מעבר לונקובר או טורונטו

shlukshluk

New member
מעבר לונקובר או טורונטו

הי

אנחנו זוג 30+ עם שני ילדים קטנים. אני עובד הייטק. מה שחשוב לי ולאשתי זה חינוך טוב לילדים, מגורים איכותיים בפרברים וקומיוט סביר.
לאחר מגורים של שנים באזור ניו-יורק כנראה עוברים לאחת הערים שהזכרתי.

אשמח לעזרה עם מספר שאלות:
1. מה ההבדל העיקרי בין ונקובר לטורונטו ?
2. עד כמה קר בהשוואה לאזור ניו-יורק ?
3. מה ההבדלים העיקריים בין מחיה בקנדה למחיה בארה"ב (כללי או פרטני לאזורים שהזכרתי) ?
4. איך כדאי לעשות salary benchmark למנהל פיתוח תוכנה ?

כל מידע אחר בכיוון יתקבל בהרבה ברכה.

תודה רבה.

SupermanZW

Well-known member
תשובות

1) ונקובר יקרה יותר, המשכורות בטורונטו גבוהות יותר.
2) בטורונטו מזג האוויר דומה לזה של ניו יורק אבל עם יותר שלג, בונקובר פחות קר מבניו יורק.
3) קצב החיים גבוה יותר בניו יורק, יוקר המחיה בניו יורק פחות גבוה מבטורונטו וונקובר, השכר בניו יורק יותר גבוה מבטורונטו וונקובר, החינוך בונקובר טוב יותר מבטורונטו והחינוך בטורונטו טוב יותר מבניו יורק, מגורים איכותיים אפשר למצוא בכולן, הקומיוט הוא הסביר ביותר בניו יורק, ונקובר קצת פחות ובטורונטו פחות מבונקובר.
4) אפשר לסנן עבודות ע"פ שכר מוצע בindeed.ca.

כדאי לך לדרג את הפרמטרים החשובים לך בסדר יורד ועל פיהם לדרג את ונקובר וטורונטו.

לדעתי, מכיוון שניתן למצוא את מה שאתה מחפש בשלושת האזורים, זה רק עניין של כמה אתה מוכן לשלם, מכיוון שכך ומכיוון שהשכר שתוכל לקבל בטורונטו גבוה מזה שתוכל לקבל בונקובר ולעומת זאת יוקר המחיה בונקובר גבוה מבטורונטו, נראה שעבורך טורונטו עדיפה על ונקובר.

shlukshluk

New member
מאוד עוזר. הרבה תודה! אם אפשר אשמח לעזרה עם עוד מספר שאלות

1. יש תחומים שבהם טורונטו נחשבת ליקרה יחסית לונקובר ?
2. איזה אופציות חינוך קיימות לישראלים חילוניים שמחפשים זיכה ליהדות וישראל (גיל שנה+ ו4+) ?
3. על רגל אחת לגבי החינוך - חינוך ציבורי - מאיזה גיל חינם ? חינוך פרטי - יש חיה כזאת והאם כדאי ?
4. איפה ריכוזי הישראלים בטורונטו או ונקובר בעיר ובפרברים? אשמח לשמוע לגבי שכונות או יישובים.
5. מתווכים מומלצים בכל עיר ?

תודה רבה רבה!

SupermanZW

Well-known member
תשובות

1) ביטוח רכב, ביטוחי בריאות משלימים.
2) ממליץ לשאול בקבוצות פייסבוק של ישראלים בטורונטו או בונקובר.
3) באונטאריו מגיל 4, בבריטיש קולמביה מגיל 5. חינוך פרטי קיים וכדאי, אבל יקר מאוד (וכרגיל, בונקובר יקר יותר מבטורונטו).
4) Downtown בשני המקרים (בעיר), Thornhill הפרבר עם ריכוז הישראלים הגבוה ליד טורונטו, Richmond הפרבר עם ריכוז הישראלים הגבוה ליד ונקובר.
5) בטורונטו סתיו אדיבי, בונקובר אני לא מכיר.

Tetrahedron

New member
משכורות

למקרה שעוד לא ראית:

https://i.redd.it/8c1kzc2lxxc31.jpg

צריך לקחת את המספרים בערבון מוגבל - אני מכיר הרבה אנשי תוכנה בוונקובר שמרוויחים פי 3 ויותר מהממוצע שמופיע כאן. אבל בגדול, צפה לקבל הצעות עבודה בקנדה שרחוקות מאוד ממה שמשלמים בניו יורק.

MapleLeaf8

New member
My personal experience

Toronto salaries are on a very positive trend. I moved here 3.5 years ago and started with a salary which was 35% lower then what I had in Tel Aviv. Today I'm making slightly more than that (granted salaries in Tel Aviv have also increased, I assume I would make the same in both).

למעלה