עוד
מדיסקברי ביי יש מעבורת לסנטרל שלוקחת כחצי שעה. אם אתה רוצה לצאת בדרך יבשתית זה לוקח כ45-60 דקות. מדובר באיזור מאוד יוקרתי, ויש בו המון זרים, בעיקר טייסים. אין כניסה למכוניות, אבל יש ממנו מספר אוטובוסים לאיזורים מרכזיים באי לנטאו. יש לו מרכז נחמד מאוד, עם לא מעט מסעדות מערביות, ואפילו שווארמה. המחירים יקרים. אני לא בטוח לגמרי, אבל לדעתי מתחיל מ10K. לי המקום נראה כמו קריית שמונה, אבל זה רק אני. יחסית לשאר הונג קונג מדובר בבניה נמוכה (5 קומוות הכי הרבה). כוס קפה עולה כ30-40 דולר מקומי. המקומיים חושבים שזה יקר. בשביל המערבי זה מצרך חובה. מקדונלד בהונג קונג הוא הכי זול בעולם, וארוחה עולה כ20-25 דולר מקומי. קח בחשבון שזו לא אותה ארוחה שתקבל בארץ, מדובר בהמבורגר של 50 גרם, והוא דוחה לחלוטין. השוואה טובה יותר תהיה לבורגר קינג, שם הארוחה דומה מאוד למה שמגישים בארץ, והיא עולה 40HKD. אפשר לקנות ארוחה במסעדות מקומיות ב15-20HKD בלי בעיה. כמובן אם לא מפריע לך שהאוכל שלך מסתכל עליך... סל קניות זה שאלה קשה. מוצרי הבשר זולים יחסית לארץ, אבל מוצרי חלב לדוגמא יקרים מאוד, והמבחר דל. יש פירות וירקות זולים מאוד, ויש כאלה שיקרים במאות אחוזים מהארץ (מלפפונים למשל), והכי גרוע, בלי טעם. אנחנו יוצאים ב1000-1500HKD בשחודש. לגבי החברה, האפשרות הכי קלה היא לעבוד בבטחון אל על, ומומלץ להתחיל בתהליך בארץ. הם יסדרו לה ויזת עבודה. הבעיה היא התחייבות לשנתיים, ועבודה לא קלה בכלל. אפשרות נוספת היא ביה"ס כרמל. בי"ס יהודי בוא תוכל לשמש כמורה. הם יסדרו לה ויזה, אבל היצע המשרות דל, ויש סיכוי טוב שהכל מלא לשנה הבאה. אם תתקרבו לקהילה יפתחו בפניה אפשרויות נוספות. בסך הכל יש כאן המון ישראלים ויהודים עשירים, שיכולים לפתוח דלתות, בעיקר בתחומי היהלומים והמסחר. היא תוכל לקבל ויזת תלויה דרך הויזה שלך, ואיתה היא תוכל לעבוד, אבל אז כמובן צריך להוכיח בסיס כלשהו לקשר, וחברה לא מספיק לדעתי. לפחות איזה חוזה של חיים משותפים. כמובן שתלוי בך. בהצלחה.