מעבר למלבורן עם חתולים

מעבר למלבורן עם חתולים

שלום לכולם, נעים מאוד!

אז לאחרונה, קיבלתי PR ואני אשמח להכיר עוד אנשים שמתכננים לעבור למלבורן ב-2015.
העניין הוא, שיש לי 2 חתולים שאני אתקשה להשאיר מאחורי. (אח ואחות, לא גדולים, חתולי בית שלא יוצאים החוצה). אז כל מי שהתנסה בהטסת חתולים\כלבים\חיות מחמד לאוסטרליה- מאוד יעזור לי אם תגיבו לפוסט.
עברתי על כל המידע, הפרוצדורה והעלויות במשרדים השונים, אפילו התקשרתי ל"אל על" ותאיי אייר", אבל עדיין נותרתי עם דאגות.
אציין שאני מתכוונת לקחת אותם במטען של המטוס, כי מהיכרותי איתם, הם יהיו יותר מסכנים בתא הנוסעים.
מתנצלת מראש, אני חופרת:
1. האם אפשר להטיס אותם עצמאית, מבלי שאהיה איתם באותה טיסה? הכוונה לבקש מהמשפחה בארץ שישמרו ויביאו אותם לנתב"ג לטיסה נפרדת, אחרי שנתאקלם קצת. מה דעתכם?
2. מה קורה עם החתולים בקונקשן? נציגי החברות אמרו לי שגם במידה והם איתי בטיסה, אני לא אוכל לגשת אליהם ולראות אותם. הם יועברו כמו שאר המטען לטיסה הבאה, מבלי להיבדק על ידי אנשי שדה התעופה. האמנם?
3. אני צריכה לספק אישורי ייבוא גם למדינת המעבר? הכוונה מעבר לאישורי ייבוא לאוסטרליה. (תאילנד\סין\סינגפור\קוריאה)
4. החתולים שלי הולכים להיות +30 שעות בטיסות ברצף. איך דואגים שהם לא יתייבשו? מקערה, המים יכולים להישפך. מבקבוק עם פיה הם לא יודעים לשתות. זה החלק שהכי מטריד אותי.
5. לגבי ההסגר במלבורן, כתוב שהתעריך הוא 149$ ליום מהחתול הראשון, וכל חתול נוסף זה 149$. אז זה 298$ ליום לשניהם? הראש הישראלי חושב איפה ההנחה פה בכלל היו יכולים לכתוב שזה 149$ לחתול! מה אני מפספסת? לינק: http://www.agriculture.gov.au/…/fees-for-government-animal-…
6. האם הבאת חתולים מקשה על מציאת דירה להשכרה? זה אישייוּ אצל בעלי הדירות?
תודה שקראתם ואשמח לשמוע תגובות!

arieltr

New member
שלום איילת

פעם הייתה פה איזו מתבוללת שחשקה נפשה במעבר לאוסטרליה, אני מניח שזו את ולא וויתרת תקופה ארוכה, אז מזל טוב על ה-PR.

לעניין החתולים -
את החתול שלנו אנחנו השארנו בחצי הצפוני של כדוה"א כשהגענו לכאן כי ידענו שגם התהליך עצמו כבד לאללה וגם תיארנו לעצמנו שיהיו קשיים במעבר ובהתרגלות לחיים פה, גם בלי החתול. לכן על המעבר עצמו אינני יכול לומר הרבה, אך על החיים כאן בשכירות עם חתול אני יכול לספר - כלומר שאלה מס. 6 שלך.

בגדול, אם להיות קצת חד לצורך העברת הנקודה אז אומר שאת די מכניסה עצמך לפוטנציאל של סנריו ממש לא פשוט מבחינתך. ברוב השכירויות מצויין במפורש NO PETS ALLOWED והם די פנאטים בקטע הזה. וגם המעטים שלא יציינו בחוזה השכירות שאסור בע"ח עדיין יעדיפו דייר ללא חיות מאשר דייר עם.
כל אלה דברים שאת צריכה לקחת בחשבון קצת לפני שאת עולה למטוס עם החתולים. לא רוצה לדכא אותך אבל לרוב זו המציאות כאן וכדאי לדעת. כן, ישנם בהחלט, פה ושם במיעוט רב, שכירויות שמאפשרות חתול/כלב אבל ברגע שאת בונה על זה את מצמצמת חלק נרחב ביותר של אופציות שכירויות מבחינתך, והשוק גם כך איננו בדיוק 'שוק של שוכרים' אלא 'שוק של משכירים'.

רוב האנשים שאנחנו מכירים/הכרנו שהחזיקו חתול עשו זאת רק אחרי שכבר התגוררו איפה שהתגוררו, ורובם המוחלט עושים זאת ללא ידיעת הסוכן (וזו תופעה כל כך נרחבת שזו אשכרה כמעט נורמה כתוצאה מן ה-NO PETS).

זהו. סתם שתדעי לצומת ליבך. בהצלחה.

שלום אריאל

מגניב שאתה זוכר! כן זו אני :)
נרשמתי לפורום בערך כשהשתחררתי מהצבא ב2003. מאז טיילתי באוסטרליה, חזרתי לארץ ורכשתי השכלה, מקצוע ונסיון עבודה. לא וויתרתי לרגע על החלום ולפני שנה וחצי קיבלתי פי אר.

תודה על התגובה ל-6.
האמת שבינתיים קראתי בפורום של אנגלים שהיגרו לאוסטרליה, שהם פשוט היו מוסיפים למכתב הבעת עניין בדירה, את המסמכים והחיסונים של החתול, עם הסבר שהוא לא יוצא מהבית ועם נכונות להשאיר בונד נוסף במידה ויגרם נזק. זה עבד להם. כך שיש פתרונות יצירתיים.

לפי מה שאתה אומר, גם לא לספר זה אחד מהם! אני מתפלאה לשמוע שגם האוסטרלים החנונים, שומרי החוק מתנהגים ככה! :)
Well, When in Rome...

למעלה