מעבר לגן חינוך מיוחד

ננאא

New member
מעבר לגן חינוך מיוחד

בני בן 3 וחצי עבר היום ועדת השמה וקיבלנו אישור להעבירו לגן שפתי - השאלה היא איך עושים זאת כדי להקל עליו. בגן הגדול של 32 ילדים דיי טוב לו ויש לו חברים, ובגן החדש הוא לא מכיר אף-אחד והוא ישתלב בגן אחר שגם שם לא מכיר אף אחד - איך כדאי לעשות את המעבר באמצע שנה שיהיה לו הכי טוב וירגיש בטוח ולא מבולבל???

רותם43

New member
מעבר גן

שלום לך ננאא שלחתי לך גם מסר, אך נראה לי שאין לך מה לדאוג (למרות שזה תפקידנו בתור אימהות), בגן השפתי עם הרבה פחות ילדים ועם יחס אישי הוא יקלט במהרה וירגיש בבית. ייתכן שבהתחלה עלייך ליזום ולהזמין לביתך מדי פעם חבר או שניים, כדי שתיווצר חברות. מלבד זה תני לילד מספר ימי הסתגלות ותעדכני בהמשך שיהיה בהצלחה!

brum

New member
התייחסי אל זה כמו כל מעבר אחר

בחייו של ילד יש מעברים מגן לגן (תת טרום חובה, לטרום חובה, חובה ואז לבי"ס) לפעמים ילדים עוברים דירה ואז בכלל הכל שונה וכדאי שתייחסי אל זה ככה. קודם כל רצוי שתלווי אותו אותו לפחות ביום - יומיים הראשונים. אין לו חברים שם ? אם הוא חברותי הוא כבר יתחבר לפחות עם אחד או שניים עד לסוף החודש (וכמו שאמרה קודמתי אם תזמיני אחד מהילדים לאחה"צ זה יכול מאוד לעזור) בגן הזה יש צוות יותר גדול (ביחס לילדים) ולכן הוא לא "ישכח" ואני מבטיחה לך שיעשו הרבה פעילויות בשביל "להכניס אותו לעניינים" אל תשכחי גם להזמין את הילדים מהגן הישן שלא "יאבד" אותם. בקיצור אני בטוחה שהוא יתאקלם מהר מאוד. בהצלחה

למעלה