לה להכרה בעולם, לסימן היכר ייחודי רק לה.

yairp4

Active member
צר לי לבשר

אבל המעבר נצבע מחדש בלבן שעות בודדות אחרי הצילום וכל הצביעה הזאת הייתה רק לצורך הצילומים של הפרסומת.

אני מסכים איתך שזה רעיון נחמד ובוודאי שהיו צריכים להשאיר את זה לפחות עד מצעד הגאווה. מצד שני אני לא בטוח שזה רעיון כל כך טוב שמעבר חציה בכביש סואן ישמש כאטרקציה, ולא חסרים המטומטמים שהיו עוצרים להצטלם שם עד שמישהו היה נפגע (ובוודאי תובע את העירייה...).

מצד שני יש לך את אבי רואד

לא סואן כמו כיכר הבימה, אבל עדיין אטרקציה שמגיעים אליה מכל העולם.

חבל שצבעו מחדש...

amit1270

New member
מעבר חצייה זה לא יצירת אמנות

מעבר חציה הוא כמו תמרור ואסור לשנות אותו רק כי זה מגניב כזה.

אני בעד!

מעבר לגימיק המאוד חביב, מעבר חצייה צבעוני הוא גם הרבה יותר בולט לעין ולכן יכול דווקא לשפר את הבטיחות של הולכי הרגל.

down under

New member
זה לא נכון עובדתית

לא בכדי בכל העולם אבל בכל העולם מעברי החציה הם בצבע לבן (בין אם זה פסי זברה כמו אצלנו
או שני פסים מקבילים א-לה פסי רכבת במאונך למדרכה).
הסיבה היא שצבע לבן גם עוורי צבעים מוחלטים (כמה שברוני פרומיל מהאוכלוסיה שרואים רק שחור-לבן-אפור) רואים
וכן פיסיקלית צבע לבן הוא החזר מלא של האור (תאורת הרחוב ו/או פנסי המכוניות).

כל צבע אחר מחזיר פחות אור על אותו סוג של הרכב הצבע (כלומר צנצנת צבע אדום של טמבור או של צבע לבן של טמבור שהרכבם הכימי זהה הלבן יחזיר יותר אור).

הייתי במעל ל-25 מדינות ברחבי תבל, מניו זילנד ואוסטרליה בדרום מזרח ועד בריטניה (הייתי גם מחוץ ללונדון) בצפון מערב ועבור דרך מרבית מדינות אירופה וחלק נכבד ממדינות דרום אמריקה
וכן בכרתים ובכל המקומות הללו מעברי החציה היו תמיד לבנים.

FiReBall

New member
לא צריך לציין את כל המדינות בהם היית בשביל

להגיד שזה נכון.

מצד שני אפשר לעשות את זה כגימיק במקום בו זה לא מפריע לתנועה, כמו באמצע אחת השדרות או בנחלת בנימין וכו'.

רק 25 מדינות??!!

זה הכול?!
אני בטוח שבטובאלו לא היית כי כל 4 מעברי החצייה במדינה הזו צבועים באדום, כחול וצהוב - צבעי הדגל הלאומי.

down under

New member
וואלה, פששש, מצאת מדינה אחת

מתוך כ-200 שבה (בהנחה שאתה לא טועה) מעברי החציה הם לא לבנים.
בבחינת היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

קח את החיים בקלות

למעלה