מעבר לניו ג'רסי

nogali

New member
מעבר לניו ג'רסי

אנו שוקלים מעבר לניו ג'רסי היות ולבעלי תהיה שם עבודה וגרין קארד. יש לנו שלושה ילדים שניים בגילאי בית ספר ואחד בגן חובה. היכן כדאי להתמקם שם? איפה יש הרבה ישראלים? איפה בתי הספר הטובים? ובכלל , כל עצה תוסיף . המון תודה.

The Other One

New member
זה כמו לשאול איפה כדאי להתמקם בישרא

כיוון ששטחה של NJ מקביל לשטחה של מדינת ישראל. ככלל רב הישראלים ממוקמים בברגן קאונטי (צפון NJ) כאשר שתי הערים עם אחוז הישראלים הגבוה ביותר הן פיירלון וטנפלי, יחד עם זאת כמעט בכל עיר בברגן קאוני מתגוררים ישראלים. מערכת החינוך הציבורי באיזור טובה מאוד. אם תמקדי את השאלה לאיזור ספיציפי ניתן יהיה לעזור יותר

nogali

New member
קודם כל , תודה על התשובה.

היות וגם בארצנו יש איזורים טובים יותר ופחות (בלי שמות) , איפה הכי כדאי להיות , מנקודת המוצא של משפחה עם ילדים קטנים ?

Boston Guy

New member
היות וזה תלוי ביכולתך הכספית, בדיוק כמו בארץ

אז הכי טוב לגור בעיירה שבה ביית עולה מינימום מליון דולר לקנייה ו 4000$ ומעלה לשכירות חדשית... ושב three car garage של הבתים חונות מכוניות של 50,000$ ומעלה - איזה מרצדס לאמא, איזה BMW Z3 לאבא, ואיזה SUV חביב של לקסוס או אקיורה כשנוסעים עם כל המשפחה. מספרים לי שאזורים מסויימים בפיירלון (או אולי טנפליי... אני מתבלבל תמיד בין השתיים) הם כאלה. בדיוק כמו שבישראל טוב לגור בכפר שמריהו או בסביון...

Boston Guy

New member
ברור שיש.

אבל כנראה שלמשתתפי הפורום מניו ג'רסי אין זמן לכתוב עבורך את "המדריך המלא לישראלים בניו ג'רסי", שיכסה את כל המדינה הענקית הזו - מאטלנטיק סיטי --> לצ'רי היל --> לפרינסטון --> לפטרסון --> לפיירלון --> למרסר קאונטי ---> לברגן קאונטי ---> וכך הלאה. אם את מחפשת תשובה עניינית, תצטרכי לשחרר מידע. למשל: באיזו עיר ממוקם מקום העבודה \ לימודים שבעבורו אתם עוברים. למשל: מה זמן ה commute המקסימאלי שהעובד יכול לעמוד בו. למשל: מה המקסימום שאתם מוכנים להוציא על מגורים לחודש למשל: האם אתם מתכוונים לשלוח ילדים לחינוך פרטי ( 10,000$ ומעלה לשנה לילד) או בונים על חינוך ציבורי. יש למשל מיקרים של relocation ממעבידים מסויימים שמממנים חינוך לילדים ("קיצבת חינוך"). למשל: האם תהיו מוכנים לגור בצפיפות בדירה קטנה בסביבה טובה אבל יקרה (כדי להיות ב school district טוב) או שאתם רוצים ביית גדול ומוכנים "לשלם את המחיר" - או בעלות או באיכות.. תני לאנשים נתונים לעבוד איתם - ואני מאמין שתקבלי תשובות.

nogali

New member
הכל נורא תלוש

אני מבינה שהשאלות שלי נשמעות לך נאיביות , אבל קשה בכלל לחשוב מאיפה להתחיל. אנחנו צריכים לתת לעבודה של בעלי הצעה כספית שתתבסס על ההוצאות שלנו , היות והוא נשלח להקים שם את הסניף האמריקאי. ברור שהדרישה הכספית צריכה להיות סבירה והגיונית , אבל שלא תגרום לירידה ברמת חיינו בארץ . ככל הנראה הכיוון הוא באמת ברגן קאונטי. ואנו זקוקים לבית של 4 חדרי שינה לפחות. האם, לדעתך , זה ריאלי לדבר על סכום של כ - 130,000 $ לשנה? אפשר לחיות עם זה ? המון תודה .

Boston Guy

New member
לחיות עם זה אפשר - השאלה היא מס הכנסה

אם הוא מקים את הסניף, הוא עובד עבור חברה ישראלית או אמריקאית? משכורתו משולמת בישראל ומנכים ממנה מס במקור, או שמשכורתו משולמת על ידי גוף עיסקי אמריקאי שמדווח ל IRS האמריקאי? את מציינת שאתם באים לזמן קצר - כשנתיים. זה אומר שאתם כנראה אמורים להתחשב במס הכנסה הישראלי. איין לי מושג כמה יישאר לכם נטו אחרי שתפרישו מס הכנסה אמריקאי, ביטוח לאומי אמריקאי, מס הכנסה ישראלי וביטוח לאומי ישראלי. בנוסף, ציינת שהוא יקבל גרין קארד. את משוכנעת שאת לא מתבלבלת בין ויזת עבודה ובין גרין קארד? לוקח הרבה יותר משנתיים לקבל גרין קארד מבוסס עבודה... יש לסטטוס המדוייק משמעות מבחינת חבות המס של העובד.

The Other One

New member
אז ככה

אם ברגן קאונטי הוא הכיוון אז כמו שציינתי פיירלון וטנפלי הן בעלות ריכוז הישראלים הגבוה ביותר. מערכת החינוך בטנפלי מצוינת ובפיירלון טובה מאוד. טנפלי היא עיר אמידה ומטבע הדברים יקרה יותר. בית בן 4 חדרי שינה יעלה החל מ $3000 ומעלה לחודש. $130,000 הם הכנסה נאה מאוד ומאפשרת רמת חיים מעל הממוצע (מה שזה לא יהיה) באיזור, זאת אם אתם משלמים מיסים האמריקה בלבד, מה שכנראה לא המצב לפי החוק החדש. אז בתוספת למה שבוסטון גיא כבר אמר, הייתי ממליץ להתייעץ עם רואה חשבון המכיר את שתי מערכות המס כדי לדעת מה ישאר בכיס לאחר כל המיסים למינהם.

nogali

New member
המון תודה. נתתם לי כיוונים למחשבה.

המון תודה על ההתייחסות הרצינית והתורמת. נראה לי שאני אתחיל בבדיקת מערכות החינוך ומשם אתחיל לחפש את מקום המגורים על עלויותיו והתפשרויותיו. כמו כן , הרעיון של פנייה לרואה חשבון לשם בירור ענייני המס נראית לי כרעיון טוב ואכן אעשה זאת.

nogali

New member
'רמזו לנו בעדינות' לחשובעל אטלנטה

וכדי שלא תגידו שלא למדתי כלום עד כה , הרי שאלותי הממוקדות : 1. איך בוחרים בית ספר ? 2. מה הם הקריטריונים לדירוג ? 3. איך יודעים אם יש בבית הספר אלימות רבה ? 4. ובאופן כללי - למי שיכול להמליץ על איזור ספציפי או על בית ספר טוב באטלנטה. אני קשובה. המון תודה

שלום נגה

כמו בכל דבר אחר, הכל תלוי בתקציב שלכם. כמו שכבר הוזכר כאן יש בBERGEN COUNTY שני ריכוזים עיקריים של משפחות ישראליות - TENAFLY ו-FAIR LAWN. טנפליי יקרה יותר. אני גרה בפיירלון. אם תשאלי שאלות יותר ספציפיות, לגבי תקציב, איזה סוג בית אתם מחפשים, וכו' אולי נוכל לעזור יותר.

nogali

New member
במונחים ישראלים - מקום ממוצע

אנחנו גרים עכשיו בישוב קהילתי ולפני כן גרנו ברמת אביב הישנה . זה בערך מה שאני מחפשת - לא רמת אביב ג' ולא סביון , אבל גם לא לוד . משהו שאנשים בעלי הכנסות בינוניות + גרים בהם ושיש בהם חינוך טוב לילדים , פארקים וגני שעשועים. והיות ואנו באים לשנה - שנתיים בלבד , אז גם ריכוז של ישראלים. המון תודה מראש על תשובתך , עברתי על חלק גדול מדפי הפורום ומאד אהבתי את הההתמקדות בתכל'ס וההתנעלות הנעימה בו.

למעלה