מעבר לחדר משלו

Bebik

New member
מעבר לחדר משלו

בני בן 3.8 עד היום ישן איתנו (לינה משותפת). כן ,אני יודעת שאולי זו הייתה טעות, אבל ככה יצא ואנחנו לגמרי אשמים שעד עכשיו הוא ישן איתנו. עכשיו החלטנו שהגיע הזמן שיעבור לישון בחדר משלו. סידרנו לו את החדר יפה, בשיתוף מלא שלו, כולל ציור קיר שהוא בחר, צבע, מדפים וכו'. רק כמובן...הוא לא מוכן לישון שם. ניסינו לדבר בהגיון, לעשות טקס שינה, סיפור, שיר ערש,פשוט לצאת מהחדר. כלום לא עוזר. הוא בוכה, צורח, מרביץ, משתולל, לא מוכן לישון שם. אם נרדם בסוף שם, תשוש, ישן בחדר בערך שעתיים-שלוש ומגיע אלינו למיטה בלילה. מה לעשות? איך לגרום לו לישון שם? תודה מראש (מאמא שהמעבר הזה של בנה לחדר משלו יותר קשה לה אפילו ממנו
)

אמרת את משפט המפתח

אבל בסוף, למטה ובסוגריים... אמא שהמעבר הזה של בנה לחדר משלו יותר קשה לה אפילו ממנו. את אולי עדיין חושבת על כמה זה נעים לישון ליד האפרוח, לחוש את הנשימות המתוקות שלו, ללטף אותו מתוך שינה, אבל הוא כבר ממש גדול ויש גבול... הייתי מציעה לך לשבת עם עצמך, לצרף אליך כל מי שיכול לחזק אותך, לעודד ולתמוך בך (בן זוג, חברה, מי שתחשבי לנכון), עד שתרגישי (הדגש על תרגישי, כי הראש שלך עובד נכון, הלב ככה, קצת בוגד בו) ברמה גבוהה ביותר של ביטחון שזה הצעד הנכון עבורו ועבור המשפחה כולה. כל עוד את מתייסרת, סובלת, מרחמת, כואבת הוא חש בכך ומנסה למצוא את הסדק שיפרוץ את ההחלטה. תתחזקי, את עושה את הדבר הנכון! התמידי, אל תסגי לאחור כל נסיגה תזכה אותך בעוד שבועיים של מאבק.

Bebik

New member
תודה על תשובתך

אני מודעת לכך שהוא יכול להרגיש שקשה לו, ולכן מנסה להסתיר זאת היטב. השאלה היא מה עושים בפועל? הוא בורח לנו מהחדר, הוא משתולל, צורח, מרביץ, ממש חיה קטנה ופצועה...
. איך לשכנע אותו להישאר בחדר שלו כל הלילה? מה לעשות כשהוא מופיע באמצע הלילה בחדר שלנו ועולה למיטה? ( לפעמים אנחנו אפילו לא מרגישים שהוא בא). כל טיפ אופרטיבי יתקבל בברכה! תודה

טעות נפלאה! שלו=שלי! פרויד מברך אותך!../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

דבר ראשון, אל תוותרי על תמיכה לעצמך כמו שאמרתי קודם. אני מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך עידוד, תהיי זקוקה לאורך רוח. אופרטיבית: 1. טקס לפני השינה (כפי שאתם מנהלים תמיד) ארוחת ערב, מקלחת, סיפור חיבוק ונשיקה. משפט לסיום הטקס: ילד גדול ואהוב שלי, איזה יופי, אתה הולך לישון במיטה שלך, לילה טוב. 2. מרגע זה ואילך, תמו שידורינו, לא לשכנע בשום אופן, ובלי דיבורים בכלל. שום כלום, דממהזה באמת נורא קריטי. לא מים, לא פיפי, לא שוקו, לא עוד חיבוק, לא עוד הסבר. בעדינות אבל בזריזות ונחישות חזרה מיידית למיטה בכל פעם. לא מרגישה שהוא מתגנב? תלי פעמון על הדלת שלך. 40 פעמים בלילה הראשון? את תראי שזה ילך ויפחת בלילות הבאים. יהיו לכם כמה לילות קשים, תתחלפו ביניכם, אם אחד נשבר, אבל תשמרו על אחידות ביצוע. זה קשה, אני יודעת. הלב נשבר למשמע הבכי, במיוחד כשהו מתחיל לבכות כבר ברוורס. אבל שנני לעצמך בראש כל הזמן: "אני רק מלמדת אותו לישון במיטה שלו" (את לא עוקרת לו ציפורן בלי הרדמה, אפילו אם תרגישי ככה, את עושה דבר נכון..)

Bebik

New member
המון תודה על התשובה המפורטת.

קל זה בטח לא יהיה.

למעלה