מעבר לארגנטינה

מעבר לארגנטינה

שלום לכולם, איזה כיף להיכנס לפורום הזה ולשמוע חוויות של אנשים על ארגנטינה. אני נולדתי בארגנטינה וכל המשפחה שלי נמצאת שם (חוץ מההורים שלי). האמת היא שכל החיים שלי (שעברו עליי בישראל) רציתי לגור בארגנטינה, וכל ביקור שלי בארגנטינה רק תרם לתחושה הזאת. תמיד כששמעתי שאנשים חזרו מטיול או נוסעים לטיול בארגנטינה זה היה ממלא אותי בקינאה - אני רוצה להיות שם!!! עכשיו, אחרי שיש לי משפחה משלי החלטנו אני ובעלי לנסוע לארגנטינה, לבואנוס איירס, היכן שיש לי משפחה, לנסות לפתוח שם עסק ולגור שם. זה פשוט חלום שלי.... אני מקווה שהוא יהיה מוצלח. בכל אופן אני עדיין לומדת לתואר שני באוניברסיטה ואני צריכה להמתין לסיים את התואר, אבל אני כבר מתרגשת כאילו זה יהיה מחר. יש בפורום עוד אנשים כמונו שמתכוונים לנסוע להשתקע בארגנטינה, או שחזרו משם אחרי תקופה ארוכה (לא של טיול)? אשמח לשמוע מכם.

yoelmati

New member
המעבר שלי לארגנטינה

לפני שנתיים וחצי, אולי קצת יותר, קיבלתי החלטה לבוא ללמוד בקורדובה, שכ"כ מצאה חן בעיניי בטיול שעשיתי לפני הצבא. זה היה קצת קשה בהתחלה אבל הצלחתי והתקבלתי ללימודי רפואה. אני ממש נהנה בעיר הזו, אם בתור סטודנט ואם בתור תושב - הרי אני גר ברובע של סטודנטים בתוך עיר של סטודנטים, מה יכול להיות רע? לדעתי זה אחד המקומות האידאליים ללימודים. היום כשאני מסתכל לאחור זו נראית כמו אחת ההחלטות היותר טובות שעשיתי בחיי. כמובן שהמעבר לכאן הוא רק לתקופת הלימודים, אבל עדיין תמיד קצת הציק לי בתור ציוני ופטריוט שככה עזבתי את הארץ. אבל עכשיו כשאני חושב על זה, ורואה את היחס המשפיל שמקבלים חברים שלי בתור סטודנטים בארץ, שלא לדבר על כמות הכסף שהולך להם על לימודים - אני מניח את הציונות בצד וחושב על העתיד שלי. ישראל פשוט ארץ אוכלת יושביה (או תלמידיה)... ולמה לא בואנוס? אומנם יש לי קצת משפחה שם ואני בעצמי נולדתי שם, אבל אני לא חושב שהייתי מסתדר בעיר הזו. בואנוס איירס לתייר היא אכן עיר מדהימה, אבל בתור מקום לחיות בו - זה לא ממש בשבילי. אבל כמובן שכל מקרה לגופו - אני מאחל לך המון בהצלחה בהתחלה החדשה! יש הרבה ישראלים בבואנוס, וקהילה יהודית גדולה - אז אני בטוח שתסתדרו ותהיה לכם נחיתה רכה. בכל אופן אם יש או יהיו לך שאלות בקשר לפרוצדורות של המעבר - את מוזמנת לפנות אליי. המשך שבוע טוב. יואל

meishar84

New member
מתוך סקרנות

איך זה מבוצע העניין הזה של מעבר לארגנטינה ומבחינת הרשויות , כי אתה לא באת על תקן תייר מגישים בקשה לאזרחות ? משהו כמו ויזה לעבודה ? מה הדרישות שם ללימודים גבוהים ? והאם יש באנגלית גם ? איך זה עובד מבחינת הגירה לארגנטינה ?

לסקרן

אני לדוגמה נולדתי שם, ולכן, לי יש אזרחות ואני עושה לבתי אזרחות. בעלי צריך לחיות בארגנטינה שנתיים ואז הוא יכול להתאזרח, בינתיים הוא יהיה על תקן של תושב שיכול לעבוד. את האישור הזה מקבלים בקונסוליה (על פי מיטב הבנתי).

meishar84

New member
ומי שלא נושא אזרחות ארגנטינאית ?

לגבי הלימודים כמה עולה שם שנה ? מה ההטבות לסטודנטים ?

yoelmati

New member
אזרחות

גם לי יש אזרחות, לכן כל התהליך מלבד רענון המסמכים הישנים ואישור תעודת הבגרות במשרד החינוך היה די פשוט. סטודנט זר בנוסף לאישור תעודת הבגרות, צריך להוציא ויזת סטודנט (ובישראל אם אני לא טועה כדי להוציא את זה צריך תעודת יושר מהמשטרה). לזרים הלימודים יעלו 1000-1500 דולר לשנה (לפי השער הנוכחי), תלוי בעיר וברמת האוניברסיטה. לסטודנטים ארגנטינאים הלימודים ברוב המוסדות הם כמעט בחינם (כן כן) - וצריך לשלם רק על ציוד לימודי ולקנות לעצמך את הספרים מן הסתם. אין כאן לימודים באנגלית, מהסיבה הפשוטה שרמת האנגלית פה שואפת לאפס. יש מוסדות פרטיים שנותנים קורסים בשפות שונות לסטונדטים זרים כדי לעזור בהתאקלמות ובלימודים עצמם. לגבי תנאי הקבלה - תלוי באיזה מוסד מדובר ובאיזה מקצוע כמובן. מכיוון שבארגנטינה אין תעודת בגרות אלא רק תעודת 12 שנ"ל, ברוב המקומות דורשים מעבר מכינה וקורס קבלה לאוניברסיטה - שזה לא קלי קלות אבל אפשרי. אחרי זה גם במהלך הלימודים עצמם מפרישים את מי שלא מתאים. עוד קושי הוא כמובן השפה (במקרה שלי זה היווה מכשול הרבה פעמים). לגבי הטבות לסטודנטים - לא ברורה לי השאלה, אבל אם אתה מתכוון להנחות פה ושם אז ברור שיש, ומדובר לפעמים בהפרש רציני. וחוץ מזה חיי הסטודנטים פה הם עולם אחר לגמרי. הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון הוא שהסטונדטים שלצידך הם סה"כ ילדים-נערים בני 17-18, בדיוק סיימו תיכון והתחילו את האוניברסיטה. אבל לאט לאט מתרגלים גם לזה. נ.ב אני מניח ששאלת רק מתוך התעניינות ולא מתוך כוונה באמת להגיע לפה, בגלל זה התשובה היא כזו שטחית. אם היה לי שקל על כל פעם ששאלו אותי על לימודים בארגנטינה...

meishar84

New member
זה סתם מעניין

מה ההבדל בין עולם הסטודנטים פה בישראל לארגנטינה ?

כרוני

New member
יואל תפסיק!!! זה כואב לסטודנטים פה

בארץ. קל וחומר לכאלו שבחנו אופציה ללמוד בבלס פסקל (איפה אתה לומד?). אחחח.....האנדרסטייטמנט של השנה : "חיי הסטודנטים פה שונים לגמרי..." תאמר לי...העיניים שלך עוד במקום? והאם קבלת מאסאז יומי בחצי שנה הראשונה בקורדובה? [הבחורות...אוי, הבחורות]

yoelmati

New member
אחלה מקום הבלס פסקל הזה

כרוני נשמע כאילו אתה מתחרט אז אני לא אספר הרבה על הבחורות (אוי, הבחורות), למרות שאובחנתי כבעל פזילה רמה 4 אחרי חודש בלבד פה! (עכשיו החברה כבר תיקנה לי במכות את הפזילה הנ"ל). ולגבי המסאז' - באמת אהבת? עשיתי את זה רק פעם אחת ותכל'ס לא כזה התרשמתי... רק רציתי לענות למיישר84 לגבי השוני בחיי הסטודנטים - בתור אחד שהתחיל ללמוד רפואה בארץ ונמאס לו מהפוצים של הקמפוס, אני יכול להגיד לך שכאן הם באמת יודעים לעשות חיים (יש שמועה שאומרת שהסטודנטים לרפואה בקורדובה הם הכי בליינים אבל אני לא אגיב עליה). אולי להם בעצם זה קל יותר? הרי אין פחד מפיגועים, מלחמות, קאסמים, אנסים ושחיתויות פוליטיות (בעצם זה יש גם פה)... אבל תכל'ס בארץ אפשר לסכם את חיי הסטודנטים (כמו שהספקתי להכיר אותם) בחוסר חשק טוטאלי - "עזוב, יש לי מבחן סמסטר", "עזוב אין לי כסף", "עזוב אין לי כוח" וכו' וכו'. אני מקווה מאוד שאפשר גם אחרת, וברור לי שזה גם קיים אצל סטודנטים רבים בישראל. זו פשוט המציאות כמו שאני הכרתי אותה לצערי (וזו גם אחת הסיבות בגללן עזבתי ובאתי לפה).

גרי רשף

New member
מה זה בלס פסקל?

זה שם של פילוסוף ומתימטיקאי צרפתי, איך זה קשור ללימודים שם?

meishar84

New member
לפי ההקשר זאת אוניברסיטה בקורדובה

נקודה למחשבה למה קורדובה נקראת עיר הסטודנטים אם במנדוזה יש יותר אוניבסיטאות ?

כרוני

New member
בלס פסקל היא אוניברסיטה פרטית

בקורדובה!!! בארגנטינה אוניברסיטאות ממשלתיות הן בחינם לאזרחים למרות שגם לזרים זה לא כזה סכום כסף רציני האוניברסיטאות הפרטיות זה כבר בתשלום סביבות 300 פזו לחודש. לעומת שכ"ל לימוד פה בארץ זה יחסית נמוך. מיותר לציין שמחייה בארגנטינה נמוכה עשרות מונים מהטרוף פה בארץ. לגבי הבחורות: זכר שלא דרך על אדמת קורדובה לא זכה לראות כזאת כמות של יופי באותו מקום באותו זמן המשפט תשעה קבין מתוך עשרה ירדו על.... נכתב במקור על קורדובה!! זה פשוט תופעה מה שהולך שם. לדעתי האדם שיחקור את הגנטיקה ותרבות האכילה שם יקבל פרס נובל על תרומה לאנושות. יואל - לגבי המסזים זאת הייתה בדיחה פנימית (הייתי צריך לחשוב מראש שלא תבין) הכוונה שלי הייתה שצריך מסז יומי לאזור הצוואר בגלל כל הפעמים שאתה מסובב את הראש (בגלל בחורה). לגבי אורח חיים של סטודנטים; עדיף שלא תגלה לסטודנטים ישראלים שלא בקרו בקורדובה איך אפשר (וצריך) להעביר את שנות התואר ולו בגלל שעור המתאבדים הגבוה הצפויי...... ואגב למה קורדובה מוגדרת עיר הסטודנטים הרשמית של ארגנטינה ולא מנדוזה? כי אם אני לא טועה 60% מהאוכלוסייה שם (אם לא יותר) הם צעירים בטווח גלאים 18-24 המשך שבוע טוב לכולם תחי קורדובה

liorlr

New member
היי יואל

היי יואל, הנה עוד שקל מגיע לך כי גם אני רוצה ללמוד בארגנטינה. אבל אני רוצה ללמוד תואר שני במנהל עסקים ולכן זה חייב להיות באנגלית. האם גם באונ' הפרטיות אין לימודים באנגלית ?? מהן האופציות שלי ?? תודה, ליאור.

למעלה