מעבר ולימודים ביפן

Omer0103

New member
מעבר ולימודים ביפן

היי,
כבר כתבתי פה הודעה בעבר, ויש לי שאלות חדשות,
אני חושב במהלך השנה הבאה לעבור ליפן בשביל ללמוד יפנית ולאחר מכן אולי להמשיך למשהו אחר בקולג' פרטי כלשהו, האם המסלול הזה בגדול אפשרי? אני רוצה להתחיל משהות של בערך חצי שנה ולראות איך זה הולך.
איך הולך עניין הויזות? האם יש אפשרות לעבוד תוך כדי הלימודים ביפן? מכיוון שאם לא, אני לא רואה איך אוכל להחזיק שם (חוץ מאשר מלהגיע עם כמות גדולה מאוד של כסף מראש).
איפה שוהים? האם יש מעונות לבתי הספר השונים?
שמעתי שבית הספר ימאסה (YAMASA) הוא מוכר וטוב, מישהו יכול לתת עליו חוות דעת? מה ההבדל בין אורכי הקורסים למתחילים?
אשמח לעוד כל מידע רלוונטי בנושא...
תודה רבה חברים! :)

CrispyMoon

New member
בזמנו (לפני כמה שנים) גם תכננתי ללמוד ביפן לJPLT

יש שני מסלולים שאתה יכול לגשת אליהם.
הנה סרטון של מישהי שמסבירה על לימודים ביפן https://www.youtube.com/watch?v=cRvrKeksRpI&list=UUC1BNMUl5dnju1b9oKpkysg
עניין המעונות והויזה תלוי בבית הספר שאתה רוצה להתקבל אליו. כמו כן גם משך ואורך הקורסים.
בנוגע ליאמאסה, אני מכירה מישהו שלמד שם וזה נראה שהוא מאוד נהנה שם, אך בית הספר לא נמצא בטוקיו, אלא ליד נגויה שמרוקחת מטוקיו.

במידה ותקבל ויזה עם אישור עבודה, אתה תוגבל בשעות ושכר. אנשים שאני מכירה שנסעו ללמוד שם אמרו שזה לא מספיק למחייה בסיסית וללא כמות נכבדה של כסף אין אפשרות להחזיק שם מעמד.
לצערי הרב איני יכולה להמליץ על בתי ספר מכיוון שלא למדתי ביפן.

בהצלחה,
דניאל

milly12

New member
אפשרי אבל לא זול

לדעתי רוב הקורסים שמאפשרים ויזת לימודים הם לשנה אבל אני מניחה שאם לא מוצא חן בעיניך אתה יכול לעזוב את הלימודים ולחזור לארץ.
מבחינת ויזה אתה נרשם לבית ספר. משלם להם ואז הם שולחים לך אישור הרשמה ועם זה אתה הולך לשגרירות להוציא ויזה.
עם ויזת סטודנט יש אפשרות לעבוד תוך כדי לימודים. מותר לדעתי לעבוד 28 שעות בשבוע. רוב הסטודנטים עובדים במסעדות ובבתי קפה. אבל כן, אם תתבסס רק על השכר הזה, זה לא יספיק להוצאות וצריך להכין כסף מראש.
כמו שנכתב, מעונות זה תלוי בבית הספר. אבל יש לדעתי גסט האוס שמציעים מעונות לטווח ארוך או מעין שילוב של חדר פרטי אבל אמבטיות, שירותים ומטבח משותף שזה יוצא זול יותר מלהשכיר דירה.

mishel s

New member
לא תמיד

לא תמיד זה זול יותר מלהשכיר מקום לבד, אבל זה יותר ידודותי למי שלא דובר יפנית (ולכן גם מרשים לעצמם לקחת על זה סכום לא קטן).

למעלה