מעבר יבשתי ממרכז אמריקה לדרום אמריקה?

באזזיט

New member
מעבר יבשתי ממרכז אמריקה לדרום אמריקה?

האם זה אפשרי?? כמה זמן+עלויות אתם חושבים שזה ייקח?? כבר עדיף טיסה...?

natyh

New member
העיקר היא הדרך

דרך לא מודים בעלויות , דרך מודדים בסוף " האם נהנינו בדרך מה למדנו מהדרך, מה חידשה לנו הדרך. הדאריין גאפ היא אחת הדרכים בדרום אמריקה הגאפ המעבר הבלתי סלול בין דרום למרכז אמריקה בין פנמה לקולומביה : דרך שאם עברת אותה תקבל ובצדק מבטי הערכה ממטילים רציניים . לא כל אחד יכול לעבור בה , לא כל אחד יגיע לסופה ולא ישבר בדרך. שבועיים דרך גונגלים נהרות וביצות , יעלו את דרגת ההתמצאות של המטיל שעבר את הדרך הזו כמה דרגות , בהבנת המציאות המאד מורכבת של היבשת . וכעת לשאלה האם עדיף טיסה ניתן לענות בקלות : האם יש טעם לטפס הר או אולי מספיק לראות סרט בטלויזיה על אחרים שמטפסים .... עובדה יש כאלו שרואים וכאלו שמטפסים ....

באזזיט

New member
הבנתי אותך

לאיזור הדמדומים הזה לא אגיע...כמה שאני אוהבת לטייל ולנסות דברים חדשים- אני לא סופרוומן!! כמה שעצוב לי להגיד את זה -אבל לאישה זה הרבה יותר מסוכן... ולגבי עלויות...אין ברירה...יש לי תקציב מסוים שאני חייבת לעמוד בו..והייתי רוצה למשוך את הטיול הזה כמה שיותר..אז, אם יש את האופציה לנסוע 24 שעות באוטובוס מקומי ולחסוך 100$ אני אעשה את זה-חוצמזה זו חוויה מדהימה בעיניי...

natyh

New member
אני קצת לא מבין

איך הגעת לרעיון הזה בכלל .... מומלץ לקרא ספרות לעומק לא תמיד אנשים בפורומים יודעים על מה הם מדברים... אני מכיר הרבה פורומים בהם לאנשים אין מושג קלוש ... אין בעיה לחצות את הדאריין גאפ במידה ואת יודעת איך לעשות זאת גבר או אישה אין הבדל. יש שם מקומיים שמכירים את הדרך ויודעים לעשות זאת לפרנסתם ,וצריך להכיר אותם כדי שלא יחשש ממך ויש להם את כל הסיבות לחשוש. תייר מזדמן שאינו יודע מי נגד מי, הוא בסכנה . כי אולי הוא סוכן פדרלי אמריקאי ? כך לפחות הם חושבים וצריך להבהיר להם שלא זה המצב . מי שמגיע לאדם הנכון קרי איש שלומינו יחצה שם בביטחה יחסית חלק מהמקומיים מתפרנסים מכך בין לבין מתפרנסים גם מדברים אחרים כמו הברחת סמים למשל .... קוקה מהסוג המשובח .... בכלל צריך לדעת מי נגד מי בכל האזור לא רק שם. מאחר ואני לא יודע מי את, אך רואה את ההודעות בפורום אני חושב שכדאי שתרכשי ספר תקראי לעומק תלמדי שפה ותעשי מחקר רציני דרום אמריקה היא מדהימה אך כמו כן כם מסוכנת , את בוחרת לך את הדרך ומומלץ מנקודת מבט של מי שעבר מנקודה של חוסר ידע מוחלט לדרגת מבין לא רע ביבשת להתיחס לכל דבר במשנה זהירות. הגאפ הוא אזור דמדומים , הוא אינו היחיד , יש רבים כאלו בפנמה קולומביה פירו בוליביה ברזיל ונצואלה ועטד . . בחלקם הייתי וידעתי להוריד פרופיל כשצריך לחלקם לא נכנסתי , החשוב הוא להבין מי איש הקשר בכל נקודה קרי על מי ניתן לסמוך וממי להיזהר. ידע כזה מתפתח רק אחרי ניסיון רב . בברכה נתי

באזזיט

New member
לא יודעת חשבתי..

שאני חקרתי במידה...נכון שלא קראתי ספרות לעומק..ונכון שאין לי ניסיון רב-על כן אני מתייעצת בפורום יפה זה שאנשים כמוך נאותים לעזור.. אבל דיברתי עם אנשים שטיילו וגם ציטטתי אותך: 4/408 21:07 "זה אזור הדמדומים אזור אפור כולם חושדים בכולם המשטרה הצבא מבריחי הסמים המקומיים , הקולומביאנים הפנמיים הגרילה , אנשי סוחרי הסמים, המבריחים, מעבר לא פשוט בכלל שייט בסירות נהר שאורך בסביבות שבועיים באזורי ג'ונגל. הכי טוב חושבים חלק להגיע חמוש חלק אחר חושב שאם אתה חמוש אתה הכי פגיע , גבי בבלי בהרצאה שלו סיפר כי בהחלטה של רגע זרק את הרובה לעיניו הנדהמות של טוני טוני תייר שוודי שטייל איתו וכבוד גדול לי לספר שטייל גם אתי , ואמר מי שלא מחפש צרות אף אחד לא מחפש אותו , וכך היה הם צלחו את הגאפ בשלום" ממליץ על ספרות מעמיקה? ליזי

natyh

New member
footprint בתור התחלה

ספרדית בשלב ב ג להתגורר באזור קרוב לגאפ מספר ימים לזהות את ההוסטל שבעליו אמינים ורק אחר כך לשאול על דרכי המעבר בגאפ. בצורה הזו ניתן בשקט לברר כיצד לעבור את הגאפ ועם מי . ספרדית ברמה טובה תבטיח לך שתביני לא רק את הנאמר אלא גם את שפת הגוף מאחורי הנאמר בדרך כלל שפה זו מסגירה מהר מאד את הכונות האמיתיות של הדוברים . בברכה נתי

למעלה