מעבר לאוכל מוצק

מעבר לאוכל מוצק

תומרון שלי אוטוטו בן חצי שנה עד עכשיו הוא רק ינק לא עשינו בכלל טעימות לפני שבוע חזרתי לעבודה ונראה שבקרוב נתחיל לנסות יש לי כמה שאלות המטפלת אמרה לי שהיא מכינה את המרק ירקות עם בשר עוף/הודו בפנים ואז טוחנת ביחד - זה לא מוקדם מדי להוסיף בשר בגיל הזה ? מה עדיף להתחיל פרות או ירקות ?

תיורז

New member
לאט לאט...

כל ירק בנפרד... אח"כ כל פרי בנפרד... כדי לגלות רגישויות. ורק אחרי זה - עוף/בשר. בהצלחה.

אני יכולה רק להגיד לך איך זה היה

אז ככה- אנחנו התחלנו בגיל חמישה וחצי חודשים לטעום- כמה ימים בננה טחונה לעייפה, אח"כ תפוח, ואגס. ואז ירקות- גזר, קישוא, תפו"א. כל זה ארך יותר מחודש מתיש, ואז גלי התחילה לרמוז שהיא לא רוצה טחון- היא רוצה אוכל אמיתי. בשר הוספנו מגיל שבעה חודשים, הודו, בגלל הברזל, והמתכון שעבד ועדיין לוקח בגדול הוא המתכון של מאמאעוף מפורום הנקה- מרק אלף הסודות. קחו את זה באיזי, אל תאיצו בו. גלי התחילה לאול ממש כמויות לא מזמן, והיא בת עשרה וחצי חודשים. זה תהליך ארוך.

יונית ש

New member
מזל טוב לרגל המעבר למוצקים ../images/Emo98.gif

יקירתי (אני לא במשרד - חבל). בכל אופן. אנחנו התחלנו עם ירקות ואחר כך פירות. וברגע שראיתי שהירקות הולכות טוב אחרי שבוע הוספנו כבר עוף. זה בסדר גמור חוץ מזה את תראי שתומרון יקבע את הקצב. בהצלחה יונית

מיכל1532

New member
אייל בן חצי שנה והוא לא אוהב פירות

ירקות עם עוף הולך יופי, אבל פירות ... לא תפוח ולא אגס... אולי אבוקדו ? מה עושים? ביי מיכל153

אסנת+

New member
מצטרפת להמלצות

לאט לאט, גם אנחנו עשינו שבוע ירקות שבוע פירות, כשכל פעם מוסיפים משהו אחד ובאמת גילינו שערן אלרגי לשזיף. ומהר מאוד אחרי השבועיים הללו הוא התחיל לדרוש את שלו לפי הטעם האישי שלו. בהצלחה

אמיר.

New member
מה שלנו אמרו - ובוצע כבר 4 פעמים..

כל שורה שלב של שבוע בערך. 1. גזר מהמרק - טחון. 2. כנ"ל עם קישוא. 3. כנ"ל עם תפו"א. 4. כנ"ל עם עוף (חלקים תחתונים בלבד !!). אחרי איזה חודש .. אפשר להוסיף כל מיני דברים. ביצים וחלב - אחרונים. (כיום יש יוגורט לא חמוץ - מענין מה תהיה דעת הרופא עליו... חכו לילד הבא
)

בטיפת חלב ממליצים

להתחיל קודם עם הירקות ורק אח"כ פירות משתי סיבות: 1. ירקות פחות אלרגניים מפירות. 2. ירקות פחות טעימים מפירות. אנחנו התחלנו לטחון את המרק לאריאלי עד שהבנו שהיא פשוט רוצה לאכול חתיכות שלמות. גם עם הפירות הטחונים היתה בעיה, אבל פחות. מומלץ לפירות להוסיף כפית טחינה גולמית ותמרים (להעביר את הטעם של הטחינה). בתאבון

וולוו

New member
לא לרוץ....

גם אני אמא לתינוקת שאוטוטו תהיה בת חצי שנה שעד עתה אכלה מטרנה. בהתחלה צריך לתת כל ירק בנפרד בכדי לראות שהוא לא מפתח רגישות כלשהי ורק אח"כ להכין מרק עם עוף.לגבי פרות או ירקות לדעתי זה לא משנה. העקרון הוא לעשות הכל ב-EAZY

למעלה