דברים שכדאי לקחת
נראה לי שדרך טובה ליערך לכזה דבר זה לדמיין את שגרת היום: קמים בבוקר: אז צריך את כל דברי המקלחת - כולל מגבות ,סבונים, מוצרי ניקיון, מברשות למינהן. אח"כ מתלבשים - אז בהנתן שממש עוברים לגור במקום אחר צריך שחלק נכבד מהמלתחה יהיה שם. נעליים גם. במיוחד אם עוברים מחלק אחד של הארץ לחלק אחר: אין משהו יותר מבאס מלהזכר שמה שרצית בדיוק עכשיו מרוחק ממך קילומטרים רבים. אם לומדים או עובדים - כדאי שספרים, מחברות וכל מה שנדרש מסביב גם יעברו איתך. חוזרים הביתה ויש פנאי - אז מומלץ שיהיו דיסקים ומשהו לנגן אותם בו, ספרים. כמו כן שווה לחשוב אילו דברים יוסיפו לסביבת המגורים כדי שיהיה נעים לשהות בה. מניסיוני מומלץ לקשט גם בדברים שהיו קודם בבית כדי לתת תחושה מוכרת יותר. בערב - מאוד חשוב מצעים נקיים, ושיהיו כמה להחלפה כי בתהליכי ניקיון של דירה חדשה לפעמים כל מיני דברים נשפכים או מתפזרים, אז כדאי שיהיה מה להחליף. שמיכות וכריות מאוד כדאי להחזיק. אפילו אם חום אימים שווה להחזיק שמיכה, רק בשביל אותו לילה מקרי שקר בו זוועה ואין לך במה להתכסות. דווקא מזון לא הייתי ממהרת להגניב מבית הורייך: רוב המזון בהתחלה מתקלקל במילא, כי לוקח זמן עד שמתאקלמים בדירה. דברים יושבים בקופסאות פלסטיק ואחרי כמה שבועות מגרדים אותם אל תוך הפח, בד"כ כשהם כבר מתחילים להוריק. שווה ללכת לסופר ולעשות קניה בסיסית: קצת (בדגש על קצת), ביצים, ירקות, מוצרי חלב, שתיה חמה, ואוכל מוכן שאפשר יהיה לחמם. מומלץ להשיג קומקום, חייבים להשיג קצת סכו"ם וצלחות, ומהר מאוד מגלים שסירים ומחבתות זה ממש שימושי: בכל מעבר דירה, גם אם בדירה הקודמת אהרוני היה מתארח אצלכם לצהרים, ההתארגנות איכשהו גורמת לאוכל להיות לא רלוונטי. לא כ"כ רעבים, ועם כל הסידורים הדבר האחרון שמתחשק זה בלגן של בישול, שלא לדבר על כלים מלוכלכים. עם הזמן מגלים שקצת בישול נותן תחושת ביתיות אז מתחילים לבשל פסטות, מרקים, אורז, ירקות, אוכל של בית. עוד המלצה: כדאי לא להתרגל לקחת אוכל מבושל מההורים. זה גורם לך להתעצל לא לבשל - וחבל. היום הפסטה ברוטב עגבניות שאני מכינה טעימה יותר מכל מקבילה, כולל זו של אמא שלי, שפעם חשבתי שאין יותר טוב מזה.