מעבר לפלורידה

nby3

New member
שאלה

ברצוני להעזר בידע שיש לך, אני רוצה לעבור עם בני משפחתי בעלי ושלושה ילדים, ברצוני לעבוד כמורה בקהילות היהודיות, האם ידוע לך איך אני עושה את זה, האמת שמאוד מפחיד אותי להגיע ללא כיון ולסמוך על המזל בנושא אני רוצה לבדוק מהארץ לגבי עבודה, האם יש לך כתובת בשבילי היכן לבדוק ?

lital182

New member
עבודה

תודה על העידוד!
איפה בארה"ב את נמצאת ? אם לחברה שחברים שלך עובדים עבורה יש עסקים גם בפלורידה אפשר אולי לקבל את הפרטים ? ליטל

lital182

New member
מעבר לפלורידה ../images/Emo42.gif

שלום לכולם, אני מתכננת לעבור לאיזור דרום פלורידה בחודש פברואר, יש לי שתי שאלות ואני מאוד אודה לכל מי שיכול לעזור: 1) סיפרו לי שעכשיו כשנכנסים לארה"ב מקבלים אישור לשהייה של 3 חודשים בלבד (!!!) במקום 6... מישהו יודע בוודאות מה משך השהייה שניתן לקבל עם ויזת תייר? 2) אני מחפשת עבודה ומגורים באיזור דרום פלורידה, אם יש כאן ישראלים שמתגוררים באיזור של מיאמי, פורט לודרדייל, בוקה רטון או הסביבה הקרובה ויכולים לעזור בבקשה כתבו לי ל: [email protected] * אני יודעת שקל למצוא עבודות של מכירה בקניונים וכאלו... אבל אם יש מישהו שיכול לעזור לי למצוא עבודה מסוג אחר זה יהיה נחמד, למדתי עיצוב גרפי ובניית אתרים, יש לי תעודה, ועכשיו אני עובדת בארץ בחברת מחשבים.(אני בת 21 וגרה בתל אביב). אני מקווה לשמוע מכם בקרוב
ליטל

doronf65

New member
מנהל
לפי מה שאת כותבת...

את מתכוונת להיכנס כתיירת ולהישאר שם ולעבוד. אם זה כך, כדאי שתדעי כמה דברים: 1. זה לא חוקי. אסור לך לעבוד בארה"ב כשאת תיירת. 2. בפורום הזה המדיניות היא לא לתת עזרה לדברים לא חוקיים, אז אם זה כך, אל תצפי כל-כך לשיתוף פעולה. 3. אם את מתכוונת להישאר שם לאורך זמן, אז מה איכפת לך שתוקף השהייה שלך פג? רק דעי שאם אכן תיכנסי למצב over stay, אם תצאי לא תוכלי לחזור כמעט בוודאות! הויזה שלך תבוטל ולא תוכלי להגיש שוב בקשה 3-10 שנים (תלוי כמה עשית שהיית יתר). גם אם נראה לך לא נורא, את חייבת להבין שייתכן ששנים לא תוכלי לצאת מארה"ב ושכל זמן שאת שם את בפחד שיתפסו אותך ויגרשו אותך. 4. לגבי משך השהייה: זה תלוי לגמרי בשיקול הדעת של פקיד ההגירה בכניסתך לארה"ב. אין דרך לצפות זאת, אין דרך לשנות זאת. בד"כ זה 3 חודשים, יכול להיות שבועיים ( אם הוא חושד בך) או 6 חודשים. בכל מקרה, בהצלחה! דורון

lital182

New member
תודה...

למה הסקת שאני רוצה לשהות ולעבוד שם באופן לא חוקי? לפי בירורים שעשיתי בעבור משהו כמו 3000$ ניתן לקבל אישור עבודה חוקי באמצעות עו"ד, וזה כנראה מה שאני אעשה. הבעיה היא שכרגע יש ברשותי ויזה של תייר ורק כשאני אגיע לפלורידה אני אוכל להסדיר את עניין אישור העבודה, ולכן מאוד איכפת לי מה תוקף השהייה הראשוני שאני אקבל... נראה לי שאתה מתמצא אז ברשותך עוד שאלה: אם נשארים את משך הזמן המקסימלי שפקיד ההגירה נתן לי בכניסה לארה"ב ואח"כ חוזרים לארץ, מתי מותר לי שוב לנסוע ? יש חוק בעניין ? אז שוב, אם יש מישהו שיכול לעזור לי עם עבודה או קשרים עם ישראלים באיזור אני מאוד אשמח. תודה! ליטל

doronf65

New member
מנהל
אין חוקים ברורים בעניין

הכניסה החוזרת. צריך להבין מה עומד מאחורי זה: הפקיד צריך להתרשם שאת באת לטיול בלבד, ולא לעבודה, או לחיות שם, או שיש לך כל מיני סידורים והתארגנויות. טיול בלבד. אם היית 3-6 חודשים, ואח"כ יצאת וחזרת אחרי זמן קצר מדי, הוא ישאל הרבה שאלות, ואם לא תוכלי לענות עליהן לשביעות רצונו המלאה, הוא יכול פשוט להעלות אותך על המטוס הבא לישראל. הוא ישאל למה חזרת שוב, יבדוק אם יש לך אמצעי קיום עצמאיים בארה"ב, אולי ירצה לראות כסף, אם תגידי שיש לך משפחה תומכת בארה"ב זה יכול להיות לרעתך, כי הוא עלול להתרשם שהם בסיס להישארות לא חוקית שלך. התרשמות הפקיד היא סופית, אין עם מי להתווכח או לערער. הוא לא צריך הוכחות, רק להתרשם. לפעמים אומרים שבפורום מפחידים אנשים עם כאלה אזהרות, ובסוף הכל בסדר. אבל אני מנסה לתאר מה עלול לקרות, וייתכן שהכל יהיה בסדר, והוא יחייך ויגיד לך שלום, אבל ייתכן שלא. זה המון מזל, תלוי בשעה שנחתת (נסי לנחות באמצע הלילה, כך שהם עייפים...), באיזה שדה תעופה, בסתם מזל וקשר העין שלך עם הפקיד. רצוי שזו לא תהיה פקידה כושית שמנה ששונאת את כל העולם ומפעילה את רגשי הנחיתות שלה על כל מי שאפשר, וכו' בהצלחה, שימי לב, שהעברתי לך גם מסר אישי. ביי דורון

lital182

New member
עוד שאלה

אם אני מגיעה עם כרטיס טיסה פתוח לשנה - אני מניחה שהם עושים יותר בעיות מהרגיל, נכון...? יש איזו דרך להימנע מכך ? (משהו שצריך להגיד ומרגיע אותם או משהו כזה...) אני כבר לא שואלת בכלל על כרטיס טיסה רק בכיוון אחד...
שים לב גם ששלחתי לך מסר בחזרה. תודה. ליטל

doronf65

New member
מנהל
זה כיול לעבוד בשני הכיוונים...

כלומר, אם את לא מעוררת חשד ונראה שאת לא מתכוונת לעשות בעיות הגירה, אז כרטיס כזה (שאגב את לא אמורה להראות להם אותם אוטומטית, אלא מרצונך) יכול להיות סיבה לתת לך את המכסימום. למה לעשות בעיות סתם? לגבי כיוון אחד: משרדי הנסיעות לא ימכרו לך דבר כזה, בלי שתראי להם ויזה מסוג שמאפשר לך להישאר שם. דבר נוסף: הדילים באים הלוך-ושוב, ולא ניתן לקנות כיוון אחד בחצי מחיר. גם אם תצליחי, ויסכימו למכור לך וכו', את תשלמי כ- 80%. במאי האחרון הייתי ב"סרט" דומה, ובסוף סגרתי הלוך-ושוב למרות שהיו מוכרים לי כיוון אחד אם הייתי רוצה. פשוט לא משתלם. בקשר להשאר-אבדוק הכל בלילה. ביי דורון

nitushit

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני בפלורידה כבר יותר מחודש
אנחנו קיבלנו אשרה לחצי שנה וניתן להאריך אותה לעוד חצי שנה. לגבי עבודה בקניונים, פשוט פתחי עיתונים יומיים בארץ ושם תמצאי לא מעט מודעות. כדאי לך למצוא חברה שעובדת עם דברים רב עונתיים ולא, למשל, דברים לכריסטמס, כי אז בעצם נגמרת העבודה. יש לך מישהו שמחכה לך בפלורידה? אם כן, שאלי אותו על גודל הצפרדעים שבחצר...

nitushit

New member
אני גרה ליד אורלנדו

ואחותי הגיעה עכשיו למיניאפוליס לעבוד בקניונים. האזור הקר בארה"ב מומלץ כי בחורף הלקוחות הפוטנצייאלים מסתובבים רק בקניונים. בפלורידה רוב הזמן קיץ ויש ים ושמש ודיסני והרבה דברים לעשות בחוץ. עכשיו, לפני הכריסמס אפשר לעשות סכומי כסף חביבים ביותר. אם יש לך עוד שאלות, אני כאן.

למעלה