מעבר לניו ג'רזי

מעבר לניו ג'רזי

הי,
לאחר כחמש שנים בפרברי בוסטון (ניוטון) נמאס לנו מהכפור והשעמום, ואנחנו (זוג + 3) חושבים על מעבר לאיזור פרברי ג'רזי סיטי. אשמח לשמוע ממישהו מקומי סקירה קצרה על האיזור, ריכוזי הישראלים, וחיי הקהילה (אם יש כאלה).
שני ילדים יילכו לאלמנטרי - צריך פאבליק טוב. הקטן עדיין בגן - אודה על פרטים על גן באווירה ישראלית-יהודית (חגים שפה ותרבות, לא דתי). מבחינת דיור, נחפש 4 חדרים / 2200 סקוור פיט - האם ריאלי למצוא ב$800,000 באיזורים אלו?
נו, ושאלת השאלות: כמה תכלס יוצא לכם להגיע לעיר (שלא לצורך עבודה) והאם זה שווה את זה, לדעתכם.

תודה מראש!

ilanvag

New member
זו בדיחה, נכון?

אני גר בניוטון, ונמצא בג'רזי סיטי לכמה ימים מדי 6-8 שבועות, כי המשרדים הראשיים שלנו שם. למעשה, אני כרגע ממש בג'רזי.
&nbsp
למה אתה חושב שמזג האוויר פה שונה מאשר בבוסטון? למעשה, אם תסתכל על היסטוריה רב-שנתית, אתה תראה שבג'רזי יורד בממוצע יותר שלג מאשר בבוסטון (משהו שקשור לכיווני רוחות, קראתי פעם ולא זוכר בדיוק). בנוסף, הטמפרטורות הן די זהות (הבדל של מעלות בודדות, ממש לא משמעותי).
&nbsp
אז עד כאן לגבי השוואה מדעית אובייקטיבית, לגבי מזג האוויר.
&nbsp
לגבי השעמום אני לא יכול לחוות דעה - ראשית כי זה סובייקטיבי לחלוטין, ושנית כי לנו ממש לא משעמם בניוטון (אבל ייתכן שלתפוח הגדול יש יותר מה להציע מבחינת חיי חברה ובילויים. לא יודע).
&nbsp
אגב, כשאתה כותב "להגיע לעיר (שלא לצורך עבודה)" - על איזו עיר אתה מדבר? ג'רזי סיטי, או ניו-יורק?
&nbsp
לגבי ריכוזי ישראלים - יש ישראלים בערי האורנג'ס, בליווינגסטון והסביבה, ויש ריכוז גדול צפונה יותר (פיירלון, קרסקיל, טנפליי והסביבה). לא יודע לגבי ישראלים ממש בקרבת JC - סביר שיש, לא יודע כמה.

למעלה