מעבר להןנג קונג

giladho1

New member
מעבר להןנג קונג

שלום לכולם, אנחנו עוברים להונג קונג לשנתיים ( רילוקיישן) ומעבירים איתנו גם את החתול שברשותינו. מישהו יודע מה התהליך להעברת חיית מחמד להונג קונג? והאם יש דרך להמנע מהסגר ? גלעד

יש לנו זוג חברים

שהביא איתו חתולה מהארץ. למיטב הבנתי היא הייתה בהסגר. שלחתי לך אי מייל שבו אתה יכול לפנות אליהם במסרים, על מנת לקבל פרטים נוספים. בהצלחה.

giladho1

New member
תודה !

תודה, יצרתי איתם קשר. כפי שהזכרתי אנחנו עוברים להונג קונג בנובמבר לתקופה של שנתיים, אשמח לקבל תשובות לכמה שאלות: 1.כמה זמן אתה בהונג קונג? 2.האם אתה נהנה שם (טיולים,רמת חיים,התנהגות מקומיים,אוכל וכד') ? 3.איפה האיזור הטוב למגורים (צעירים ללא משפחה)אם העבודה של אשתי ממוקמת ב casway bay ? 4.האם קל למצוא עבודה בהונג קונג (למהנדס) ? תודה

תשובות

1. אני כאן שנה+ 2. נהנה מאוד. האוכל המקומי זוועתי (ולדעתי האישית אוכל סיני בכלל), אבל יש המון מסעדות זרות, ואפילו שתיים יהודיות אשכנזיות, אך אני ממליץ יותר על המיצרית, לבנונית, וטורקיות, שיותר קרובות לטעם הישראלי (אלא אם כן אתה אוהב גפילטע פיש, ורגל קרושה...). רמת החיים גבוהה מאוד בעיני. 3. לצרכי עבודה בcaseawaybay , לדעתי הכי טוב לגור באי הונג קונג. רוב הישראלים מתגוררים במיד לוולס באיזור הJCC, אך זה איזור יקר למדי. יש אפשרות לגור בלווינים, שזה wan chai וקנדי טאון, שזה יותר זול, אך שכונה שהיא יותר סינית. מעבר לזה אני לא כל כך מכיר, אך באי יש כל כך הרבה מקומות מגורים יוקרתיים, שלדעתי תגיעו, תראו, תחליטו. אני גר ליד שדה התעופה, אך לדעתי זה לא רלוונטי לעבודה באי. 4. תחפש בwww.jobsdb.com ובwww.asiaexpat.com קח בחשבון שהמהנדסים המקומיים דיי זולים (בסביבות 2000$ לחודש, ואם לא הביאו אותך במיוחד, או אין לך כישורים מיוחדים, יהיה לך קשה למצוא עבודה בשכר גבוה יותר(השכר הממוצע של הזרים גבוה בהרבה)). כמו כן, שים לב שאתה צריך להוציא ויזת עבודה לעצמך, ולא יכול לעבוד על סמך הויזה שאישתך מקבלת, ושוב, אתה צריך להוכיח כישורים מיוחדים... אני ממליץ לך לפנות לחברות מהארץ, לא חסרות חברות עם נציגויות כאן (ORBOTECH,CAMTECH,AMDOCS,ועוד). אם אתה מהנדס מחשבים במקרה, אז אנחנו מחפשים אחד (והקושי העיקרי הוא למצוא כאן מישהו שמסוגל לחשוב ולפתור בעיות). דבר איתי במסרים.

giladho1

New member
שוב תודה !

שוב תודה ! אני מהנדס תעשיה וניהול מאוניברסיטת בן גוריון, התמחות במערכות מידע. שנתיים נסיון באלתא תעשייה אווירית (תחום ניהול פרוייקטים ומערכות מידע) ושנה נסיון במרכז מחשוב של בנק לאומי (ניהול סיכונים של מערכות אינטרנט ותחום או"ש). 1.באיזו חברה אתה עובד? והאם אתם מחפשים בתחומים שרלוונטיים לרקע שלי? 2.האם אתה מכיר חבר/חברת ייעוץ/חברה ישראלית שמחפשת מהנדסים? 3.מה הכוונה לגור בלווינים? בכל מקרה אני מתחיל בבדיקת אופציות תעסוקה בהונג קונג קודם כל דרך חברות ישראליות. גלעד נ.ב - שמך שגיא?

giladho1

New member
חיפוש דירה בהונג קונג

היי, סוף סוף נחתנו בהונג קונג ואנחנו מתחילים בקרוב לחפש דירה, האם אתה מכיר מישהו שגר בסוהו האם האיזור טוב? האם יש איזורים אחרים טובים שאינם סינים מידי ולא יקרים כל כך. התקציב שלנו הוא בערך 20,000 HK כך שאני מקווה שנוכל למצוא משהו סביר לא קטן כמו המלון שבו אנו נמצאים כרגע ב happy valley . אני אשאל את השאלות גם בפורום הכללי כיוון שאתה גר באיזור קצת מרוחק. גלעד

למעלה