מעבר לונקובר

talush10

New member
מעבר לונקובר

שלום רב! בעלי קיבל פנייה מחברת הייטק בונקובר. אני מניחה שאם הכל יתקדם כפי שצריך אנחנו אכן נעבור, ויש לי מס' שאלות: 1. מן הסתם החברה תדאג לבעלי לכל האישורים הדרושים, השאלה היא אם מתוקף האישורים שלו אני יכולה לקבל גם אישור עבודה? ואם כן, האם הוא מתקבל אוטומטית או שיש להגיש בקשה? 2. במסגרת המעבר, מה נהוג לדרוש מהחברה? הואיל והם פנו אליו האם מקובל לדרוש שיממנו את כל המעבר? האם יש דברים נוספים שאפשר לבקש, כמו דיור ורכב להתחלה, חופשת מולדת וכדומה? 3. הם כבר שאלו אותו לגבי ציפיות שכר, מבדיקה באינטרנט השונות מאד גבוהה, אנחנו לא רוצים להיות גרידי אבל כן להרוויח כך שנוכל לחיות כמו שצריך - משפחה עם שני ילדים בגילאים 5 ו - 2. כל מידע בנושא זה יעזור לנו מאד - מדובר במהנדס תוכנה בכיר עם מעל 8 שנות ניסיון. אני מודה לכם מראש על העזרה.

yanivran

New member
תשובות

1. אם בעלך מקבל אישור עבודה, אז את תקבלי גם אישור עבודה... אני לא יודע אם צריך להגיש בקשה, אבל גם אם כן מדובר בתהליך פשוט וקצר. כאמור יש כאן הרבה אנשים שעברו את זה ויוכלו להרחיב. 2. היות שהם פנו אליו הייתי אומר שבקשה לממן את המעבר היא בהחלט הגיונית, דיור ורכב זה כבר לא הייתי מבקש, אפשר לבקש מענק חתימה שיוכל לממן את הדברים הללו בהתחלה. חופשת מולדת? אני בספק. 3. מאוד משתנה, לא סתם יש שונות רחבה באינטרנט, זה מתחיל ממתכנתים שמקבלים 55K לשנה ועד לכאלו שעוברים את ה100 (אני חושב שזה די נדיר). אם שניכם עובדים אז משכורת טובה תהיה בסביבות ה80K אני מניח... אבל אחרים עוד ירחיבו.

shipy1234

New member
הייתי גם בסרט של רילוקשיין

בסוף הגעתי עצמאית אבל בגדול: מה שבררתי נהוג: - טיסה לכל המשפחה - מימון ביטוח פרטי לשלושת החודשים הראשונים - דיור (מלון) לחודש הראשון בלבד - רכב שכור לחודש הראשון בלבד - ביקור מולדת פעם בשנה - עד כאן די סטדרטי בחברות גדולות. יש חברות שמגדילות ראש ונותנות הלוואת גישור שהופכת למענק אחרי שנה / שנתיים זה בעצם מענק רילוקשיין שנועד לממן את המעבר, ריהוט וכדומה, מתווך שמסייע בשכירת דירה וכן יועץ רילוקשיין לחודשים הראשונים שמסייע במציאת חינוך, ביוקרטיה וכדומה. לגבי משכורת, פחות מכיר בהייטק, אבל הייתי מקפיד על הפקדה ל- RRSP (לפחות 4%-%5 MATCH למה שהעובד מפקיד) ולפחות 10%-15% בונוס שנתי ו- 3 שבועות חופש. הייתי גם מנסה לבקש שההטבות לעובדים ובייחוד בריאות יחולו מהרגע הראשון ולא לאחר מספר חודשים. לי ארגנו לי את זה בגלל שהייתי מהגר. כל היתר די סטנדרטי לכל העובדים.

למעלה