מעבר לארה״ב במהלך הריון - ביטוח בריאות

ronasilv

New member
מעבר לארה״ב במהלך הריון - ביטוח בריאות

שלום,

לפני מספר חודשים בן זוגי קיבל הצעה לעבור לארה״ב במסגרת רילוקיישן מטעם מקום עבודתו - והסכמנו לכך. הוא אזרח ארצות הברית, ואנו אמורים להינשא בקרוב בקפריסין ולהתחיל תהליך הגשת בקשה לגרין קארד עבורי.

בתכנון הראשוני חשבנו כי הוא יעבור באמצע אפריל (כך ביקשו ממנו בעבודה), ואני אצטרף מספר חודשים אחריו, עם קבלת הגרין קארד.

עם זאת, לפני שבועיים גילינו שאני בהריון (הריון ראשון); התחלנו לברר והבנו שעשויה להיות לנו בעיה גדולה למצוא ביטוח בריאות שיסכים לבטח אותי במהלך ההריון, ואצטרך להישאר בישראל עד לאחר הלידה. מן הסתם, זה משנה לנו מאוד את התוכניות (הוא כבר לא יכול לסגת מהמעבר לשם, ונאלץ לבלות את רוב חודשי ההריון בנפרד).

האם יש תוכנית ביטוח שאין בהן תקופת אכשרה, או דרך אחרת לעקוף את הנושא? אם יש לי ביטוח בריאות פרטי בישראל, האם זה רלוונטי באיזושהי דרך?

נשמח לכל עצה ועזרה.

תודה רבה,

רונה

zuki3

New member
תבררו עם הביטוח של בעלך

הביטוח הכי טוב שמאפשר לך להיות זכאית לטיפולים ישר בהתחלה, אלו ביטוחים דרך מקומות העבודה, כי הם לא מתעסקים עם יחידים, כל החברה היא לקוח אחד וגדול.
תבררו את זה.
ביטוחים אחרים יהיו פחות טובים ויקרים.

ronasilv

New member
תודה רבה על התשובה

תודה רבה על התשובה המהירה. החברה שבן זוגי עובד בה עוד לא התחילה את פעילותה בארה״ב (הוא אמור לפתוח את הפעילות) וטרם חתמו עם ביטוחי הבריאות - הם עדיין לא החליטו באיזו תוכנית לבחור. הם כן מתכננים לבטח גם אותי (Family Plan); מכיוון שהם עדיין בדיונים יש לנו אפשרות להשפיע על בחירת המבטח...

KallaGLP

New member
לעניות דעתי לא תהיה לך דילמה כי בכל מקרה תלדי

לפני שתקבלי את הגרין קארד. הוצאת גרין קארד מהארץ אורכת בימינו סביב שנה ואף יותר, ואם טרם התחלתם את התהליך, לוח זמנים של "כמה חודשים אחריו" אינו מאוד ריאלי.

KallaGLP

New member
מה שכן - אם אני לא טועה תצטרכו לדאוג גם לסטטוס של התינוק.

אבל בזה אני פחות מבינה.

ronasilv

New member
להבנתנו

או יותר נכון - לפי מה שעורכי הדין של החברה אמרו לנו - ישנו תהליך מהיר (Expedited procedure) של קבלת גרין קארד, שאנו עומדים בתנאים שלו ואמור לקחת כ-4-5 חודשים. האם הבנו לא נכון?

KallaGLP

New member
אם עורכי הדין אמרו, אז כנראה שצריך להקשיב להם.

הם אנשי המקצוע. אני דיברתי על ההליך הרגיל, ייתכן שיש מקרים של הליך מזורז שרלוונטיים לגביכם.

למעלה