מעבר לדרום פלורידה- כמה שאלות

nish13

New member
מעבר לדרום פלורידה- כמה שאלות

שלום לכולם,
אנחנו מתכננים מעבר לדרום פלורידה בקרוב. אנחנו משפחה עם שני ילדים (3/9) וחשוב לנו להתמקם באזור עם אוכלוסיה דומה לנו (משפחות צעירות של ישראלים / יהודים). אנחנו רוצים להשתלב בחיי הקהילה היהודית / ישראלית. נשמח לקבל המלצות על אזורים שמתאימים למה שאנחנו מחפשים. מבדיקות שערכנו הבנו שאנחנו צריכים להסתכל על קורל ספרינגס, אוונטורה, פורט לודרדייל, קופר וכדומה. עדיין מתקשים להתמקד ונודה לעזרה. תודה

Nir and Beer

New member
תנו שאלות טיפה יותר ספציפיות

אני גר באוונטורה, ואני ממש מאושר מהאיזור הזה.
מה אתם מחפשים?
כשרות?
גודל בית?
שכירות \ קנייה \ תקציב?
בתי ספר פרטיים או עירוניים?
איפה תעבדו?
&nbsp

meir12121

New member
קופר סיטי או קורל ספרינגס (לדעתי)

כפי שהבנתי מפוסט קודם שלכם אתם מחפשים: א. קרוב לפורט לודרדייל - ב. בית פרטי בשכירות של כ-2000 דולר לחודש - ג. בתי ספר טובים.
בהמשך לתשובתי לפוסט הקודם. האופציות הטובות ביותר עבורכם לדעתי הם: א. קופר סיטי (כל בתי הספר הציבוריים ברמה גבוהה). ב. קורל ספרינגס (יש לחפש את השכונות עם בתי הספר הטובים).
לגבי פורט לודרדייל מאוד לא מומלץ - נא למחוק מהרשימה. לגבי אוונטורה - לא מאוד מתמצא, שמעתי שיש שם בתי ספר צ'רטר טובים אבל יכול להיות שזה כרוך בהגרלה. מה שכן יש שם הרבה ישראלים.
השאלה היא גם איזה אופי של יישוב אתם מעדיפים. אוונטורה זו עיר עם אופי אורבני, בניני קומות, כבישים הומים וכו'. קופר וקורל ספרינגס הם יותר "סברביה", שכונות של בתים פרטיים ובנינים נמוכים - מה שבעיני יותר מתאים למשפחות עם ילדים.
אופציה נוספת שקצת פחות תואמת את הדרישות שלכם אבל אני "חייב" להזכיר אותה כי בעיני היא העיר "הכי שווה" בדרום פלורידה היא Weston (שבמקרה אנחנו גרים בה
) - שווה לשקול גם אותה. הבעיה היא שאין בעיר בתים בתקציב של 2000 דולר. אלא אם אתם מוכנים להתפשר על דירה (קונדו) או טאון האוז. כמו כן מרחק הנסיעה לפורט לודרדייל הוא כ-35 דקות.
שורה תחתונה - לדעתי. אל תתפזרו יותר מידי. פשוט תמקדו את החיפושים שלכם בקופר סיטי או קורל ספרינגס, וזהו.

grishab

New member
מה לגבי דרום מערב פלורידה ? תבדקו את CAPE CORAL

cape coral נהדרת, לא יקרה, נבחרה השנה לאחת מ 10 הערים הבטוחות בארה"ב, בתי ספר טובים כמעט כולם, קהילה ישראלית קטנה ואיכותית.

nish13

New member
לפני הכל תודה רבה

תודה לכל אחד שפינה מזמנו כדי להשיב, אנחנו מאוד מעריכיםאת זה.
גם אני מאוד התחברתי לקורל ספרינגס (למרות שאישתי חוששת שזה קצת מרוחק מהקהילה).
אנחנו בהחלט מסכימים שסביבה עירונית וסוענת פחות תתאים לנו.
מאיר, אנחנו נבדוק עכשיו גם לגבי ווסטון.
מישהו יודי מתי מתחילים הרישומים למערכות החינוך?
שוב, המון תודה

KallaGLP

New member
אין לי ידע ספציפי על אזורי מגורים בפלורידה, אבל

באשר למערכת החינוך - לחינוך הציבורי אפשר להירשם רק אחרי שידועה לכם הכתובת שבה תגורו. לא בטוחה לגבי חינוך פרטי.

meir12121

New member
כמה נקודות חשובות כאשר מחפשים לשכור בית

לגבי רישום לבית הספר, לדעתי כאשר המדובר בבתי ספר ציבוריים הם חייבים לקבל את הילד בכל זמן. בתי הספר משויכים לשכונה כך שבכל מקרה תצטרך להראות הוכחות למקום המגורים, בד"כ העתק חוזה שכירות וחשבון מים או חשמל.

הנה כמה נקודות חשובות כאשר אתם מחליטים על שכירת בית:
א. לעולם לא לשכור בית מבלי שראיתם אותו בעיניים.
ב. אם בית מוצע במחיר נמוך יותר ביחס לשאר הבתים באותו אזור - אז יש לזה סיבה.
ג. כאשר מחליטים על שכונה מסויימת אז לפני הכל לבדוק מה רמת בית הספר המשויך לשכונה. כאן באזור שלנו לבתי הספר יש דירוג רשמי מטעם המחוז (A, B, C, וכו'). לא הייתם רוצים לשלוח את הילדים לבית ספר שהוא פחות מ- A. בווסטון וקופר סיטי כל בתי הספר הם ברמה A, אבל בקורל ספרינג יש לבדוק כל שכונה לגופה.
ד. מרגע שחתמתם על חוזה השכירות ייתכן וידרש אישור של ועד השכונה, זו פרוצדורה שיכולה לקחת גם חודש ימים, וכל עוד לא אושרתם אינכם יכולים להיכנס לגור בבית (בודקים עבר פלילי ולפעמים גם דירוג אשראי). כאשר מדובר בקומפלקס דירות או טאונהאוסים להשכרה אז לפעמים יוותרו על הבדיקה אבל יכולים לדרוש מכם פקדון גבוה יותר (לדוגמא, בגובה שני חודשי שכירות).
ה. פה באזור מקובל שדמי התיווך משולמים על ידי המשכיר (או המוכר), אז כדאי להיעזר במתווך (זה בחינם).

liat1271

New member
הלימודים בבתי הספר הציבוריים כבר התחילו

בשבוע שעבר

ido2107

New member
היי, עברתם בסופו של דבר?

אנחנו גם עוברים בעוד חודש, אשמח לקבל פרטים ועזרה בשלבים הראשונים.
תודה!

למעלה