מעבר למלבורן בעקבות אשתי

katenga1

New member
מעבר למלבורן בעקבות אשתי

שלום וברכה,
אני ואשתי נשואים מזה חמש שנים ונולד לנו ילד לפני שנה.
מאז, "אהבת המולדת" של אשתי החלה לבעור והיא רוצה לחזור לעיר הולדתה- מלבורן.

בהנחה ונעבור, היכן אוכל למצוא עבודה/ האם אוכל למצוא עבודה?

אני עורך דין במקצועי, אנגלית שוטפת, יש לי ניסיון ב"עבודה עם הידיים" (אינסטלציה לשעבר, בניית פרגולות וכדו')

ברוך הבא לפורום

אני מניח שהעובדה שאשתך ילידת מלבורן פירושה שלא תהיה לכם בעיה של ויזה. כיוון שכך, יש לך (בהכללה גסה) ארבע אפשרויות:
&nbsp
1. להמשיך לעבוד במקצועך, עריכת הדין. זו אופציה לא פשוטה, כי, כפי שוודאי ידוע לך, רישיון עריכת דין ישראלי לא תופס בארצות אחרות. תצטרך לעשות הרבה השלמות והסמכות.
&nbsp
2. למצוא עבודה משרדית אחרת - אולי באדמיניסטרציה, או במשהו משפטי שלא דורש דווקא הסמכה.
&nbsp
3. למצוא עבודה בעבודת-כפיים. כיוון שיש לך ניסיון, וכנראה אין לך איזו רתיעה מהעניין, זו יכולה להיות אופציה לא רעה. להיות עובד כפיים (מה שנקרא כאן tradesperson ובקיצור tradie) יכול להיות מסלול מכובד, ולעתים גם משתלם, וממה שאני מבין לא חסרה עבודה. ייתכן שתצטרך לעשות איזה קורס הסמכה גם כאן, אבל פה אני כבר לא סגור על התקנות ואיך הדברים עובדים. ברגע שתגיע ותתרשת קצת תוכל ללמוד מהר מאד איך הכל עובד.
&nbsp
4. להמציא את עצמך מחדש. אולי "משנה מקום, משנה מזל", ואתה רוצה לעסוק במשהו אחר לגמרי? אולי התקופה הראשונית שלך כאן תוכל להיות תקופה של למידה והתנסות?
&nbsp
&nbsp

katenga1

New member
תודה רבה אחי

רוקד עם שבלולים,
יש לך מושג לאיך להתחיל לחפש עבודה משרדית שהיא לא עריכת דין או עבודת כפיים כלשהי?
איזשהו lead...?

בדרך כלל

מוטב לחפש עבודה כשיש לך אפשרות להתחיל לעבוד, או לפחות מושג מתי זה יקרה.
אם תתחיל לחפש עכשיו, מה תעשה אם יזמינו אותך לראיון? תאמר "תראו, אני בצד השני של העולם, אגיע רק עוד כמה חודשים, ולמעשה אסור לי עדיין מבחינה חוקית לעבוד"?
&nbsp
לכשתהיו כבר "בדרך", תוכל להתחיל לחפש באתרים הבאים (זו רק רשימה חלקית):
&nbsp
&nbsp
www.seek.com.au/
www.careerone.com.au/
https://jobsearch.gov.au/job
ethicaljobs.com.au
jora.com.au (איזה שם נפלא!)
&nbsp
ועוד ועוד

ANZ1

New member
2 הערות

1. כמו שכתב השבלול אתה יכול לקבל ויזה,
אבל עדיין אתה צריך לקבל את הויזה וזה תהליך ארוך (ויקר), אם אתם מתכננים לעבור תכנסו לאתר ההגירה האוסטרלי ותתחילו לארגן את התהליך.
זה לא משהו קצר כמו מילוי טופס באינטרנט.
2. אוסטרליה רחוקה מישראל, אבל עדיין בגדול העולם לא שונה,
חוץ מהעובדה שאולי המים מסתובבים הפוך (לא בדקתי את זה),
תחשוב על השאלה הפוך, אם היית עורך דין אוסטרלי והיית מהגר לישראל (לא שאני מבין את אלו),
מה היית עושה ? את ישראל אתה כן מכיר, מה היית רוצה לעשות ? ותעשה את זה באוסטרליה, השאלה נכונה אותו הדבר.

למעלה