מעבר ללאס וגאס- נשואה לאמריקאי

liatlulu

New member
מעבר ללאס וגאס- נשואה לאמריקאי

התחתנתי ביולי האחרון עם אזרח אמריקאי שעשה עלייה לארץ לפני 7 שנים וכעת החליט לחזור לארה"ב - ללאס וגאס לעבוד עם אבא. קנינו כרטיס טיסה לדצמבר ואני אכנס לשם עם ויזת התייר שלי. השאלה איך לבצע את התהליך שם ? הבנתי שאם נכנסים על ויזת תייר אסור להגיש מסמכים חודשיים ( במסגרת "שינוי דעה" ). האם כדאי לי להביא את תעודת הנישואים הישראלית שלי מתורגמת לאנגלית ? אשמח להמלצות איך להתחיל את כל התהליך הזה. מאוחר מידי לבצע את התהליך בארץ שלוקח כשנה . תודה

sikalas

New member
מסוכן ומאוד לא מומלץ - ראי דיון קודם

אם יתפסו את השקר, תגורשי מארה"ב וייקח לך שנים ועשרות אלפי דולרים במאבק לבטל את הגזירה.
&nbsp
אם בכל זאת את מחליטה לקחת את הסיכון, התכונני היטב לשקר לפקיד ההגירה בכניסה לארה"ב. הכיני תכנית טיול מפורטת, עם רשימת מלונות ויעדים. כרטיס טיסה חזור לישראל חובה. הגיעי עם מזוודה אחת וקחי איתך אך ורק דברים שתיירים לוקחים איתם. תעודות נישואין תיירים לא מטיילים איתם.
&nbsp
הימנעי מביצוע כל פעולה שתייר לא היה עושה במשך 90 ימים, לא 60. פתיחת חשבון בנק, שכירת דירה. איך בעלך יתחיל לעבוד? אם יעבוד ב 90 ימים האלה, זה יהיה ברור שמלכתחילה התכוונתם להשתקע מה שמלמד חד משמעית ששיקרת בכניסה. אם מישהו יחליט לבדוק את התיק שלכם - אכלתם אותה בגדול.
&nbsp
שוב - מאוד לא מומלץ.
&nbsp
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/182521815/ישראלים_בחו``ל/עוברים_לארצות_הברית

liatlulu

New member
תגובה

אני לא מבינה. אני לא משקרת. אנחנו נשואים בישראל, ובעלי האמריקאי החליט לחזור לארה"ב. אין לנו זמן להתחיל את התהליך בארץ ולכן אנחנו רוצים להתחיל אותו שם. אין לי ברירה אלא להיכנס על ויזת תייר. איזו אופציה אחרת יש לי?

sikalas

New member
כשאת נכנסת לארה"ב, שואל אותך הפקיד לאיזו מטרה את נכנסת

אם תגידי לו שאת נכנסת כדי להגיש בקשה לשינוי סטטוס, לקבל GC ולהשתקע בארה"ב - הוא מהר מאוד יסובב אותך בחזרה לישראל ויגיד לך להתחיל את התהליך מישראל.
&nbsp
אז מה שאת רוצה לעשות זה קומבינה - להגיע לארה"ב למטרת טיול "ולהתחרט". לשם כך עליך לשקר לפקיד בכניסה, אחרת כאמור, לא תוכלי להיכנס. וכיצד זה ייראה אם תגיעי עם ללא כרטיס חזור + 4 מזוודות מלאות בתעודות רשמיות, מסמכי היסטוריה רפואית ואלבומי תמונות?
&nbsp
על פי הניירת שתגישי, את בעצם אמרת לרשויות ההגירה שהגעת לארה"ב למטרת טיול, ובזמן הכניסה באמת התכוונת לטייל בה, אלא שאחרי 90 ימים של טיול מהנה, החלטתם כי טוב באמריקה ולכן רצונכם להשתקע בה.
&nbsp
הבעיה היא שהאמריקאים מאוד לא אוהבים שמשקרים להם, בלשון המעטה. ואם באיזשהו שלב השקר יצוף, תהיו בבעיה גדולה ברמת גירוש כפי שהסברתי.
&nbsp
שורה תחתונה - לדעתי, אם בעלך יכול לא לעבוד את ה90 ימים האלה, עדיף. אחרת, תיאלצו לומר שבמעמד הכניסה התכנית היתה שאת תשהי איתו בזמן שהוא עובד, ואז תחזרו ארצה, או הוא יישאר ואת תחזרי. אבל אתם נכנסים כאן לפינה... איך תסבירו שהוא בא רק לקצת זמן לעבוד? או קצת מלאכותי להסביר שתכננתם לחיות בנפרד, את בארץ אחרי שחזרת מה"טיול" והוא בארה"ב?
&nbsp
יש סיכוי גדול שזה לא יצליח. זה מעשה לא חוקי, שאם תיתפסו התוצאות קשות מאוד.
&nbsp
הכי טוב - לעשות את זה מישראל. כמו שאמורים לעשות את זה, בלי לשקר ובלי להתחכם. יש לך אפשרות להיכנס לארה"ב בדרך המלך, למה את מתעקשת להתגנב פנימה בדרך לא דרך?

liatlulu

New member
כי אין זמן

אין לנו זמן להתחיל את התהליך בארץ. התהליך כאן לוקח שנה.
האם אני יכולה לבקש מהשגרירות ויזת ארוסה? ( למרות שאני נשואה כבר בארץ ) בעצם על מנת להתחתן שם ולהיכנס במעמד של מישהי שעוברת לגור שם ?

zuki3

New member
ויזת בת זוג

יש ויזת בת זוג K-3 שיכולה להתאים
הבעיה שטוענים שהזמן שלוקח לקבל אותה הוא 3-5 חודשים טיפול של USCIS ועוד 2-3 חודשים טיפול של הקונסוליה ועוד זמן נוסף שיכולים להשפיע , כמו עיכוב של תהליכים או בדיקות מיוחדות.
כך שזה יכול להגיע גם לשנה.
אבל אם יהיה לך מזל והכל יסתדר זה יכול לקחת 4-5 חודשים בלבד.
אבל גם אם תקבלי אותה מהר, כשתגיעי לארצות הברית (בניגוד לגרין קארד) תצטרכי לעבור את התהליך של שינוי סטטוס, מה שייקח עוד מספר חודשים שבהם לא תוכלי לעבוד.
https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/family/spouse-citizen.html

liatlulu

New member
אתה אומר בדיוק את מה שלא רציתי לעשות

מה שאתה מציג זה בעצם מבחינתי אותו דבר כמו להתחיל בקשה לגרין קארד מהארץ. בקשה לגרין קארד או ויזת בת זוג מבחינת זמנים זה בערך אותו דבר.
השאלה אם אני יכולה לבקש ויזת ארוסה למרות שאני נשואה לפי הארץ אבל לא נשואה לפי ארה"ב , ואז יש לי 90 יום להתחתן שם ולהגיש מסמכים שם לפי חוק וכך בעצם בכניסה אני גם יכולה להגיד להם שבאתי להתחתן ולגור שם כדין.

zuki3

New member
אין הבדל בן ויזת בת זוג לויזת ארוסה

זה אותו תהליך ואותו משך זמן,
אין הבדל,
אם את רוצה ויזה, את צריכה K3
את כן יכולה לנסוע עם ויזת תייר, ולדעת שזה תהליך בעיתי, ושמעל חצי שנה אסור יהיה לך לצאת מארצות הברית או לעבוד.
יש עוד אפשרות שכתבו עליה כאן (אני לא מכיר) וזה שבעלך יפנה במכתב לקונסוליה ויסביר את הבעיה ויבקש תהליך מהיר בקונסוליה ולא את כל התהליך הרגיל, וסביר שזה יקח חודשיים שלושה , הבעיה מבחינתך, זה שאם לא יאשרו, את כבר לא תוכלי לנסוע עם ויזת תייר ולהגיד שלא תכננת להגר אחרי שהגשתם בקשה .

John the Savage

New member
לא נכון

זה לא אותו תהליך ולא אותו משך זמן. בניגוד לויזה K1, ניתן להגיש בקשה לויזה K3 אך ורק במקביל להגשה של טופס I130. שני התהליכים (ויזה K3 ו-I130) רצים במקביל. ועל פי הנתונים שמתפרסמים והניסיון של אנשים, לרוב הרשויות בארה"ב מעקבות את הטיפול ב-K3 כך שהטיפול ב-I130 בד"כ מסתיים קודם.

מהסיבה הזו, התהליך הזה יותר ארוך מאשר K1, ומעט מאד אנשים מקבלים ויזה K3 בפועל.

אין דבר כזה

נשואה לפי ישראל ולא נשואה לפי ארה"ב.
אם את נשואה בישראל, את גם נשואה בארה"ב ...

KallaGLP

New member
אם את נשואה בישראל, את נשואה גם בארה"ב.

אין כל אפשרות חוקית להציג את עצמך כרווקה.
אם לסכם - את יכולה לעשות את התהליך מארה"ב, אך התהליך יהיה כרוך באי ודאות וסיכון ועלול להסתיים בכך שלא תהיה לך בכלל אפשרות לקבל גרין קארד ולהישאר בארה"ב. אישית, לדעתי זה סיכון שלא שווה לקחת, אך ההחלטה היא כמובן שלך.
הדרך היחידה המומלצת במצבך היא תהליך מהארץ. נכון, הוא יקח יותר זמן, אך מה שחשוב הוא שבסופו של דבר תשיגי את המטרה. אולי כדאי לבדוק אם יש לבעלך אפשרות לדחות את תחילת העבודה ואת המעבר עד לסיום התהליך. אם לא - נדמה לי שיש אפשרות לנסוע לבקר אותו גם אחרי שתתחילו את התהליך מהארץ אם יש לך ויזת תייר בתוקף (אבל אני לא סגורה על זה לגמרי, כדאי לוודא).

zach78

New member
נשואה לפי הארץ אבל לא נשואה לפי ארה"ב

כתבת "נשואה לפי הארץ אבל לא נשואה לפי ארה"ב":
זאת לא הבעיה. גם אם היית מגיעה לארה"ב כתיירת, מתחתנת פה וחוזרת לישראל היית נמצאת באותה בעייה בדיוק.
הבעייה שלך היא שהסטטוס ההגירתי שלך ( דהיינו, ויזה ) אינו תואם למטרות כניסתך העתידית לארה"ב.

klemiki

New member
למה להסתבך?

בוא נניח שאתם באמת מחליטים לעשות את התהליך מהארץ.
תני לו לטוס, תבואי שבוע אחריו.
עם כרטיס חזור כמובן בלי מטען של מהגרת. (שלחי את הכל ביו פי אס).
&nbsp
תגידי את האמת בכניסה: בעלי התחיל לעבוד, באתי לבקר לחןדשים ואז חוזרת.
יש לי כרטיס חזור.
יש לי עבןודה שמחכה לי (יש מתב שאת שומרת על העבודה שלך לכל מקרה?)
יש לי דירה שמחכה לי עם משכנתא /חוזה.
&nbsp
במידה ומחזירים אותך תתחילי מהארץ במידה ולא יופי.
&nbsp
אם תגיעי as is עם ערימה של תעדות, כרטיס ביכוון אחד, את בטוח חוזרת לארץ בבושת פנים.

למעלה