מעבר לאוסטרליה עם כלבה

קרנית10

New member
מעבר לאוסטרליה עם כלבה

שלום לכולם,
האם למישהו בפורום הזה יש ניסיון אישי במעבר עם כלב לאוסטרליה?
אנחנו בתחילת הכנות לקראת מעבר וכבר עברנו על ההנחיות המדוקדקות באתר של משרד החקלאות האוסטרלי..
מילא הבירוקרטיה הארוכה והקשה הכרוכה בהכנסת כלב לאוסטרליה, אבל איך מטיסים כלב בכלוב טיסה בטיסה כזו ארוכה, ובטח עם כמה עצירות ביניים...? איך עושים את זה לכלב....? כואב הלב רק לחשוב על זה...
תודה רבה לכל העונים!

ANZ1

New member
זה לא כזה נורא

1. מדובר על 2 טיסות ולא על "כמה עצירות ביניים" רק על אחת.
2. קונים מראש כלוב טיסה ומרגילים את הכלב לכלוב, זה דבר רגיל ונורמלי, זה נהיה הכלוב שלו, המקום הרגיל שלו, מה עושה כלב אחרי ניתוח שצריך להיות כמה ימים בכלוב כזה ?
3. אין בעיה שעצירת הביניים תהיה כמה ימים, כך שמדובר על 2 טיסות לא נורא ארוכות.
4. אין בעיה לתת לכלב כדור שינה חלש לפני הטיסה, וכך הוא יישן כל הטיסה.
זה אולי מפחיד מבחינתך, מבחינתו זה שום דבר מיוחד, רק צריך לזכור לבקש ולהזכיר לדיילים להדליק את החימום אחרת הוא יקפא.
5. אם מדובר על כלב קטן, אפשר להביא אותו איתך .

pixie66

New member
זהו עצם העניין

מעניין אותי לדעת - אתה עונה מניסיון? בתור כלב שישב בכלוב ולא עשה עניין?

ANZ1

New member
לא זה עצם של הכלב

כן, הבאתי כלב
לא, לא טסתי איתו באותה מחלקה.
אבל כן, השארתי כלבים בתוך כלוב אצל וטרינר ללילה אחרי טיפולים רפואים, מבחינת הכלב זה אותו הדבר, הוא לא יודע שהוא נמצא בתא מטען של מטוס.

אגב, הבעיה העיקרית להביא כלבים לאוסטרליה וניו זילנד, זאת לא הטיסה, אלא שצריך להשאיר אותו אחר כך 10 ימים בהסגר, אם כבר זאת הבעיה,
אבל בסופו של דבר כמו בהרבה נושאים אחרים, השאלה היא לא כמה זה בעיתי, אלא מה האלטרנטיבות, והאלטרנטיבה היא לא להביא את הכלב, ולמרות שלא שאלתי את הכלב , אני משוכנע שאם הוא היה יכול להבין ולענות הוא הוא היה אומר שהוא ישמח לטוס בכלוב טיסה ואז להיות בהסגר, רק כדי להמשיך להיות עם המשפחה שלו.

אגב, אם היא השואלת עשירה, היא יכולה לשכור מטוס פרטי והכלב יהיה איתה כל הטיסה, למרות שגם זה לא ימנע את ההסגר, תשאלו את גוני דפ.

Aussie Girl

New member
כן, עשינו את המעבר עם 2 כלבים

הטיסה עצמה זו באמת לא כזו בעיה (החלק הכי מלחיץ לדעתי זה כל הניירת והבדיקות דם בהכנה למעבר) כל עוד לכלבה אין בעיות חרדה. אם יש חרדה אז כנראה שתצטרכו להביא לה כדורי הרגעה לטיסה אבל זה משהו שצריך לבדוק עם ווטרנר. אני מכירה אנשים שהטיסות כלב עם בעיות חרדה וזה פשוט עדיין של כדורים (עדיף לדעתי על להשאיר כלב מאחור).

לכלבים שלי לא הייתה בעיה עם הטיסה. אחד בכלבים שלי מאוד אוהב את בכלוב שלו והשני ממש לא אבל שניהם היו בסדר גמור אחרי הטיסה. נותנים להם מים (בלי אוכל יום אין בעיה) ושמים ריפוד לספוג את הפיפי. הם בדרך כלל מחזיקים קקי ולא עושים בכלוב.

אנחנו עברנו דרך Jet Pets (זו החברה האוסטרלית והם עובדים עם חברות דומות בארצות מחוץ לאוסטרליה - לא הטסנו מישראל אז אני לא יודעת אם מי הם עובדים בישראל) והם ווידאו שכל הניירת שצריך מולאה, שהכלבים עברו את כל הבדיקות הנדרשות והם גם הזמינו את הטיסות. הם יודעים להזמין טיסות על מטוסים שיש בהם חימום כי זה משהו שחובה להטסה של בעלי חיים בטיסות בינלאומיות. בנוסף, צריך כלוב שיש עליו אישור להטסה של בעלי חיים והוא צריך להיות בגודל המתאים לגודל של הכלב. שוב פעם, אם עושים את זה דרך החברה, הם יכולים לספק את הכלוב. אם אני לא טועה, בעצירה, היה מישהו מהחברה שלקח את הכלבים להליכה בנמל תעופה. אני מניחה שזה משהו שגם תלוי איפה עוצרים ולכמה זמן.

כמובן שאפשר להזמין את הטיסות לבד ואם זו הדרך בה אתם בוחרים אני ממליצה להתחיל בלבקש מידע מחברות התעופה.

קרנית10

New member
תודה על התגובות

השואלת איננה עשירה..

והכלבה איננה קטנה וקצת חרדתית...
אני מסכימה איתכם לגבי עניין האלטרנטיבות, אבל לא חושבת שזה כמו להיות בכלוב אצל הוטרינר. חווית הטיסה עצמה ולהיות לבד בלי אנשים במקום שלא מכירים..
מה לגבי חניית הביניים, האם חברת התעופה אחראית להעביר את הכלוב? נותנים לכלב לצאת מהכלוב בזמן חניית הביניים (להיפגש איתנו ולצרכים)? ואיך באמת אפשר לעשות עצירה ארוכה יותר של כמה ימים?

ועוד שאלה, האם נתקלתם בקושי למצוא דירה להשכרה עם כלב? (במלבורן ספציפית, אם למישהו יש ניסיון)

תודה!

למעלה