מעבר ולימודים

pie11my

New member
מעבר ולימודים

שלום למנהלי וחברי הפורום, אני בן 33, רווק העוסק בתחום שירות לקוחות, לא מחזיק כרגע בתואר\השכלה אוניברסיטאית כלשהי ודובר\כותב\קורא אנגלית ברמה גבוהה מאוד ובעל זיקה מסויימת לשפה הצרפתית. ברצוני להתחיל ללמוד\להשיג הכשרה(לאו דווקא תואר אקדמאי) בזמן הקרוב בקנדה ומעוניין מאוד לעבור ולחיות שם כמהגר\תושב קבע ובהמשך אף להתאזרח. אחת מהאפשרויות שאני בוחן ללימודים מוכרת ע"י ה: Private Career Training Institutions Agency of British Columbia. שאלותיי הן: 1. האם מלבד הערך של רכישת השכלה כשלעצמו ניתן למנף את השהות+הלימודים\הכשרה במדינה כדי לקדם את עניין מציאת תעסוקה(באופן לגיטימי וחוקי ובמידה וקיים ביקוש בתחום) בתחום הידע הנרכש ומעל לכל, לשם מעבר\הגירה? (הקורס הקצר ביותר שבחנתי הינו בן כ-3 חודשים ופתוח גם לתלמידים זרים). 2. במידה והתשובה חיובית, מהו סדר הדברים להנעת התהליך לאחר קבלת האישור לתחילת הלימודים וכיצד(אם אפשרי) ניתן לקדם, במקביל ליציאה ללימודים ולאחריהם, את תהליך ההגירה במסלולים השונים(פדרלי ו- PNP)? 3. במידה והלימודים\הכשרה אינם תומכים בתהליך המעבר, כיצד ניתן עדיין להניע ולקדם אותו? 4. האם השלטונות תומכים במסלול קבלה מקל במידה ומגיש הבקשה מסכים להתיישב באחד מאיזורי הפריפרייה המרוחקים\הטריטוריות הצפוניות של המדינה? מודה מאוד מראש על העזרה והייעוץ

הלימודים בקנדה יקרים.

הזכות להישאר בקנדה ולעבוד אחי הלימודים מוקנית לך אם למדת בתוכנית לימודים דו-שנתית של מוסד מתוקצב. אם לסוכנות הזו לגבי BC ספציפית יש סידור שמאפשר סטאג' אצל מעסיק קנדי אחרי קורס קצר במוסד לימוד פרטי, זה נראה לי לא סביר אבל אולי...תברר את זה איתם. בכל מצב שבו מעסיק רוצה להעסיק אותך אחרי הקורס, אם הוא יקבל LMO או AEO עבורך תוכל להגר גם בתוכנית PNP , וגם בפדרלית. לא יהיה מעסיק? אין הגירה אלא עם דיפלומה על תיכונית, מקצוע נדרש ו 67 נקודות.

sephy59

New member
תקן אותי אם אני טועה...

אבל לפי מה שידוע לי, כל תכנית לימודים מעל 8 חודשים במוסדות המוכרים מקנה זכות להישאר לתקופה השווה באורכה לתקופת הלימודים כדי לצבור נסיון בתחום הלימודים. http://www.cic.gc.ca/english/study/work-postgrad-who.asp

איך אתה יכול לטעות? בוודאי שאתה צודק.

והבאת את הקישור הנכון, בהחלט יש כאן שינוי לטובה. אבל התוכנית שהוא דיבר עליה היא ממוסד פרטי והוא צריך לבדוק אם המוסד עומד בקריטריונים (שאותם לא הבנתי עד הסוף) לגבי מוסדות פרטיים, והתוכנית שהוא מבקש ללמוד בה היא ל 3 חודשים מה שלא מאפשר לקבל היתר עבודה.

pie11my

New member
ואכן שלחתי

שאילתא ממצה למנהל בית-הספר וממתין לתשובתו. תודה על ההערות מאירות העיניים

september rain

New member
לגבי ה-8 חודשים...

מה אם הקורס עצמו אורך 7 חודשים ואז אני עושה השלמה של עוד חודש של הסמכה באותו נושא ובאותו המוסד אך בקורס שונה. האם אז הכלל של ה-8 חודשים בכל זאת תופס?

זה גבולי ולשיקול דעת פקיד ההגירה

את צריכה לדבר עם האדם שמוסמך לטפל בסטודנטים זרים באותו מוסד, לקבל מהם מכתב שמחבר את שתי התוכניות לתוכנית לימודים אחת ואולי לגשת להתייעץ עם יועצת הלימודים בשגרירות אם היא תסכים לקבל ממך מסמכים לעיון ולענות לך.

pie11my

New member
אפשר לשאול

באיזה קורס\תחום לימוד מדובר ואיפה מעבירים אותו? שואף להתמקד ולצמצם אופציות, תודה

pie11my

New member
אפשר לשאול

באיזה קורס\תחום לימוד מדובר ואיפה מעבירים אותו? שואף להתמקד ולצמצם אופציות, תודה

september rain

New member
המוסד נמצא בטורונטו ובתחום

התיירות. המוסד מכשיר לעבודה בכל ענף הקשור לתיירות ומוכר ע"י הן הממשל כגוף פרטי והן בתחום עצמו.

pie11my

New member
נשמע מעניין. תביני

אני פשוט עובר על כל מיני מסלולי לימודים שלבד מהעובדה שהם מסקרנים אותי יוכלו לקדם את העסקתי בהמשך שם. תוכלי לשלוח לי לינק או כתובת? מודה מראש

september rain

New member
אני באותו המצב.

מנסה לאזן את כל האלמנטים. לבחור גם מקצוע שיעניין אותי וגם שיהיה פחות או יותר נדרש כדי להקל על מציאת עבודה אחרי הלימודים וגם ששכר הלימודים לא ישאיר אותי ללון על ספסל וגם שיהיה בתחום של ה-8 חודשים. וכששניים או יותר מהם מתנגשים, אז זה לא קל אבל שיהיה לנו בהצלחה! הנה הלינק: http://www.iitravel.com/iitravel/index.html

pie11my

New member
תודה. לא הייתי יכול

לנסח את מערכת השיקולים בצורה יותר מוצלחת. המון בהצלחה בהמשך

pie11my

New member
שלום למושבניק, והיה ו...

...יש לי מעסיק ספונסר שממתין לבואי שם, מעבר לים, האם כל ההתניות האחרות(רובן או כולן) בטלות? או שעדיין עלי לדאוג לפרמטרים נוספים מלבד אישור עבודה תקף ולגטימי? מודה עד מאוד.

למעלה