מעבר לדירה עםם חתולה

פנינה 235

New member
מעבר לדירה עםם חתולה

יש לנו חתולת רחוב שאימצה אותנו ואנחנו אותה. היא נמצאת אצלינו כבר שנתיים, ומכיוון שאנחנו קומה ראשונה, היא גם בבית וגם בחוץ, יוצאת ובאה לפי רצונה. בלילות היא ישנה איתנו בבית, ביום לפעמים מעדיפה להישאר בבית ולפעמים לצאת.

אנחנו עוברים לדירה באיזור אחר, לקומה שביעית !! יש לי מספר שאלות

1) ביום המעבר, האם לסגור את החתולה בחדר אחד? לכמה זמן? מתי לאפשר לה לצאת מהחדר ולהסתובב בדירה?

2) בדירה בקומה ה7 יש מירפסת גדולה עם "גינה" והיא מיועדת להיות ה"חוץ" של החתולה. אחרי כמה זמן בבית לאפשר לה לצאת למירפסת? כמה זמן איקלום בבית היא צריכה? למעקה המירפסת הוספנו הגבהה, בחלונות החדרים יהיו סורגים שקופים וגם רשתות.

אשמח לתגובות מאנשים שהעבירו את החתול שלהם גם כן, ולרעיונות איך להקל עליה את המעבר.

אני מתכוונת להיות איתה בבית כמה ימים, ורק אז לחזור לעבודה.

תודה רבה

meedas

New member
לוח הזמנים גמיש

ותלוי בקצת ההתאקלמות של החתולה.
אצלי במעבר האחרון שניים הרגישו לגמרי בבית בדירה החדשה כבר אחרי חצי יום. לשלישית זה לקח עוד 24 שעות בערך (והמון יללות קורעות לב שחירבו לנו את הלילה).
לחתולה שלך אולי ייקח יותר, ואולי לא

אני דוגלת בלהתכונן לאופציה הכי גרועה ומקסימום להיות מופתעים לטובה... אז צאי מנקודת הנחה שהיא תצטרך כמה ימי התאוששות בחדר משלה אבל בשטח תפעלי לפי התגובה האמיתית שלה.
&nbsp
לרוב מומלץ על 3-4 שבועות של סגירה בבית לפני שמאפשרים יציאה, אבל מרפסת זו לא גינה ואין לחתולה לאן לברוח משם. כן חשוב לוודא שהמרפסת מאובטחת היטב ואין סכנת קפיצה (זה רלוונטי תמיד, לא רק בשלב האיקלום)
&nbsp
הדרך הכי טובה להקל עליה זה לצמצם עבורה את הסטרס מהמעבר עצמו כמה שיותר, לדאוג לדברים מוכרים בדירה החדשה (מיטה אהובה, מתקן טיפוס שאולי תכננת להחליף אבל עדיף למשוך איתו עוד כמה שבועות), ארגז חול זמין עם חול מוכר, כלי אוכל מלא וכו'.
מאחר שהיא חתולה שרגילה לצאת, צפו פוטנציאלית לתקופת יללות שבר במחאה על איבוד החופש. יש מקום לשקול תליית מכתב התנצלות בלובי הבניין, כדי לפייס את השכנים מראש.
&nbsp
מעבר נעים

למעלה