מעבר לניו זילנד

rotems30

New member
מעבר לניו זילנד

היי
אני חדשה כאן ומקווה להעזר בכם.
אנחנו משפחה שחיה בארהב ומעוניינים לעבור לניו זילנד.אנחנו ממש בצעדים הראשונים...לבעלי יש אזרחות ארגנטינאית ,אירופאית וגם ישראלית.האם בכדי לעבור לניו זילנד אנחנו חייבים הצעת עבודה?
בעלי מתמחה בתחום בטחוני האם למישהו יש איזו המלצה איפה כדאי להתחיל לחפש?
איך מתבצע למעשה תהליך ההגירה?
אשמח לתשובות בכדי שנוכל להבין את הרעיון הכללי ולהתחיל להניע את התהליך...
 

ANZ1

New member
שלום לכם

קודם כל
1. כל המידע על ההגירה נמצא באתר ההגירה הרישמי, הוא מאד מסודר וברור, כדאי לכם לקרוא, ולא משנה אם תקבלו מידע מכל אחד אחר, תמיד עדיף לקבל את המידע מהמקור , כי בני אדם לפעמים טועים, גם אם סוכני הגירה או סתם אנשים שתדברו איתם, ולפעמים גם לא תבינו בדיוק מה נאמר לכם.
2. אם אתם רצינים, אולי כדאי לכם לפנות לסוכן הגירה לשיחת יעוץ, במיוחד אם תמצאו מסלול שמתאים לכם ותהיו רצינים .
אחר כך לשאלותיכם
3. אזרחויות ישראלית, אירופאית וארגנטינאיות, הן כולן זהות מבחינת ניו זילנד, שזה כמו כל אזרחות אחרת שהיא לא ניו זילנדית או אוסטרלית.
4. יש כל מני מסלולי הגירה, אבל המסלול העיקרי לאנשים שאין להם קשרים בניו זילנד הוא המסלול המקצועי ועבורו צריך הצעת עבודה מאושרת.
את בטח מבינה שאין הרבה חברות ביטחוניות בניו זילנד זה לא המקום, אגב אני ועוד כמה שחלקם כתבו בפורום בעבר כולם עבדנו בישראל בחברות בתחום הזה והיום אנחנו בתחומים אחרים לגמרי.
הנה עוד מספר מסלולי הגירה שעולים לי בראש
5. עקיפה של מסלול 4, כי לא פשוט לקבל הצעת עבודה, וזה שאחד מכם בדרך כלל המפרנס המישני ירשם לתואר שני או שלישי, של לפחות שנתיים, ובן הזוג יקבל אישור עבודה פתוח, ימצא עבודה (כשלא צריך ויזה מיוחדת זה הרבה יותר פשוט) ובהמשך תצברו מספיק נקודות להגירה קבועה.
6. דרך השקעות כסף, הכי קל זה אם יש לכם מיליוני דולרים להשקעה, אבל גם אם אין לכם מילונים אלא רק מאות אלפים ורצון ויכולת לפתוח עסק עצמאי יש מסלול הגירה דרך הקמת עסק.

זה הוא בערך מה שעולה לי לראש האפשרויות שלכם.
ובקשר למסלול ההגירה הוא תלוי המסלול שלכם, וזה בעיקר או הגשת בקשה לויזה זמנית ואישורה, הגעה לניו זילנד ומתישהו בעתיד לצבור מספיק ניקוד לקבלת תושבות, או מההתחלה לקבל תושבות אם יש לכם מספיק ניקוד (למשל דרך הצעת עבודה ושאר ניקוד או דרך השקעה כספית)
 

rotems30

New member
תודה לך.ועוד שאלה....

האם זה נכון שמקבלים אקסטרא נקודות על מעבר למקום שאינו אוקלנד?
אנחנו שוקלים מעבר לאזור נלסון.
 

ANZ1

New member
כן ולא

כן, מקבלים יותר ניקוד על הצעת עבודה מחוץ לאוקלנד מאשר הצעת עבודה באוקלנד.
כן, מקבלים יותר ניקוד על הקמת עסק מחוץ לאוקלנד מאשר עסק באוקלנד,
לא, לא מקבלים ניקוד על כוונות, העובדה שאתם מתכוונים לעבור לאזור נלסון לא מבטלת את הצורך שלכם בהצעת עבודה אם אתם מתכוונים להיות שכירים.
במציאות זה רק מקטין את האפשרות, כי הסיכוי שבעלך ימצא עבודה שתסכים לבקש עבורו ויזה רק בעיר קטנה מסוימת הוא הרבה יותר קטן מאשר חיפוש בכל המדינה, במיוחד בנלסון, אין הרבה חברות תעשיה או טכנולוגיה בנלסון, זאת עיר קטנה שמתמחה בתיירות וחקלאות .
 

rotems30

New member
מקצוע שנמצא ברשימה

ושוב תודה על התגובה המהירה(במיוחד בהתחשב לטווח השעות ביננו..)..המקצוע של בעלי נמצא ברשימת המקצועות המבוקשים של ניו זילנד והנסיון שלו בתחום עצום.מעל ל 20 שנה..האם עדיין נצטרך הצעת עבודה?
 

ANZ1

New member
כן, תצטרכו

קודם כל התשובות זה באשמת תפוז, הם התחילו לשלוח הודעות למייל על כל תשובה שאני מקבל, ולא הצלחתי למצוא איפה מבטלים את זה.
אז אני ישר רואה כשעונים לי.
ובקשר לשאלה שלך
1. כמו שכבר כתבתי, אני ממליץ לכם להכנס לאתר ההגירה ולראות לבד את התנאים והניקוד ולבדוק האם לבעלך יש לפחות 160 נקודות.
רק לקרוא טוב מה בדיוק כתוב ולבדוק טוב באיזה רשימה בדיוק בעלך נמצא, אין רשימה אחת של מקצועות נדרשים ,אלא יש 2 שונות רלוונטיות , ולכל מקצוע ברשימה יש רשימה של דרישות שצריכים לענות עליהם.
2. פעם כשהסתכלתי ניסיתי לראות אם אפשר תאורטית להגיע ל160 נקודות בלי הצעת עבודה או ניסיון בעבודה בניו זילנד או לימודים בניו זילנד, נדמה לי שהדרך היחידה היתה להיות עם , תואר שני או יותר במקצוע נדרש באופן אבסולוטי לטווח ארוך ועם 10 שנות ניסיון בעבודה שהיא נמצאת ברשימת המקצועות החסרים באופן אבסולוטי ובגיל 39 או פחות, ולהיות עם קרובי משפחה בניו זילנד או שלאישה יהיה גם תואר במקצוע נדרש.
אם לבעלך יש מעל 20 שנות ניסיון , אז הוא כנראה מעל גיל 39 , אחרת הוא היה צריך להתחיל ללמוד לתואר בגיל 14, ולכן לא יכול להיות לכם מספיק ניקוד, אבל תבדקו לבד.
3. בכל מקרה הודיעו שהולכים לעשות שינויים בניקוד מאוגוסט, ובמקרה שלכם השינויים לרעה, הולכים להעלות את הניקוד למי שמרויח בניו זילנד או קיבל הצעת עבודה מעל סכום רציני (אם אני זוכר 98 אלף דולר לשנה) ,הולכים להעלות רק את הניקוד למי שבגילאים 30-39 ולהוריד את שאר האנשים (לא שאני יודע למה מישהו בן 39 הרבה יותר טוב ממי שבגיל 40 או 29), הולכים להוריד את הניקוד לניסיון במקצוע נדרש, מה שיגביר עוד יותר את הצורך בהצעת עבודה.
 
למעלה