מעבר לאריופה -אוסטריה

nevo681

New member
מעבר לאריופה -אוסטריה

שלום, שאלה לי אליכם
כיום אני עובדת בתחום יבוא יצוא בישראל, בחברה שעובדת עם ספקים באירופה והמזרח.
אני ומשפחתי עוברים בקיץ לאוסטריה - אני בעלת אזרחות אוסטרית.
יש אפשרות שאוכל להציע למעסיק שאת רוב הפעילות העיקרית שלי אוכל לעשות כעבודה מהבית (באוסטריה) בשלט רחוק.... לפחות לכמה חודשים עד שימצאו מחליף הולם.
השאלה שלי האם משתלם למעסיק? משתלם לי ?
האם הוא יכול להמשיך ולשלם לי משכורת ישראלית מבלי שאשלם מס?
האם אני יכולה לדרוש תנאים אחרים כמו לא לעבוד בימי ראשון.... עבודה חלקית וכו'?
האם מבחינת תלוש משכורת (בישראל) ניתן להעביר את המשכורת בפועל לחשבון אירופאי בלי בעיה מבחינת רואה חשבון?

אני מנסה לחשוב על היתרונות שלי בכל זה,
מקום עבודה (זמני)
משכורת מסודרת לעוד כמה חודשים

מצד שני אם אוכל להציע למעסיק את זה, מה היתרונות שלו מעבר לכך שבשלבים הראשונים הוא לא צריך להיות לחוץ למצוא מישהו שימלא את כל התפקיד שלי (התפקיד שלי רחב מאוד ומלא אחריות וניהול)

אשמח לתובנות, תגובות שאלות

תודה לעונים

Boston Guy

New member
מדוע שלא תשלמי מס?

אם את עובדת שלו, ומקבלת משכורת ממנו - את תשלמי מס במקום שבו מתבצע התשלום.
אם המשכורת משולמת לך כעובדת ישראלית - את תשלמי מס לרשות המס של ישראל.
אם המשכורת משולמת לך באוסטריה - את תשלמי מס לרשות המס של אוסטריה.כאזרחית אוסטריה שגרה באוסטריה, את מחוייבת בתשלום מס אוסטרי. וגם בתשלום "ביטוח לאומי" (SOCIAL CONTRIBUTION) אוסטרי.
אם כבר חייבו אותך במס ישראלי, ובביטוח לאומי בישראל - את יכולה לעשות "תיאום מס" מול רשויות המס באוסטריה ולהמצע מכפל מס.

בכל מקרה, לא יווצר מצב שבו את לא תשלמי מס לאף מדינה. המצב ההפוך (שתמצאי עצמך משלמת כפל מס לשתי המדינות והתקשקשות כדי להימנע מזה) יותר סביר.

nevo681

New member
תודה על התגובה המהירה - לא הבנת אותי

אני חלילה לא מתחמקת ממס, אבל אם אני עובדת תחת תלוש משכורת ישראלי, אני כמובן אשלם מס וביטוח לאומי כרגיל (מדובר בכמה חודשים - למעשה מאוגוסט ועד דצמבר 2014)

אני רוצה ללמוד גרמנית באוסטריה, קורסים מסוג זה ניתן גם לקבל עליהם תשלום ממשרד העבודה האוסטרי וככה ביטוח לאומי משולם, תכלס הם לא באמת יכולים לדעת מה השארתי מאחור... אין סינכרון מערכות...
אני יכולה להגיע למצב שאני עובדת חלקי תמורת משכורת ישראלית שאני מעבירה ישירות לחשבון הבנק שלי כסכום כללי או חודשי ולהמשיך כרגיל באוסטריה (בלימודי הגרמנית לחצי שנה)

Boston Guy

New member
נראה דווקא שהבנתי אותך מצויין

המשפט שכתבת "תכלס הם לא באמת יכולים לדעת מה השארתי מאחור... אין סינכרון מערכות..." מסמן שכנראה הבנתי בדיוק מה שאת מתכננת לעשות.
במילים פשוטות - את מתכננת להתחיל את מערכת היחסים שלך עם הרשויות באוסטריה ב"רגל ימין", בכך שתעלימי מהם אינפורמציה ותשקרי לרשויות המס והביטוח הלאומי.

יש פתגם שאומר " לשקר אין רגליים, אבל יש לו זנב".

את בונה על זה שאין סינכרון במערכות. רשויות המס ברוב מדינות העולם - ובהחלט בישראל - מאוד מרוכזות בשנים האחרונות ב"תפיסת רמאויות מס של אזרחים שיש להם הכנסות בחו"ל".
החל מינואר 2014 (עכשיו) נכנסו באירופה תקנות חדשות לגבי "העברת מידע בענייני מס באיחוד האירופי" - שאומרות "רשות מסים במדינה א' באיחוד האירופי תעביר מידע בענייני מסים לרשות המסים במדינה ב' ביחס לתושבי מדינה ב' הפועלים במדינה א'. המידע המועבר מתייחס למגוון הכנסות, ובין היתר, משכורות והכנסה ממקרקעין. "
ישראל מאוד מעוניינת להיות חלק מההסדר הזה, ועובדת על העניין מול מדינות אירופה.

באמריקה

New member
גם בארה"ב חלים חוקי העברת מידע

על בעלי חשבונות במגינות זרות וכמובן הרווחים

למעלה