מעבר לואנקובר

sponja2000

New member
מעבר לואנקובר

אנחנו בטורונטו כבר כמעט שלוש שנים, וקיבלתי הצעת עבודה טובה בוואנקובר. שווה לעבור? קנינו כבר בית בת'ורנהייל ומעבר מחדש מצריך הרבה כוחות. השאלה האם שווה לעבור. לא הינו מעולם בוואנקובר ואנחנו לא יודעים מה האיזורים הטובים שם. מקום העבודה ממוקם בדאון טאון. יש למישהו המלצות?

starmad

New member
לדעתי שווה לבקר קודם כול לפני המעבר

אנחנו עברנו ממונטריאול והיה לנו קשה מידי לעבור לונקובר

predoc

New member
לא גרתי אף פעם בטורונטו....אבל

כן ביקרתי בה מספר פעמים אבל זה כמובן לא אותו הדבר ויכול להגיד על וונקובר שהיא ...מממממדדדההההיייימממהההה לא סתם נחשבת לאחת הערים שהכי טוב לחיות בה - מקום שלישי או משהו כזה. ( התדרדרה מהמקום הראשון) אולי אני לא אובייקטיבי כי השניה חזרתי מאתר הסקי (סייפריס ) וכמה שעות טובות של סקי? ( חצי שעה מהדאון טאון) אולי בכל אופן אם רוצה לשאול דברים יותר ספציפים תשאל..יש פה כמה וכמה חבריי וחברות פורום מוונקובר רבתית על איזוריה השונים

זה עניין של העדפות אישיות.

את החיים בת'ורנהיל אתה כבר מכיר, בוונקובר על פי השמועה, לעיתים רחוקות יורד מד המעלותאל מתחת ל 0 צלסיוס, לא תמצא שם שפע ישראלים ותרבות עברית ונדיר אבל מצוי במידה אוכל ישראלי. הטיסה לישראל תארך כ 20 שעות כולל חניית הביניים בטורונטו, הבתים שם יותר יקרים, האוירה הכללית מאד ליברלית פתוחה וחופשית נניח בסגנון של סאן פרנסיסקו , ברקלי והאיזור ההוא. המקום יפה בטירוף בין הים להר, יש הרבה סינים. כניראה כמו במארקהאם. עכשיו שקלל את מזג האויר הממוזג (הרבה ימים מעוננים והרבה גשם אבל לא קר) הנוף, הליברליות., אל מול הריחוק, היוקר, והעדר תרבות עברית, ותחליט לבד. אני הצבעתי בעד דייויד ברוזה ביום ראשון בערב (יש עוד כרטיסים ב BJCC ) אבל בהחלט יכול להיות שלך שיקולים אישייים אחרים כמו קידום בקריירה ובשכר, והרצון לחיות באווירה הבאמת מופלאה של וונקובר, שרק אתה יכול לשקלל. בכל מקרה אם תבחר למכור את הבית ב ת'ורנהיל אני לשירותך כמתווך... החלטה לא קלה, אני מאחל לך שתעבור את הלבטים בשלום.

EB2

New member
מעבר לוונקובר

הייתי שם בביקור עיר יפיפיה וממש כייף להיות שם נכון שיורדים גשמים רוב השנה אבל הם דקים מאד ושונים מהגשם בטורונטו. המלצתי לך "לא למכור את הבית בטורנהיל" (פחות כאב ראש ) ולהשכירו. אין לך מה להפסיד לנסות לחיות בוונקובר במידה ואתם סובלים מכל הבחינות יהיה לכם לאן לחזר לביתכם. תמיד אפשר למכור בית באיזשהו שלב לא למהר ולא להקשיב לסוכנים הם אוהבים להפיץ שמועות שהבלון יתפוצץ ביום מן הימים. לפי מה שנראה בשטח מחירי הבתים רק עולים ועולים.. אם לא תנסו לחיות בוונקובר לא תדעו מה הפסדתם. כמו כן המשכורת בוודאי תהיה יותר טובה ויתכן שבסופו של דבר לא תרצו לחזור. בהצלחה

shyi1

New member
וונקובר מקום יפה גם...כל המקומות שבעולם יפים!

הכי טוב שתסע הקודם לביקור ואולי הוא לטעמך או לא...מי יודע!? אני מסכים מה שאמרו לך כאן בפורום שהכי טוב שתשכירו את ביתך במקום למכור אותו, שיהיה לכם בית בטורונטו למקרה אם לא ייצא לכם כמו שצריך בוונקובר! אגב בהצלחה עם ביקור ומעבר!

EB , שימי לב שאני בחרתי בלשון נייטרלית....

"אם תבחר למכור", אני לא חושב שיש בועה, ולכן אני גם לא חושב שהיא תתפוצץ (אבל אני לא נביא וגם אני יכול לטעות). לטורונטו בגלל ההגירה, יש חוקים משלה, ולאיזור היהודי שמצפון לסטילס בין בייוויו לקיל גם כן חוקים משלו. ובשני האיזורים האלה להערכתי המשבר האמריקאי, גם אם ישפיע על קנדה, ישפיע באיזורים האלה בשוליים אם בכלל. אני לא ממליץ למכור בחופזה, אני לא ממליץ למכור בכלל, זו תמיד החלטה של הלקוח, הוא יכול לבחור להשכיר ולשכור, ואחרי שנה להוציא את האקוויטי מהבית הקיים בצורת קרדיט ליין או משכנתא, ולקנות בית שם. יש אנשים שמעדיפים לא להיות ממונפים יותר מידי, ולכן יעדיפו למכור ולקנות, וזה מה שעושים רוב האנשים. אני לא שופט את ההיגיון שלהם. אני מציג את כל האופציות עם היתרונות והחסרונות האובייקטיביים של כל אופציה, ושהאדם יבחר לפי נטיותיו האישיות והאופי שלו. גם הקביעה שלך שיש סוכנים שאוהבים להפיץ שמועות על "בועה" היא גם כוללנית וגם לא הגיונית. אנחנו אוהבים יציבות, ועליית מחירים קבועה. יכול להיות שהפצת שמועות על בועה יכולה לשכנע אנשים להוציא בתים לשוק, אבל אז אותה שמועה עצמה, תגרום לכך שעודף ההיצע לא יפגוש קונים, והשוק יתדרדר, ומי שמפיץ שמועה כזו כדי להשיג ליסטינגס למכירה יורה לעצמו ברגל. רוב הסוכנים ההגונים בודקים את המגמה בשוק, ולא מנסים לנבא מה שאי אפשר לנבא. כבר שנתיים אני שומע שהשוק ב GTA מנופח והוא ממשיך לעלות, כבר שנה וחצי עיתונאים מנבאים שהמשבר בשוק המשכנתאות האמריקאי ישפיע על השוק כאן והמחירים יפלו, בינתיים זה לא קורה. ואני מקווה שלא יקרה. אני גם חושב שההשפעה שולית, אבל אני לא נביא, אני אף פעם לא אגיד ללקוח תמכור כי מחר המחיר יירד, כי בהחלט יכול להיות שהוא ייעלה.....אני צריך להציג את שתי הדיעות הרווחות ושהלקוח יחליט לבד.

EB2

New member
מושבניק

אמנם כתבת בלשון נטריילית אבל ציינת שאתה סוכן.בתשובתי לבחור ששאל כאן אני לא חשבתי עליך ולא ציינתי איזה סוכנים מפיצים שמועות ואכן זה ידוע מזה שנים רבות שזה קיים. עוד בתחילת שנות התשעים כשאתה עדיין לא גרת בקנדה הפיצו שמועות שהבלון יתפוצץ ולמרות הכל המחירים עולים ועולים. מאחר ואני וותיקה בטורונטו ומכירה את תחום הנדלן למרות שאני לא סוכנת זכותי להביע את דעתי האישית על הנעשה בתחום. אתה לא מכיר את כל הסוכנים שבעיר ואל תהיה כל כך תמים ונאיבי להאמין שכל הסוכנים הם ישרים אני נתקלתי בסוכנים נוכלים וגם סוכנים שמנסים להשפיע על הלקוח במיוחד להמהגר החדש שלא מכיר את השוק. בתחילת שנות האלפים הסוכנים גרמו לתופעה חדשה למכור בית במחיר נמוך על מנת לגרום מהומה בקרב קונים כדי שתהיה מלחמת מחירים ולמכור את הבית בחמישים עד מאה אלף דולר יותר ממה שהבית אכן שווה. לשמחתי הרבה כשאני קניתי בתים לא היתה תופעה כזאת ואנשים יכלו בשקט ושלווה לקנות בית מבלי לחשוש שעומדים עוד 20 קונים שרוצים דוקא לקנות את הבית הזה.

למעלה