מעבר הקרוב לסיאטל והמשך עבודה עם ישראל כפרילנסר

stasila

New member
מעבר הקרוב לסיאטל והמשך עבודה עם ישראל כפרילנסר

שלום רב חברים,
מודה,חיפשתי את התשובה כאן בפורום וגם בגוגל, ולא העלתי יותר מדי..אז ככה :
בעוד פחות מחודש אנו מהגרים (קיבלנו גרין קארד על בסיס איחוד משפחות) לסיאטל. אישתי ,שכירה,שהתפטרה מעבודתה כמעצבת פנים קיבלה אתמול הצעה מהחברה שבה עובדת להמשיך ולעבוד איתה גם לאחר המעבר לארה"ב.
אנו מבינים כי היא תצטרך להפוך להיות עצמאית בסיאטל, מה שאני לא מבין זה איך עושים את זה
מבחינת המיסוי , הוצאת קבלות ועוד...
  1. האם נצטרך לשלם מס גם במדינת ישראל ?
  2. האם זה בכלל שווה? ממה שקראתי עצמאים בארה"ב כמו בארץ -אין ביטוח אבטלה,חופשות ,ביטוח בריאות, תשלום מוגדל של OBAMACER ןSSN , מס הכנסה ועוד..
  3. דה פקטו - יש מישהוא בפורום שגר בארה"ב ומוציא קבלות לארץ ישראל? רק בשביל להתעייץ בפרטים הטכניים..

P.S. שנינו היינו שכירים תמיד ,אז מתנצל מראש עם השאלה נראת כטיפשית...

convdl

New member
תשובות

הי, כותבת רק מנסיוני האישי ומשאירה לאחרים להוסיף אולי דברים מלומדים יותר -
כשעברנו לארה"ב הייתי באותו מצב - עבדתי כשכירה עבור חברה בארץ ששם רצו להמשיך לעבוד איתי. התפטרתי רשמית מעבודתי שם כשכירה ולאחר המעבר סיפקתי להם קבלות כעצמאית.
1. להבנתי, כל אחד יכול לעבוד כעצמאי, לתת קבלות (באיזה פורמט שאתה רוצה, יכול להכין משהו ב-word) ולקבל עבורן תשלומים. כמובן לדווח הכל למס הכנסה בארה"ב כדרוש. עם זאת, מיד לאחר שעברנו לארה"ב, בחברה שעבדתי מולה בארץ אמרו לי שהם צריכים לנכות מס במקור (למס הכנסה בארץ) ואם רוצים לעקוף את זה, צריך אישור רשמי ממס הכנסה שאני פטורה ממס בארץ, מה שכמובן לא היה לי. הדרך לעקוף את זה (לפחות הדרך שעבדה עבורי) היא להקים בארה"ב חברה ולספק את כל השירותים דרכה. ככה מי שמספק את השירותים היא החברה שהקמת (שהיא יישות אמריקאית לחלוטין) ואין שום בסיס לגבות עבור זה מס בארץ. הקמת חברה כזו היא יחסית תהליך פשוט, וגם שם אפשר להתעמק באופציות השונות כדי למזער חבות מס בארה"ב (אם תרצה, קרא על S-Corp ויתרונותיו).
2. אני מניחה שהתשובה האם זה שווה היא יחסית למה אשתך יכולה להשיג כשכירה בארה"ב.. בכל מקרה, אם בכל זאת בוחרים במסלול העצמאית שעובדת מול הארץ, ממליצה לדרוש מהחברה בארץ תשלומים בגובה עלות השכר של אשתך בארץ, ולא המשכורת שקיבלה עד היום בארץ. למשל, הטבות כגון הפרשות סוציאליות של המעסיק, דמי הבראה, שי לחגים וכו' - אלה דברים שהחברה בארץ כבר לא תצטרך להוציא עבור אשתך, לכן הוגן שאשתך תוסיף זאת לחשבונית שהיא מוציאה להם.
3. מוזמן לפנות בפרטי אם יש לך עוד שאלות.

בהצלחה.

KallaGLP

New member
אנחנו הקמנו חברה בארה"ב וגם השתתפנו בכמה סמינרים בעניין.

אגב, גם בעבודה אני מבצעת עכשיו, אמנם בארה"ב, אני מוציאה חשבוניות דרך החברה. אם תרצו, אתם מוזמנים להתייעץ.

למעלה