מעבר למוסד

• פותח הנושא gadi7
  • פורסם בתאריך

gadi7

New member
תשובה אחת לשתי שאלות

משך ההמתנה תלוי בעיקר במזל. שמרגע שדיברנו עם העו"סית בעיריה על רצוננו בכניסת הבן למוסד ועד שהוזמנו לוועדת קבלה , עברו כארבעה-חמישה חודשים. ותהליך בירוקרטי בעיריה. לאחר מכן ראו אותו בוועדת הקבלה של המוסד. כרגע יש מקום ויש גם מועמדים חדשים (לא רק הבן שלי). הרבה פעמים ההורים מתבקשים ע"י וועדת הקבלה לערוך בדיקות נוספות או להביא חוות דעת רפואית נוספת הקשורה לבעיות הרפואיות של המועמד. אח"כ יש לקוות שתוצאות הבדיקות ו/או המסמכים החדשים ישביעו את רצונה של רופאת המוסד (על"ה במקרה הנ"ל). לאחר מכן, גם העו"סית שמטפלת בכם צריכה להשלים אי אילו סידורים בירוקרטיים. כל אלו תורמים לעיכוב וייתכן שבינתיים מישהו אחר ישלים לפניכם את תהליך הכניסה. בהערכה גסה אנו מדברים על 7-6 חודשים, ובתנאי שיש מקום פנוי לאחר השלמת כל הבירוקרטיה. בתוך התקופה הנ"ל נכללה גם שביתה/עיצומים ברשויות המקומיות בברכתו של מר עמיר פרץ. אולי אצלך יחסכו חודש-חודשיים בדרך זו. אין לי מושג מה משך ההמתנה במידה ואין מקום פנוי. בברכה, גדי

gadi7

New member
תודה רבה

ידוע לי היטב שקצבת הנכות תשולם ע"י המוסד לביטוח לאומי, ישירות למוסד. ולגבי התשלום החדשי - הבנתי שלא ניתן לצפות מראש. תודה, גדי

gadi7

New member
מעבר למוסד

שלום לכולם. שמי גדי ואני אבא לתאומים פגועי שיתוק מוחין. הבן פגוע קשה ביותר, בארבע גפיים + קשיי נשימה + קשיי בליעה + פיגור שכלי. אשתי מבקשת להכניסו למוסד של על"ה בבני-ברק, ואנו לקראת סיומו של התהליך. מישהו יודע לספר לי על איזה עלויות נלוות מדובר ? כמה בערך עולה לשים ילד בן שלוש וחצי במוסד ? אינני מדבר על הקשיים הרגשיים, אלו נושא לדיון כואב, אבל נפרד. תודה מראש לכל העונים.

עמיקםרז

New member
עלויות מעון

גדי שלום רב, קודם כל רציתי לומר לך, מה שככל הנראה כבר בדקתם, שהמעונות של על"ה הם מעונות מצויינים. באשר לעלויות, הן משתנות ממשפחה למשפחה בהתאם למצב הכלכלי, כי המדינה משתתפת בעלויות האחזקה במעון בשיעורים משתנים. כדי לבדוק את העלויות במקרה שלך, עליך לפנות לעו"ס בלשכת הרווחה או מחלקת הרווחה של הרשות המוניציפלית במקום מגוריך. בהצלחה, עמיקם

למעלה