מעבר לישראל לתקופה ארוכה אחרי שהייה של +5 שני

gesus

New member
מעבר לישראל לתקופה ארוכה אחרי שהייה של +5 שני

יש לי אפשרות להגיע לישראל לתקופה של 6 חודשים אחרי שגרתי בשבדיה 5 שנים ולא שילמתי ביטוח לאומי.
1. האם אחרי 5 שנים איבדתי את התושבות ואם כן, האם אני צריך להגיש בקשה או שזה נעשה אוטומטית?
2. האם אני אצטרך לשלם על 5 השנים שלא שילמתי ביטוח לאומי או שיש אפשרות שיוותרו על החוב אם אני מציג שמרכז חיי היה שבדיה?
מצטער אם אני שואל משהו שקיים באתר בט"ל אבל ממש קשה להבין מהמידע שם.

בקר12

New member
חוב של 5 שנים אין לך. אולי של שנתיים.

ןוגם זה אולי עלהמנימום של מס בריאות. מן הסתם חש אמנת ביטוח לאומי עם שבדיה
אבל מה בדיוק המטרה שלך? אתה בא לחצי שנה בלבד - לא?
האם מה שמעניין אותך זה הביטוח הרפואי בתקופה הזו?

gesus

New member
למה שאצטרך לשלם מס בריאות?

ב-5 השנים האחרונות בכל פעם שהגעתי לישראל רכשתי ביטוח נסיעות ופה בשבדיה יש לי ביטוח שיש לכל תושב ואזרח.
אני מתכוון להגיע לתקופה מוגבלת של פחות או יותר 6 חודשים ואני לא מעוניין לגלות כשאני יוצא מנתב"ג שלא נותנים לי לצאת מישראל בגלל חוב.
הצלחתי למצוא את הטפסים לקביעת תושבות כאן. האם בט"ל קובע בעזרת הטופס הזה שמרכז החיים שלי הוא שבדיה ואז אוטומטית מבטל כל חוב שיש לי?

בקר12

New member
אם כבר נכנסת ויצאת מישראל

ללא בעיות מה דוקא מטריד אותך הפעם?

gesus

New member
כי אני לא יודע מה יקרה אם אשאר לתקופה ארוכה

וחוץ מזה אתה יודע איך זה עם ביטוח לאומי, הם יכולים להתקשר אליך ולהגיד לך שיש לך חוב אצלם ואחרי שתתווכח קצת הם יגלו שהם חייבים לך.

בקר12

New member
אם אתה לא יודע מה יקרה ורוצה ראש שקט

כנס לסניף ביטוח לאומי בעת שהותך בארץ, ברר אם יש לך חוב והסדר אותו אם צריך
כדאי להביא עמך תלושי משכורת והוכחות אחרות ששילמת ביטוח לאומי (או במקבילה שלו) בשבדיה.

chulila

New member
אתה צריך לבדוק מול ביטוח לאומי

על אף שזו שאלת קיטבג..
אם לא ביטלת תושבות מול ביטוח לאומי אין לדעת מה חסידי אומות העולם שם בחרו לעשות. עליך לדעת שלביטוח לאומי יש מנהג מקסים והוא לשלוח דרישות לתשלום חוב רק מספר שנים אחר כך, כך שהחוב יספיק לטפוח היטב היטב בגלל ריביצ, הצמדה וכדומה..
נשמע לי שיש סיכוי טוב מאוד שיש לך חוב די רצחני מולם ואם לא הצהרת שאתה בחול וניתקת תושבות אני לא בטוחה מה הם יסכימו לעשות רטרואקטיבית.

chulila

New member
ממש שווה להתעמק..

כאמור, ביטוח לאומי עלול (בסבירות גבוהה ביותר) לא להודיע לך על חוב אבל כן לנפח אותו בריביות והצמדות למיניהן. אני מכירה מקרוב מספר מקרים בהם זה קרה.
כשאני אומרת להתעמק, אני מתכוונת לשאול אותם. המידע באתר שלהם הוא כללי ובסופו של דבר הם די עושים מה שבא להם...

בקר12

New member
אחריות שלך לשלם ביטוח לאומי

מי שמתחמן או טומן ראשו בחו"ל (משחק מלים עם חול למי שלא הבין)
בעיה שלו

chulila

New member
הלוואי וזה היה כל כך פשוט..

לא הכל שחור ולבן ואני מכירה סיפורים די הזויים עם ביטוח לאומי, שלא קשורים לתחמנות, או טמינת ראשים בחול או בחו"ל.

למעלה