מעבר לחינוך ביתי

טרופותי

New member
מעבר לחינוך ביתי

שלום לכם, שבוע בכיתה א' הספיק לנו להבין שנדרשת אלטרנטיבה ראויה יותר. בהנחה שאישור משרד החינוך לא רלבנטי (הן מפאת המועד המאוחר והן מתוך חוסר רצון להיות תלויים בו) מהן האפשרויות לעבור לחינוך ביתי על סמך חוק כבוד האדם וכו'? האם מישהו מחנך בביתו על סמך חוק זה? במה זה כרוך? תודה!

sarit32a

New member
אנחנו בבית

אני מחנכת בבית שני ילדים זו השנה השלישית. לגבי אישורים ונוהלים ה- מומחית היא נאוה פראנס אני מניחה שהיא תענה לך ותעזור לך בדרך. אם יש לך שאלות הלכה למעשה על חינוך ביתי את מוזמנת לשאול. אצלי הבת גם למדה שבוע (יותר מדי) בכתה א' ידעתי את המחנכת- היא ידעה את המנהלת המנהלת הזמינה אותנו לשיחה- בשיחה פרסנו לפניה את האנימאמין שלנו. המנהלת פנתה לקצינת ביקור סדיר. קצינת ביקור סדיר יצרה עימנו קשר באה לביקור כתבנו בקשה לחינוך ביתי. אך כאמור נאוה היא המומחית לנוהלים בהצלחה

טרופותי

New member
תודה.

האם הבקשה לחינוך ביתי תקפה לשנת הלימודים הנוכחית? לפי הבנתי בסוף שנת לימודים מגישים בקשה לשנה הבאה. האם ידועים תקדימים של חינוך ביתי חוקי ללא אישורי משרד החינוך? מה הסנקציות הצפויות למפרי חוק חינוך חובה? האם הופעלו אי-פעם? אשמח לתשובות מנוסים או להפניות נוספות על אלו שבקישורים (המועילים מאוד, אגב) שוב, תודה!

sarit32a

New member
האישור

האישור תקף לשנה אחת- לשנת הלימודים הנוכחית (לא שהם שלחו לנו אותו אבל ע"פ חוק הוא אמור להיות בידינו וזה בגלל משרד החינוך לא בידינו) אנשים שלא שלחו את ילדיהם למסגרת חינוכית והועמדו לדין 1. קיבלו קנס של 10 א"ג ליום (השופט נזף בנציגי משרד החינוך אך היה חייב לקנוס את האב) 2. אחד ההורים קיבלו עבודת שירות (מספר שעות בעבודה קהילתית) אך גם כאן השופט נזף בנציגי משרד החינוך. 3. יש תקדים בחיפה בוא ההורה יצא כמנצח.

טרופותי

New member
תקדים בחיפה

יש לך יותר פרטים לגבי התקדים בחיפה? האם יש אפשרות לאתר את המשפחה? אם יוצאים "בזול" מבחינה משפטית, מדוע בכל-זאת אנשים טורחים לבקש את אישור משרד החינוך? תודה על תגובותיך.

sarit32a

New member
מעטים הם

מעטים הם האנשים שמבקשים אישור. הרוב לא מבקש כלל, ולרוב הרשויות לא מטרידות אותם. אנו כמשפחה שמחנכת בבית עם אישור יותר בקטע "פרנציפ" אנחנו שומרי חוק. אך וודאי שמספרית רב מספר המשפחות שללוא אישור מאילו שכן. כל משפחה וסיבותיה. רבות המשפחו ללוא אישור מאותו "פרניצפ" רק ההפך המערכת לא תחליט עבור ילדנו, או אני ממסדית. באחד הפורומים היה התקדים של המשפט שהיה בחיפה. אולי
נאוה תדע יותר פרטים. שרית

עינבלית

New member
אם מרשים לי להתערב(מזמן לא כתבתי)

ברגע שהילד נכנס למערכת-כיתה א או גן חובה, ברגע שהוא רשום במערכת אז יש בעיה- הרשויות מחפשות אותו. ילד שלא היה מעולם בשום ממסד, נולד בבית ולא רשום, אז באמת יכול לעבור חיים שלמים מבלי שירדפו אחריו. סה"כ מה שעומד מאחורי זה בא למנוע אנאלפבתיות וליצור שיוויון בין בעלי רקע סוציואקונומי גבוה למחוסרים. רק רציתי להגיד. סליחה על ההתפרצות.

sarit32a

New member
ריגש אותי

שבוע טוב קראתי את הדף הפרטי שלך ריגש אותי מאוד מה שכתבת על האמהות והאהבה לילדתך. אגב גם אני מזל טלה ממממממממממ
( גם אריאל) לפי תאורך על ל"התחבא " מהמערכת אומר לחיות בסתר למה? הנה אני! אני אדם חופשי ומאושר וכחלק מזה אני אחליט על איך לחנך את ילדי ואתם מחויבים לתת לי אישור
ילד לא רשום = לא קיים לא דרכון, לא ת.ז לא רשיון נהיגה. החוכמה-לדעתי לעמוד זקוף מול הממסד ולדרוש את הכי טוב עבור ילדי- ואם אני החלטתי שהכי טוב לילדי זה בבית. מי הם שיחליטו אחרת. שבוע טוב ושנה טובה לך לנסיכה ולשאר בני המשפחה ובכלל לכולנו. שרית

אושר11

New member
כל מילה...

מסכימה איתך בכל מילה בדרך הישרה ובלי להיתחבא מאף אחד אנחנו ההורים יש לנו את הזכות ואת החובה להחליט מה טוב לילד שלנו ואף אחד אחר לא כל אחד מאנשי מקצוע זכותם להביע דעה ו\או להמליץ אבל אנחנו בסוף מחליטים ובקשר לאנשי הממסד....מה שמניע אותם זה מיליון ואחד דברים אחרים חוץ מטובת הילד ברוב המקרים..... אושר

לא רודפים אחרי אף אחד.

הנושא חדש מנהלתית ולוקח זמן לסדר דברים בצורה אפקטיבית. זו מערכת גדולה שזזה לאט אבל... משרד החינוך מחפש דרך נכונה לכולם, וכדאי שנעזור לו כדי שיהיה לנו נכון יותר. הנהלים הקיימים הם ורסיה ראשונה, שנייה בדרך - מתאימה לנו יותר.. מה שלא מתאים - נדבר עם המשרד שיישבו על הנהלים שוב. מצד שני, כמו בכל מו"מ, אנחנו מכירים את מגבלות משרד החינוך, ויכולים לשתף פעולה עם דברים שלא ממש פוגעים בנו, אבל יכולים למנוע פגיעה בילדים אחרים. סופו של דבר, ההתייחסות למשרד החינוך כאך אוייב שבא לפגוע בנו, אינה בריאה לנו או לילדינו, ואינה מעבירה מסר נכון.

עינבלית

New member
אני מסכימה עם דבריך, נאווה

אל לי להתייחס למערכת החינוך כאלח אויב, ואני לוקה בזה שוב ושוב. כמורה לשעבר במערכת, פיתחתי עודף עוינות...

../images/Emo6.gif החכמה היא לדעת את יתרונותיה

זה עוזר... ובכל זאת, את לא היחידה. לכולנו, שצריכים להגן על הבחירה בחינוך הביתי, יש את הבאג הזה של: משרד החינוך או מערכת החינוך = אוייב גם אני לא פטורה
שנה טובה של תקשורת בונה,

אישור לחינוך ביתי תמיד אפשרי

סליחה שלא עניתי אבל אני עמוסה מאוד בימים אלו כרגע אענה בקצרה, אבל אם תחליטי ללכת על זה - אעזור לך. לא יודעת מה זה לעבור לחינוך ביתי על סמך חוק כבוד האדם. חשבתי שאנשים עושים זאת כי כך החליטו. הסיבות להחלטה כזאת הן שונות, אבל בשורה התחתונה - זה כל מה שחשוב. החוק שתומך בהחלטה נקרא: "חוק הכשרות והאפוטרופסות" הפרק השני שלו קובע כך: פרק שני: הורים וילדיהם הקטינים 14. מעמד ההורים ההורים הם האפוטרופסים הטבעיים של ילדיהם הקטינים. 15. תפקידי ההורים אפוטרופסות ההורים כוללת את החובה והזכות לדאוג לצורכי הקטין, לרבות חינוכו, לימודיו, הכשרתו לעבודה ולמשלח-יד ועבודתו, וכן שמירת נכסיו, ניהולם ופיתוחם; וצמודה לה הרשות להחזיק בקטין ולקבוע את מקום-מגוריו, והסמכות לייצגו. 16. חובת ציות קטין הקטין חייב תוך כיבוד אב ואם, לציית להוריו בכל עניין הנתון לאפוטרופסותם. 17. קנה מידה לחובת ההורים באפוטרופסותם לקטין חייבים ההורים לנהוג לטובת הקטין כדרך שהורים מסורים היו נוהגים בנסיבות העניין. 18. שיתוף בין ההורים בכל ענין הנתון לאפוטרופסותם חייבים שני ההורים לפעול תוך הסכמה; הסכמתו של אחד מהם לפעולתו של רעהו יכולה להינתן מראש או למפרע, בפירוש או מכללא, לעניין מסויים או באופן כללי; וחזקה על הורה שהסכים לפעולת רעהו כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר. בעניין שאינו סובל דיחוי רשאי כל אחד מההורים לפעול על דעת עצמו. 19. הכרעת בית המשפט לא באו ההורים לידי הסכמה ביניהם בענין הנוגע לרכוש הקטין, רשאי כל אחד מהם לפנות לבית-המשפט והוא יכריע בדבר. לא באו ההורים לידי הסכמה ביניהם בענין אחר הנתון לאפוטרופסותם, רשאים הם יחד לפנות לבית-המשפט, ובית-המשפט, אם לא עלה בידו להביאם לידי הסכמה ואם ראה שיש מקום להכריע בדבר, יכריע הוא בעצמו או יטיל את ההכרעה על מי שימצא לנכון. _____________________________________________________________________ מכאן את יכולה להבין שאם אבי הילד מתנגד (למשל) את לא יכולה לעשות חינוך ביתי. אבל כהורים בהסכמה - אתם המוסמכים היחידים להחליט. תהליך הגשת הבקשה הוא פשוט, הסיבה לעשותו היא כדי להמשיך לתת לילדים דוגמא טובה של שמירת החוק, וזה חשוב כי אם הם יבינו ש"איש הישר בעיניו יעשה" - הגבולות שלהם לא בהכרח יתאימו לשלך. הרבה דברים בעניין הבקשה עודם בתהליך של גיבוש. הדיאלוג בין המשרד לבין ההורים נמצא עדיין בתחילתו וייתכנו קשיים. אם יש צורך אני שמחה להנחות ולעזור. סה"כ, זה לא ממש כואב (גם כשיש קשיים). השאלה הראשונה שחשובה: למה חינוך ביתי? למה לא בי"ס חלופי? - יש כל כך הרבה... שאלה שנייה: האם את יודעת במה זה כרוך מבחינתך? ================================================ יש לי שני אירועים גדולים להרים: אחד בשבת (מחר) והשני בראש השנה. אשתדל בין לבין לענות ולהתייחס לשאלותייך ולתשובותייך, אך היי סבלנית איתי מבחינת הזמן. בהצלחה!! שתהיה לנו שנה של חינוך טוב לכולם

יפעת 27

New member
גם אני לא בעד "להתחבא"

ובבוא היום אם אחליט שזו הדרך אני פשוט יעמוד מול המערכת. ואיזה כיף לראות את עינבלית גם פה

למעלה