מעבר לניו יורק

מעבר לניו יורק

החלטנו לעבור לניו יורק ויש לי כמה שאלות: 1. בדקתי אפשרות דרך חברת כח אדם בארץ אשר מתחייבת למצוא לנו מקום עבודה ולדאוג לרישום הילדים למוסדות חינוך, לעזור במציאת דירה בשכירות, לספק עבודה לשנתיים, רשיון נהיגה אמריקאי וכל זאת תמורת לקיחת 10% מהשכר במשך חצי השנה הראשונה. כסף נוסף שנשלם להם הינו עבור דרכונים לי ולילדים בתוך חצי שנה תוך ליווי עו"ד (בעלי ישראלי ואמו אמריקאית ולו דרכון אמריקאי) בסך של 3500$כולל כרטיסי טיסה הלוך ושוב פתוח לשנה. לי זה נראה עסקה משתלמת האם כדאי להיזהר ובמה? 2. החברה הזו טוענת שהרישום לגן/ בי"ס יהודיים אינו מסובך כלל, אך בספר שקראתי על הגירה לארה"ב אומרת אחת המתגוררת בניו יורק כי יש לרשום את הילדים באוקטובר ע"מ להתחיל ללמוד בספט´ שנה אחרי. מה נכון ומה לא? ממש תודה על העזרה.

Gefen

New member
בעניין בתי הספר והגנים..

אני מציעה לך להתקשר בעצמך ולברר - עד כמה שידוע לי בניו יורק לא חסרים מוסדות חינוך יהודיים, ומאידך- יש גם הרבה יהודים שם, כך שאני בכלל לא אתפלא אם מה שקראת נכון, ובמקומות שנחשבים לטובים יש רשימת המתנה. אני מתגוררת בקנזס וכשהגעתי הנה הייתי שנה+ ברשימת המתנה לגן היהודי אותו רציתי לבן שלי. אבל ניו יורק ענקית ויש בה המון יהודים.. ואין לי ספק שיש הרבה יותר אופציות מאשר בקנזס. אז שוב, אני מציעה לך להרים טלפון ל- JCC בניו יורק ולהתחיל לברר בעצמך. את יכולה להכנס לאתר של ה- JCC בניו יורק - לאיזור בו את מעוניינת, להתקשר ולשאול לגבי בתי ספר יהודיים באיזור ומה סיכויי ההרשמה לשנה הבאה. שיהיה בהצלחה
גפן

חייבת תשובה לשאלה הראשונה וזה דחוף

גפן, חן חן על התשובה אך עדיין חסרה לי תשובה לשאלתי הראשונה ואני זקוקה לה בדחיפות. תודה.

כנראה

שאף אחד לא מכיר את הנושא ולכן לא קיבלת תשובה. באופן אישי נשמע לי מאוז מוזר שחברת כוח אדם תתחייב למצוא לכם עבודה. היא יכולה לסייע בחיפושים או להפנות למעסיקים אבל להתחייב למצוא לכם עבודה? ואם כן איזו עבודה? באיזה שכר? אבל שוב, אין לי שום נסיון עם חברות כאלה כך שמלבד הסימני שאלה האדומים שעולים לי בראש משמיעה מיידית של הרעיון, אין לי הרבה מידע.

ועוד דבר

בנושא רשיון נהיגה בניו יורק - חברת כוח אדם לא יכולה "להוציא" לכם רשיון אמריקאי - רק אתם יכולים לעשות זאת כיוון שזה כרוך בבחינת תיאוריה ובבחינה מעשית (טסט). על תהליך הוצאת רשיון נהיגה בניו יורק את יכולה לקרוא בעמוד המאמרים של הפורום, במאמר על רכב בניו יורק.

לגבי רשיון הנהיגה

לא מדוייק כל כך. הנציג אמר שנקבל רשיון בינלאומי לחודש ואח"כ יארגנו לנו טסט ותיאוריה במהירות ועם תמיכה שלהם שלא נצטרך לעשות זאת לבד.

אתם לא צריכים רשיון בינ"ל

הרשיון הישראלי עם התמונה מספיק בהחלט. ולגבי "יארגנו לכם" טסט ותאוריה "במהירות" - אם תקראי את המאמר שהפניתי אליו תביני שאין לזה משמעות. כל אחד יכול להגיע למשרד ה-DMV ולעשות תיאוריה, אין מה לארגן. אחרי שמסיימים את הקורס, מתקשרים וקובעים תור לטסט, זה הכל.

wondering

New member
תוקף רשיון נהיגה ישראלי

נאמר ואני נמצא בסטטוס חוקי (סטודנט למשל) למשך מספר שנים במדינת ניו יורק ומדי פעם מעוניין לשכור רכב ולטייל? האם במקרה כזה עליי להוציא רשיון בינ"ל עוד בארץ? תודה.

לא - הרשיון הישראלי

עם התמונה מספיק בהחלט. במידה ואתה מתכוון לרכוש ולהחזיק רכב, אז שווה לעשות רשיון ניו יורקי. בכל אופן רשיון בינלאומי מהארץ ממש לא צריך בארה"ב.

אז ככה

בעלי גנן וגם נהג אוטובוס. לגבי המשרה השניה לטענתם השכר הוא 1500$ לשבוע. יש חיה כזאת? וגם מה דעתך לגבי התשלום לדרכונים וכטעסי הטיסה ואם נשמע הגיוני שנקבל אותם במקום גרין קראד כבר על ההתחלה? תודה.

השכר לא נשמע לי הגיוני

לנהג אוטובוס. $6,000 בחודש זה 72 אלף בשנה, זו לא רמת שכר לנהג אוטובוס וודאי לא לגנן. לא הבנתי את עניין הדרכונים - אם אין לכם גרין קארד מסודר איך תוכלו להכנס לארה"ב? מה זאת אומרת תקבלו דרכונים "במקום" גרין קארד? איזה דרכונים??

roy269

New member
מספר הערות

תרשי לי להיות קצת סקפטי לגבי הנתונים שאת מספקת / או הנתונים שהחברה מספקת לך. נראה לי שאינך מכירה את מגבלות אפשריות העבודה בארה"ב לזרים ויכול להיות שהחברה מערימה לפניכם קצת "שקרים לבנים" נקודת פתיחה לטיב הכוונות של החברה תהיה למשל להבין ממנה מה את נדרשת לשם מראש - לדוגמא : דמי רישום . מקדמה ע"ח המשכורת וכו´ אם יש סוג של תשלום כזה או התחייבות לתשלום כזה לפני שקבלתם את הויזות / אישורים הייתי קורא בשבע עיניים את החוזה שאני עומד לחתום איתם לעניין רשיון הנהיגה / כבר התיחסו לזה - כל אדם השוהה חוקית בארה"ב יכול להוציא רשיון ללא כל בעיה ולא צריך מתווכים בדרך. לעניין השכר - קצת סקפטי, בטוח במצב הכלכלי הנוכחי בארה"ב, שאם את לא יודעת גם היא נמצאת במיתון. עניין עלות כרטיסי הטיסה - תוכלי לברר אצל כל סוכן נסיעות, אם המחיר הוא ריאלי. המחירים משתנים בהתאם לעונות התיירות. באמצע העונה המחירים יקרים יחסית. נסי לברר כמה שיותר פרטים לפני!!! שאת חותמת על מסמכים עם החברה בהצלחה

למעלה