מעבר לאוסטרליה/ניו זינלנד

שםפה

New member
מעבר לאוסטרליה/ניו זינלנד

היי, אני מעוניין לעבור לארץ דוברת אנגלית. בין היתר חשבתי על קנדה אבל הבנתי ששם החורף מאוד קשה והתנאים לא הרבה יותר טובים מישראל.
באוסטרליה יש מדבר, וכישראלי זה כבר בטח מרגיש כמו בבית. השאלה כזו:
אני מעל 30 וחברה שלי מתחת ל 30. לי יש תואר ראשון הומני, תעודת הוראה ועכשיו עושה תעודת ספרן. היא בקרוב תסיים תואר ברדיולוגיה (טכנאית רנטגן).
לאן קל יותר להתקבל ואיפה כדאי יותר לחיות, ניו זילנד או אוסטרליה? שתיהן נשמעות שתי אפשרויות מצוינות, רגועות, יפות, סוציאליות, עם מזג אוויר טוב.
בנוסף, האם חתונה תפגע בסיכויים? אולי כדאי שהיא (אני משער שיש לה יתרון בגלל ההשכלה) תעבור ואז אחרי שהיא תקבל אזרחות אני אתחתן איתה?

קצת הדרכה אם אפשר, תודה רבה :)

ANZ1

New member
כמה תשובות כלליות

1. אם אתם רצינים תפנו ליעוץ של סוכן הגירה, או תקראו לעומק את אתרי ההגירה השונים, ליועצים יש שירות של שעת הערכה שבה אתה כותב את הפרטים שלך והם ייעצו לך מה האפשרויות שלכם
2. לפי מה שאתה כותב רק אוסטרליה מתאימה לדרישות שלך.
ניו זילנד היא לא מדינה חמה לפי כל הגדרה, חוץ מאשר לקנדים שעוברים לניו זילנד.
יש אזורים שונים בכל אחת מהמדינות, אבל רוב ניו זילנד היא מדינה קפואה או רטובה בחורף, או חמימה בקיץ.
ומבחינת הגירה יותר קשה להגר לניו זילנד מאשר לאוסטרליה.
3. קודם כל אתה צריך לבדוק מה האפשרויות שלכם ואם המקצוע של אישתך הוא בכלל מקצוע נדרש באחת המדינות, ממה שאני בדקתי באופן כללי (אל תסמוך על זה, תבדוק לבד) בניו זילנד רק מהנדס עם תואר אקדמאי ברדיולוגיה נחשב שמקצוע נדרש שאפשר לבקש עבורו ויזת עבודה או הגירה וטכנאי רדיולוגיה לא.
4. מבחינת הגירה כמה דברים, לא מקבלים כל כך מהר אזרחות, אתם קודם תקבלו תושבות ורק אחרי כמה שנים תקבלו אזרחות, או אפילו עוד שלב של ויזה זמנית ואז תושבות ואז אזרחות.
אין בעיה שתתחתנו קודם, אם אחד מכם יקבל ויזה / תושבות גם הבן זוג יקבל ותעברו ביחד.
אבל אם אתם מחפשים מדינה חמה דוברת אנגלית, אוסטרליה או ארצות הברית עונות על ההגדרה.

שםפה

New member
תודה והמשך

ארהב נדמה לי תהיה הרבה יותר קשה מאוסטרליה, מבחינה זו שהיא אינה סוציאלית ואני משער שיותר קשה לקבל שם עבודה (ואני לא מההיטק כאמור...).
&nbsp
לגבי ניו זילנד שהיא קרה, תמיד ראיתי את המאורים בלי בגדים ממש, בלי נעליים...אולי סתם הייתה לי תפיסה שגויה.
&nbsp
אתה יכול לומר לי איך זה נקרא באנגלית תואר מהנדס עם רדיולוגיה? זה BSC?
&nbsp

ANZ1

New member
והעולם חושב שאתה רוכב על גמל

המאורים שראית בלי בגדים הם שחקנים שמופיעים לתיירים,
ביום יום הבחורים המאורים שראית הולכים עם סוודר, מעיל ומטריה בדיוק כמוך.
בנושא הזה, בקיץ האחרון כולם התחרו איך להגיד שהקיץ לא באמת הגיע והחורף המשיך כרגיל.
http://www.stuff.co.nz/national/893...-to-arrive-two-weeks-out-from-start-of-autumn

אני חושב שאם אתם רוצים להגר, אתם צריכים לעשות עבודה יותר יסודית מלחשוב על מדינה לפי סרט יוטיוב שראית.
או אפילו לפי כותרות, כי למשל זה נכון שארצות הברית היא מדינה פחות סוציאלית מאוסטרליה וניו זילנד, מצד שני, למי שיש עבודה טובה עם משכורת טובה, מערכת הרפואה שם הרבה יותר טובה, ומצד שלישי אתה גר היום במדינה שהמערכת הסוציאלית היא אפילו פחות מבארצות הברית, ואתה עדיין שורד.

לגבי איך נקרא מקצוע מסוים, הנה מנוע חיפוש של מערכת ההגירה הניו זילנדית שמוגדרת לפי הגדרות המקצוע של אוסטרליה וניו זילנד, והיא גם מגדירה את המקצוע וגם מגדhרה האם המקצוע הוא מקצוע מבוקש בניו זילנד, כל מקצוע שתבחר, הוא ייסמן שהוא מקצוע קיים ולאיזה רשימה נוספת הוא שייך,
אתה לא צריך לדעת בדיוק איך נקרא המקצוע, תתחיל להכניס אותיות והוא ישלים אותך, למשל תתחיל ב RADIO ותראה איזה מקצועות מתאימות למילה

http://skillshortages.immigration.govt.nz/

שםפה

New member
תודה. מסכים איתך במה שאמרת. ועוד שאלה:

מה לגבי עבודות חקלאיות/שמירה על/ב יערות? יש דרישה לזה (אין בטבלה, ואני מתכוון מחוץ לנושא ההגירה שזה יותר מתאים לחברה שלי) כי כן הייתי מעדיף עבודה פיסית
&nbsp

ANZ1

New member
בהחלט

יש הרבה מאד משרות לעבודה פיזית, להזכיר שניו זילנד היא מעצמת גידול פרות / כבשים / חלב / דבש ובנוסף כל עניני הטבע / שמירה על הטבע / DOC רשות שמורות הטבע / תיירות , וכל זה ברמה עולמית,
אלו 2 התעשיות הגדולות בניו זילנד, תיירות וחקלאות ,יש אין ספור עבודות כאלו, אבל למרות ששכר המינימום בניו זילנד הוא יחסית מאד גבוה 15.75 דולר לשעה, רוב המשכורות של עבודה פיזית הם לא הרבה יותר גבוהות משכר המינימום.
ובנוסף רוב העבודות האלו לא יהיו בערים, איפה שיש בתי חולים ועבודה לאישתך, אבל זה לא יהווה בעיה, בניו זילנד תמיד מחפשים עובדים איכותיים לעבודות פיזיות בעיקר אם הם מקומיים ומוכנים ויכולים להשאר יותר מ3 חודשים בעבודה של מי שמגיע עם ויזת טיול ועבודה.

הבעיה שלכם היא הגירה או ויזה, אבל אם אישתך תקבל הצעת עבודה ואם המקצוע שלה מקצוע נדרש ותקבלו ויזה, אז לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה פיזית.

למעלה