מעבר להונג קונג- עזרה בבקשה!

larosh1

New member
מעבר להונג קונג- עזרה בבקשה!

היי קיבלתי הצעת עבודה בהונג קונג רציתי לדעת מה יוקר המחיה שם? כמה (בממוצע) הוצאות בחודש? כמה עולה לשכור דירת שני חדרים במקום נורמלי? איפה מומלץ לגור (עם פחות זיהום אוויר) עד כמה זיהום האוויר נורא כמו שכתוב? אשמח עם תעזרו לי.אני אמור לקבל החלטה בימים הקרובים תודה

לא ממש ממוקד

יוקר המחיה בהונג קונג משתנה בהתאם לרמה שאתה חי בא. בעקרון אפשר לחיות על 5000HKD ואפשר גם על 2000 (לא כולל דירה). אין בעיה גם להגיע ל50,000. השאלה היא מה אתה מכניס בתור יוקר מחיה? לצאת לבלות כל יום? לאכול במסעדות מערביות? לקנות בסופר ולבשל בבית? אני מניח שאתה מתכוון לדירת חדר, כי כאן לא סופרים את הסלון. דירת חדר תעלה החל מ7000HKD וצפונה. מאוד תלוי באיזור. לרוב מדובר על דירות פיציות (30-40 מטר). אם תרצה לגור באי, קרוב לאיזורי הבילוי המחירים יעלו בעוד 10-15%. אם בפחות זיהום אויר רצונך, מומלץ לגור בישראל. הונג קונג מזוהמת עד מאוד. זו מדינה קטנה מאוד, ולכן קשה למצוא מקומות שלא מושפעים מהזיהום. אומרים שדיסקברי ביי הוא נקי, אבל מכיוון שזה 5 קילומטר מהמקום שאומרים שהוא הכי מזוהם בהונג קונג, זה נראה לי שטויות במיץ עגבניות. אומרים שסייקון במזרח המדינה נקיה, אבל בשביל לגור שם חייבים רכב צמוד (מה שמגדיל את יוקר המחיה מאוד), ומשכורת גבוהה כדי להחזיק את הבית. הזיהום כאן דיי גרוע. בנושא זה אנקדוטה שסיפרו לי השבוע. צילמו בהונג קונג חלק מבאטמן שעומד לצאת. במסגרת הצילומים, היו אמורים לצלם את באטמן קופץ למים בנמל, כשברקע רואים את כל הבניינים הגבוהים מוארים. בסופו של דבר הסצינה בוטלה עקב הזיהום, ובסך הכל מדובר על כפיל שהיה אמור לעשות את זה...

larosh1

New member
תודה ועוד קצת מידע

ראשית כל תודה רבה על ההתייחסות. מה המרחק מדיסקברי ביי למרכז הונק קונג? כמה זמן לוקח להגיע משם למרכז בתחבורה ציבורית? מה מחיר הדירות בדיסקברי ביי? אלו בתים או רבי קומות? לגבי הוצאות ברור לי שזה תלוי באורח החיים שלך אבל על מנת לקבל אינדיקציה אני רוצה להבין כמה עולה כוס קפה? בירה? ארוחת מקדונלנד? סל קניות ממוצע לשני אנשים בסופר? דבר נוסף, חברה שלי מגיעה איתי ולה אין אישור עבודה. אלו אפשרויות עבודה עומדות בפניה? ושוב המון המון תודה

עוד

מדיסקברי ביי יש מעבורת לסנטרל שלוקחת כחצי שעה. אם אתה רוצה לצאת בדרך יבשתית זה לוקח כ45-60 דקות. מדובר באיזור מאוד יוקרתי, ויש בו המון זרים, בעיקר טייסים. אין כניסה למכוניות, אבל יש ממנו מספר אוטובוסים לאיזורים מרכזיים באי לנטאו. יש לו מרכז נחמד מאוד, עם לא מעט מסעדות מערביות, ואפילו שווארמה. המחירים יקרים. אני לא בטוח לגמרי, אבל לדעתי מתחיל מ10K. לי המקום נראה כמו קריית שמונה, אבל זה רק אני. יחסית לשאר הונג קונג מדובר בבניה נמוכה (5 קומוות הכי הרבה). כוס קפה עולה כ30-40 דולר מקומי. המקומיים חושבים שזה יקר. בשביל המערבי זה מצרך חובה. מקדונלד בהונג קונג הוא הכי זול בעולם, וארוחה עולה כ20-25 דולר מקומי. קח בחשבון שזו לא אותה ארוחה שתקבל בארץ, מדובר בהמבורגר של 50 גרם, והוא דוחה לחלוטין. השוואה טובה יותר תהיה לבורגר קינג, שם הארוחה דומה מאוד למה שמגישים בארץ, והיא עולה 40HKD. אפשר לקנות ארוחה במסעדות מקומיות ב15-20HKD בלי בעיה. כמובן אם לא מפריע לך שהאוכל שלך מסתכל עליך... סל קניות זה שאלה קשה. מוצרי הבשר זולים יחסית לארץ, אבל מוצרי חלב לדוגמא יקרים מאוד, והמבחר דל. יש פירות וירקות זולים מאוד, ויש כאלה שיקרים במאות אחוזים מהארץ (מלפפונים למשל), והכי גרוע, בלי טעם. אנחנו יוצאים ב1000-1500HKD בשחודש. לגבי החברה, האפשרות הכי קלה היא לעבוד בבטחון אל על, ומומלץ להתחיל בתהליך בארץ. הם יסדרו לה ויזת עבודה. הבעיה היא התחייבות לשנתיים, ועבודה לא קלה בכלל. אפשרות נוספת היא ביה"ס כרמל. בי"ס יהודי בוא תוכל לשמש כמורה. הם יסדרו לה ויזה, אבל היצע המשרות דל, ויש סיכוי טוב שהכל מלא לשנה הבאה. אם תתקרבו לקהילה יפתחו בפניה אפשרויות נוספות. בסך הכל יש כאן המון ישראלים ויהודים עשירים, שיכולים לפתוח דלתות, בעיקר בתחומי היהלומים והמסחר. היא תוכל לקבל ויזת תלויה דרך הויזה שלך, ואיתה היא תוכל לעבוד, אבל אז כמובן צריך להוכיח בסיס כלשהו לקשר, וחברה לא מספיק לדעתי. לפחות איזה חוזה של חיים משותפים. כמובן שתלוי בך. בהצלחה.

larosh1

New member
אין לך מושג כמה שאתה עוזר לי

עוד שאלה קטנה. אם, כך איפה אפשר לגור במחיר סביר (אולי אפילו קצת יותר גבוה) קרוב לסנטרל אבל פחות מפויח ומזוהם ורגע יותר? ושוב המון תודה

אני לא יודע מה זה פחות מפוייח

אני גם לא מבין מה בהגיון שלך אומר שיש דבר כזה. הונג קונג מדינה בגדול של גוש דן. מצפון לה יש בלוק ענק של מפעלים, ששולחים את כל הזיהום אויר שלהם דרומה. אי איזור אחד אמור להישאר נקי, ואחר לא? ולמה קרוב לסנטרל? גם בסנטרל אפשר למצוא דירות במחירים זולים, אם רק מחפשים. אם לא אז קנדי טאון, או סה יין פון.

luk1

New member
??

אמרת שלהחזיק רכב זה מאוד יקר.. מה בעניין האופנועים?

יקר ביחס לשימוש בתחבורה ציבורית

להחזיק רכב זה יקר ביחס לשימוש בתחבורה הציבורית המצויינת שיש כאן. חייבים חניה במקום המגורים, חניה בכל מקום שנוסעים אליו, כבישי אגרה, והדלק יקר יחסית. לגבי אופנוע, נשאר הדלק וכבישי האגרה. רק קח בחשבון שאי אפשר לחנות בכל מקום כמו בארץ, וחייבים למצוא חניה יעודית לאופנועים. אם יש לך ליד הבית, זכית. אם לא, ותרצה לחנות בחניון של הבניין, זה יעלה לך כמו מכונית.

למעלה