EB , שימי לב שאני בחרתי בלשון נייטרלית....
"אם תבחר למכור", אני לא חושב שיש בועה, ולכן אני גם לא חושב שהיא תתפוצץ (אבל אני לא נביא וגם אני יכול לטעות). לטורונטו בגלל ההגירה, יש חוקים משלה, ולאיזור היהודי שמצפון לסטילס בין בייוויו לקיל גם כן חוקים משלו. ובשני האיזורים האלה להערכתי המשבר האמריקאי, גם אם ישפיע על קנדה, ישפיע באיזורים האלה בשוליים אם בכלל. אני לא ממליץ למכור בחופזה, אני לא ממליץ למכור בכלל, זו תמיד החלטה של הלקוח, הוא יכול לבחור להשכיר ולשכור, ואחרי שנה להוציא את האקוויטי מהבית הקיים בצורת קרדיט ליין או משכנתא, ולקנות בית שם. יש אנשים שמעדיפים לא להיות ממונפים יותר מידי, ולכן יעדיפו למכור ולקנות, וזה מה שעושים רוב האנשים. אני לא שופט את ההיגיון שלהם. אני מציג את כל האופציות עם היתרונות והחסרונות האובייקטיביים של כל אופציה, ושהאדם יבחר לפי נטיותיו האישיות והאופי שלו. גם הקביעה שלך שיש סוכנים שאוהבים להפיץ שמועות על "בועה" היא גם כוללנית וגם לא הגיונית. אנחנו אוהבים יציבות, ועליית מחירים קבועה. יכול להיות שהפצת שמועות על בועה יכולה לשכנע אנשים להוציא בתים לשוק, אבל אז אותה שמועה עצמה, תגרום לכך שעודף ההיצע לא יפגוש קונים, והשוק יתדרדר, ומי שמפיץ שמועה כזו כדי להשיג ליסטינגס למכירה יורה לעצמו ברגל. רוב הסוכנים ההגונים בודקים את המגמה בשוק, ולא מנסים לנבא מה שאי אפשר לנבא. כבר שנתיים אני שומע שהשוק ב GTA מנופח והוא ממשיך לעלות, כבר שנה וחצי עיתונאים מנבאים שהמשבר בשוק המשכנתאות האמריקאי ישפיע על השוק כאן והמחירים יפלו, בינתיים זה לא קורה. ואני מקווה שלא יקרה. אני גם חושב שההשפעה שולית, אבל אני לא נביא, אני אף פעם לא אגיד ללקוח תמכור כי מחר המחיר יירד, כי בהחלט יכול להיות שהוא ייעלה.....אני צריך להציג את שתי הדיעות הרווחות ושהלקוח יחליט לבד.