ננסה לעזור
ככלל - הדרישות שלך טיפה סותרות את עצמן, כי מרכז העיר לא נחשב ל'איזור טוב', אך הוא עונה על שאר הדרישות שלך.
תחבורה ציבורית די נוחה בכל רחבי העיר, בין אם מדובר באוטובוסים או מוניות שירות. קווים בינעירוניים - לרוב לא עוברים במרכז העיר (מלבד איזור התחנה המרכזית), אבל תוכל להגיע לקווים הבינעוריים בקלות בהליכה קצרה או מונית שירות.
איזורים טובים - צפון, דרום ומזרח העיר.
אפשר למצוא מציאות גם במרכז העיר (למשל איזור הרחובות ז'בוטינסקי/אוסישקין - קרובים מאוד לים ולכיכר העצמאות), אבל אפשר להתווכח האם מדובר באיזור 'טוב'.
תחנות רכבת - כל תחנות הרכבות נמצאות מחוץ לעיר (יש שלוש תחנות בקירבה המיידית - נתניה, צמודה למחלף נתניה; ספיר, בתוך איזור התעשייה החדש; בית יהושע, טכנית מחוץ לנתניה אך קרובה מאוד לדרום העיר). אף אחת מהן לא ממש במרחק הליכה, אבל לאורך כל היום יש קווי מוניות ואוטובסים שמגיעים לשם. אם יש לך רכב, קח בחשבון שיש מצוקת חנייה בתחנות הללו.
וקצת יותר בפירוט - רמת פולג - שכונה שנחשבת למאוד טובה, קרובה לים, קרובה לקווים בינעורניים (כולם עוברים בצומת פולג), לא קרובה למרכז העיר, אך קרובה לאיזור התעשייה החדש, שיש בו גם חנויות למכביר וגם קצת מקומות בילוי. לא מפתיע שזו שכונה יקרה יחסית (אם כי יכול להיות שהקמת השכונות החדשות, עיר ימים ואגמים, איזנו קצת את המחירים).
קריית נורדאו - שכונה ישנה ולכן גם זולה. קרובה מאוד לפולג אז נהנית מאותם היתרונות, אבל נחשבת איזור פחות טוב.
גבעת האירוסים - האמצע בין פולג לנורדאו, אבל קשה לי להאמין שיהיו בה יותר מדי דירות קטנות. זו שכונה שנבנתה למשפחות, וההיצע בהתאם.
קריית השרון - שכונה יחסית חדשה, נמצאת במזרח העיר לכן לא קרובה לים, אבל נהנית משאר היתרונות. בעיקר בניינים לכן יכול להיות שיש שם גם דירות קטנות. נמצאת בין איזור התעשייה הישן לחדש, יחסית קרובה לתחנת רכבת נתניה. לא יודעת מה מצב התחבורה הציבורית שם...
צפון העיר - שכונת פרדס הגדוד או עין התכלת למשל. איזור מאוד טוב ומאוד שקט, חמש דקות נסיעה ממרכז העיר, קרוב מאוד לים, תחבורה ציבורית יחסית זמינה קרוב.
אביחיל - ישוב שיושב צמוד לצפון נתניה. פחות תחבורה ציבורית (אם כי במרחק הליכה קצרצר כבר מגיעים לצפון נתניה). ישוב יקר, אבל יש המון דירות ובכללי זה ישוב מקסים.
בסה"כ נתניה היא עיר ארוכה וצרה, כך שגם מה שלא נחשב "קרוב לים", עדיין לא באמת רחוק
אני לא נוסעת בתחבורה ציבורית אז אני פחות מכירה את ההסדרים, אבל בגדול מוניות השירות נפרסות בכל העיר. הקווים הבינעירוניים מרוכזים במספר קטן יחסית של מוקדים, אבל כאמור, מרוב המקומות תוכל להגיע בהליכה או מונית שירות.
פספסתי משהו?