מעבר לארצות הברית - חדש בפורום - שאלות מאוד חשובות בשבילי

goldman777

New member
מעבר לארצות הברית - חדש בפורום - שאלות מאוד חשובות בשבילי

שלום לכולם,

נעים להכיר, ידוע לי ששאלות שאני עומד לשאול עלו פה בעבר, אך לא מצאתי כל כך הרבה תשובות. ואשמח לקבל תשובות מגורמים עם נסיון. לפני שאני שואל את השאלות אני יביא קצת רקע על עצמי בכדי שיהיה לכם יותר קל לעזור לי. אני בן 31 ונשוי לאמרקאית ויש לנו ילד משותף (בן 5), אני עובד בתור מנהל של קרוב ל100 עובדים ואין ברשותי שום תעודה שלמדתי ויש רק המלצות של מעסיקים שלי, אישתי שנה אחרונה בתחום הנדסאית תוכנה. בעבר התחלנו תהליך לאזרחות (לפני כ 4 שנים) והפסקנו בשלב הספונסר, יש לציין כל במסמכים נשלחו עד לשלב הנ"ל. אך לצערי התהליך הפסיק מכל מיני סיבות אישיות. בשלב זה אנו רוצים להתחיל את התהליך שוב. להלן השאלות:

1. מחפשים משהו בסביבת ניו יורק (עד שעה נסיעה פלוס מינוס) שיש קהילה ישראלית, האם מישהו מכיר אזור כזה? עם עלויות שכירות סבירות ושכונה טובה למשפחות?
2. האם יש למישהו מושג בנוגע לעבודות ע"פ נתונים שרשמתי בגוף ההודעה?
3. בפעם הקודמת את המילוי מסמכים עשינו לבד הפעם רוצים דרך עורך הדין. האם כדאי לשלם את כל הסכום או לנסות שוב באופן עצמאי (עקב חוקים חדשים בארצות הברית) והאם תהליך הפעם יהיה יותר קצר כי בעבר כבר עשינו את התהליך.
4. מהם עלויות של משלוח מכולה עם הציוד החשוב שיש לנו פה בארץ, פלוס מינוס המחירים?

תודה רבה מראש מאמין שהיו לי בהמשך עוד שאלות

zuki3

New member
מה המקצוע שלך ?

לא כתבת מה המקצוע שלך,
לתפקיד ניהולי (כלשהוא) אתה לא מתאים,
אתה אזרח זר, שסביר שאנגלית היא לא שפת אם שלו, בלי שום תעודה,
לא יקבלו אותך בשנים הראשונות לתפקידי ניהול, לא של 100 עובדים ולא של 2 עובדים,
השאלה מה המקצוע שלך ? מה אתה יודע לעשות בלי לנהל , כי אף אחד לא יקח אותך או אדם אחר במצבך לנהל משהו.
יש אין סוף אמריקאים מקומיים עם תארים בניהול, אזרח זר במצבך לא מתחיל לעבוד כמנהל, אף פעם, ראית פעם אתיופי או רוסי עולים חדשים שהעבודה הראשונה שלהם בישראל היתה ניהול ? ברוסיה הוא היה מנהל מפעל, בישראל הוא היה מחסנאי.

לגבי השאלות שלך, אתם צריכים להתחיל את תהליך קבלת הגרין קארד ( לא אזרחות) מההתחלה, אין חוקים חדשים, אפשר לעשות את הכל לבד, והזמן שזה ייקח הוא יותר ארוך ממה שלקח לפני כמה שנים, כי כל התהליכים היום לוקחים יותר זמן.
עד שתקבל ויזת הגירה ייקח כנראה מעל שנה, זה הזמן, עד אז יהיה לכם מספיק זמן לחשוב על מקומות שונים, אבל לפני הכל אתם צריכים להתחיל את התהליך.
העלות למשלוח מכולה יותר יקר מלקנות הכל חדש בארצות הברית.
אתם תעשו כמו כל שאר האנשים שלא משלמים להם על מכולה, אתם תארזו את הדברים החשובים, כל אחד מכם ייקח כמה מזוודות, ואת כל השאר תקנו מחדש,זה יותר זול ופשוט.

goldman777

New member
ל - zuki3

1. מקצוע אין לי ושום תעודה אין לי, אני טוב בלשווק את עצמאי וכך גם קרה פה בארץ שהתקדמתי לתפקידים ניהוליים תמיד. כמובן שאני לא מצפה בתור התחלה להיות "מנהל". אך אני איש של עשיה ועבודה אין שום בעיה לעבוד בכל דבר ובכל מקום, נסיון בשיווק וניהול כח אדם, מדבר שפות אנגלית ורוסית, זה מה שיש לי כרגע ידידי.
2. בנוגע לגרין קארד - קיבלתי, תודה.
3. תהליך התחלנו רק במילוי מסמכים, כי רק לפני מספר ימים מצאתי ספונסר. אך שוב מעניין האם מישהו מכיר אזור בקרבת ניו יורק עם קהילה ישראלית - אישתי טסה במהלך התהליך בכדי לסרוק את השטח ולהכין תשתית רכה לנחיתה (מגורים וכד')
4. בנוגע למכולה - קיבלתי, תודה.

NBrownie

New member
אנגלית - לא מה שחשבת

יש הבדל עצום בין לדבר "אנגלית" בישראל או לעבוד מול אמריקאים בREMOTE לעומת לנהל ולעבוד ביום יום עם אמריקאים, זה ממש שונה לגמרי ועלול ליצור חוצץ של ממש בינך לבין קבלה לעבודה בתור מנהל (אפילו צוות קטן).
אני מכיר כמה חברים שהגיעו וחשבו שהאנגלית שלהם ברמה טובה מאד ומסתבר שבפועל היא של ילד בכיתה ד'.
&nbsp

ilanvag

New member
תשובות:

שים לב שאני עונה באופן מאוד כללי. אין לי מושג מה זה "עלויות שכירות סבירות" עבורך ספציפית. האם שכ"ד של 5000 דולר לחודש זה סביר? האם 3000 דולר לחודש? מהן היכולות הכלכליות שלכם, ועם כמה כסף אתם מגיעים? כמה אתם מסוגלים להוציא, עוד לפני שיש לכם עבודות? כל השאלות הללו הן קריטיות בשביל להבין מהו אורך הנשימה שלכם, וכמה כסף יש לכם "לשרוף" עד שתמצאו עבודות -- ומתוך זה כמה זמן תוכלו לשרוד בארה"ב בלי עבודות.

1. ישראלים באזור ניו-יורק יש בכל מקום, אבל משפחות בסגנון שתיארת (מעמד ביניים-גבוה, משפחות עם ילדים, עיירות איכותיות עם מערכת חינוך מעולה) נוטות להתרכז ב-Bergen County שבניו-ג'רזי, קרי מעבר לנהר ההאדסון. כמה עיירות לדוגמה הן טנפליי (יקרה מאוד), אנגלווד, קרסקיל, פייר-לון (זולה יותר), ועוד. בכל אחת מהעיירות הללו תמצאו הרבה מאוד ישראלים. קח בחשבון שמי שמתגוררים בעיירות הללו מרוויחים משכורות שנתיות של שש ספרות בדולרים, ולעתים גם שש ספרות גבוהות (קרי הספרה הראשונה היא לא בהכרח "1", וגם לא "2"). האם אתם מסוגלים להרשות לעצמכם את זה?

2. שמע, אתה מגיע לאחד האזורים הכי יקרים בארה"ב, ובעיניים אמריקניות אין לך מקצוע (אתה "מנהל" כללי, בלי שום תחום התמחות). מכיר היטב דברים שכאלה בישראל אצל חברים, לוקח הרבה מאוד שנים להגיע לשם, לאנשים מאוד מוכשרים (ואתה כנראה כזה). אבל בארה"ב אף אחד לא מכיר אותך, הניסיון הניהולי שיש לך מישראל הוא לא רלבנטי, ואתה למעשה מתחיל מאפס -- בלי שום מקצוע מוגדר ובלי תעודה. אנשים שאני מכיר היטב, ושעברו לארה"ב בסטטוס דומה לשלך, עובדים בתור ירקן, או בעלים של מסעדה (שהשקיע הון תועפות בפתיחת המסעדה), ומקצועות שכאלה. אם הם מנהלים אנשים, אז זה רק לאחר שנים רבות של עבודה בארה"ב והתקדמות; או שהם בנו עסק בעצמם, עם כסף שלהם, ושכרו אנשים שאותם הם מנהלים.

ולכן, צר לי לומר, אבל מה שזוקי כתב הוא די מדויק. אני אשמח מאוד לגלות בעתיד שטעיתי, אבל להערכתי אתה תצטרך למצוא עבודות די בסיסיות כדי להתקיים -- עבודות מהסוג שאינן מצריכות תעודות או הכשרה כלשהי... ועבודות שכאלו משלמות סביב שכר מינימום, לא הרבה יותר. או, לחלופין, אם יש לך סכום רציני להשקיע (לפחות כמה מאות אלפי דולרים) -- אתה יכול לחשוב על פתיחת עסק כלשהו... אבל גם פה זה סיכון ענק, כיוון שאתה לא מכיר את השוק המקומי, ועדיין צריך להתנהל בו ולהתחרות בהצלחה.

ומזה נשאלת השאלה -- איך בדיוק אתה מתכוון לפרנס את המשפחה באזור ניו-יורק? רק בשביל מחיה הכי בסיסית -- דיור, אוכל, תחבורה -- ובהנחה שהילד כבר בגיל שהוא הולך למערכת החינוך הציבורית, אתם תצטרכו סכום של לפחות 4000-5000 דולר לחודש, ואני כותב סכומים נמוכים בצורה קיצונית עבור האזור הזה, סביר שהסכום האמיתי והריאלי הוא גבוה משמעותית. אגב, הסכום שכתבתי הוא עבור מחיה שוטפת, לאחר הוצאת סכומים נכבדים עבור המעבר עצמו (ואני לא מדבר על כרטיסי טיסה, אלא על הוצאות עבור השתקעות באזור)

3. איך שאתה רוצה. אנחנו פה בשביל לעזור, אבל אם יש לך כסף בשביל לפרנס עו"ד אז למה לא. התהליך לא יהיה יותר קצר, אם כבר להיפך. לא רק שהתהליכים התארכו, אלא שלאמריקנים כבר יש איתכם ניסיון "מוכח" שאתם מתחילים תהליכים ולא מסיימים אותם, והם לא אוהבים את זה. מאוד ייתכן שהדרישות שיוצבו בפניכם הפעם יהיו גבוהות יותר.

4. כמו שצוקי כתב, גם אני ממליץ כנגד מכולה. כותב מניסיון אישי רע. הסיבה היחידה לשלוח מכולה היא כאשר יש מישהו אחר שמממן עבורך את הכל (מעסיק שמעביר אותך לארה"ב). אחרת, הרבה יותר זול לרכוש הכל מחדש בארה"ב (קח בחשבון ששום הערכת מחיר שתקבל מראש, בארץ, לא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו... החברות הללו אלופות בלהוציא ממך עוד כספים בארה"ב, אחרת לא תזכה לראות את הרכוש שלך... קרה לי, ולעוד הרבה אחרים...).

בהצלחה!

goldman777

New member
תודה ועוד שאלה

-תודה לך, ולכם חברים תודה רבה על התשובות שלכם. מאוד עזר ונתן קצת פרופורציה וכיוון. השאלה היא האם יש לכם להמליץ לעוד מקומות ברחבי ארצות הברית (עכשיו לא משנה אם יש ישראלים לצערי). שהם יחסית בסדר וזולים להתחלה. שאלתי על סביבת ניו - יורק כי חלק מהמשפחה שלה גרים בלונג איילנד (יקר מאוד ואין אופציה לגור איתם).

-לוקח בחשבון שאישתי היא זאת שתעבוד בתור התחלה (תחום תכנות). לי אין בעיה כמו שאמרתי לזוקי לפני, לעבוד בכל מקום עבודה (גם אם זה מינימום או מכירות) אני מסתדר ומוצא הזדמנויות בכל מקום.

-בנוגע להמשך תהליך לצערי הפסקנו עקב תאונת דרכים והיינו במשפטים וטיפולים (אלו הם סיבות אישיות שרשמתי לפני- אנחנו אחרי והכל תקין). כך אם יש אופציה להגיש ערעור או משהו דומה במידה וקיים בכדי לחסוך כסף וזמן.

תודה רבה.

אני מגיע מנקודה של נטו ללמוד מכל תשובה שעונים לי ומכין את השעורי בית שנה מראש בכדי לנסות ולעשות זאת בצורה טובה יחסית.

למעלה