מעבר לאוסטין טקסס

peperony

New member
מעבר לאוסטין טקסס

הייתי פה כבר בשאלות לגבי רילו במקסיקו.. והלוקיישן השתנה - שמתי ווטו על מקסיקו בגלל רמת האלימות.
קיבלנו היום אישור למעבר לאוסטין. נושא הרילוקיישן עמד על הפרק מזה זמן והוצעו לנו מספר אפשרויות ועכשיו נראה שזה הולך לקרות.
ויותר לכיוון מעבר חד כיווני ולא רילו.
ארה״ב לא זרה לנו, כך שזה לא מהווה קושי. שנינו כבר גרנו בארה״ב לפני שהכרנו ( הוא ברילו באותה חברה ואני עם המשפחה) יש לנו משפחה בארה״ב כך שזה מקרב אותנו לרוב המשפחה.
החרדה קשורה בעיקר לזה שהוריי יישארו לבד בארץ - והם כבר בגיל מבוגר ומצב בריאותי רופף.
וחלק שני לחרדה הוא הילדים: איך יקבלו את המעבר - כל כך טוב להן פה, חברתית ולימודית, והבן הגדול יישאר בארץ - הוא סטודנט ועם חברה ומעדיף להשאר. כך שהמשפחה הגרעינית תתפרק, ואני כבר מכירה את ההשפעות של זה.
איך מספרים לבנות הצעירות? איך מתכוננים לשינוי הגדול? לעבור בלי ילדים זה סיפור הרבה יותר פשוט ועם פחות חששות עבורי :( הן עומדות לסיים כיתה ה׳ וג׳ - גדולות - ויבינו מה יפסידו ואולי פחות יראו את הרווחים האפשריים.
ושאלה נוספת לגבי חיות מחמד - יש לנו שני כלבים וארנב ( טוב יש לנו עוד חיות מחמד - זה קשור למקצוע שלי, אבל לשאר בטוח אצטרך למצוא בתים חדשים) כמה זמן לוקח לארגן ניירת להעברת חיות מחמד?
ואיך בכלל מתחילים להתארגן לקראת שינוי כזה?
יש פה אנשים שמגוררים באוסטין?? אשמח להיות בקשר איתכם.
בטח יעלו לי שאלות מסודרות יותר. בהמשך ..
תודה .. וסליחה אם הייתי ארוכה ומבולבלת.. אני מוצפת כרגע.

ברוכה השבה

וואו, לא פשוט בכלל לפצל את המשפחה הגרעינית שלך, ולהשאיר הורים לא בריאים בארץ. לצערי אין לי איך להקל בנושא הזה, רק סימפטיה
יש לך אחים בארץ שנשארים ליד ההורים? גם אבא שלי איש מבוגר ולא בריא וזה קשה, אבל אחי גר ממש קרוב וזה מאוד מקל. אני מדברת איתו פעם בשבוע בטלפון וכמה פעמים בשבוע בסקייפ, דואגת להיות חלק מהחיי היום יום שלו גם במרחק. בטכנולוגיה של היום זה ממש פשוט. את לא יכולה לעזור בפיזית, אבל את בהחלט יכולה להיות שם בשבילם.

אין לי ניסיון אישי לגבי מעבר עם ילדות גדולות, אבל לדעתי חשוב להעביר להן את ההתרגשות החיובית הזאת, את ההרפתקה החדשה שאתם יוצאים אליה יחד. לתת כמובן מקום לקושי, לחששות, אבל להדביק אותן בהתרגשות החיובית של התחלה חדשה. אולי לחקור יחד מה יש באוסטין, דברים ש"יעשו" להן את זה, לפי תחומי הענין שלהן.

אני לא יודעת מה רמת האנגלית שלהן, אבל במידת הצורך, שווה לתגבר אותן כבר עכשיו. זה גיל שהשפה מאוד חשובה והן ירגישו הרבה יותר בטוחות עם שליטה טובה בשפה.

אין לי מושג לגבי חיות מחמד, אני מקוה שמישהו כאן מכיר את הנושא או ידע להפנות אותך למידע המתאים.

המון המון בהצלחה לכם, ותרגישי נוח לבוא לכאן עם כל שאלה או קושי. מי אם לא אנשי הפורום הזה יבינו אותך, רובנו היינו שם

peperony

New member
תודה על הברכות נירית

זהו שעד עכשיו אני הייתי הבת שנשארה קרוב ועכשיו נראה שאני נאלצת להשאיר אותם לבד בשלב שהם עוד עצמאיים אבל הבריאות כבר ממש לא טובה - וזה קשה, אבל הם מאוד תומכים ומבינים את הצורך להמשיך ןלהתפרנס.
רמת האנגלית של שתיהן נמוכה מאוד, הבת שמסיימת כיתה ה' מתחילה להבין חלקי שיחות ביני ובין בעלי. והרטנה ברור שעוד פחות.
&nbsp

1me too1

New member
שיהיה בהצלחה

הרבה תובנות אין לי, רק לגבי ההורים.
זה תמיד קשה לעזוב את המשפחה מאחור. הם לא נהיים צעירים יותר לצערי. מה שכן, היום, אפשר לשמור על קשר יומיומי, ותמיד אפשר לקפוץ לארץ. אומנם לא תמיד זה ענין של שעה שעתיים, אבל בהחלט אין יש צורך, אפשר לעלות על הטיסה הבאה....
שיהיה מעבר קל

למעלה