מעבר לצורך עבודה בגרמניה

שחר84ב

New member
מעבר לצורך עבודה בגרמניה

אני בוגר אוניברסיטה במדעי המחשב ובעל נסיון של מעל 7 שנים , בעל דרכון רומני חברתי בוגרת אוניברסיטה בתקשורת ובעלת נסיון של מעל לשנתיים , בעלת אזרחות ישראלית בלבד. שנינו מתחת לגיל 30. אנחנו רוצים לעבור יחד לגרמניה ולמרות המעבר על ההודעות בפורום ובאתרים אחרים, לא הצלחנו להבין מה התהליך המדויק שעלינו לעשות ? קודם מוצאים עבודה ואז מתחילים לסדר את האישורים או קודם אישור שהיה ואז אישור עבודה ורק אז חיפוש עבודה ? צרפתי בכוונה את העיסוקים שלנו על מנת לקבל מיקוד יותר טוב ממי שיודע כל עזרה תתקבל בברכה !

Nobilis

New member
ברמה החוקית

עד לשנת 2014 האזרחות הרומנית כשלעצמה אינה מאפשרת לך עבודה כשכיר בגרמניה. אתה יכול לעבוד כעצמאי (במקרה כזה - היא תקבל אישור עבודה), או ללמוד כסטודנט במשך הזמן הזה (שוב - היא תקבל אישור עבודה). אם אתה רוצה לעבוד תצטרך להשיג אשרת עבודה. החל משנת 2014 האזרחות הרומנית תאפשר לך ולה עבודה בגרמניה ללא בעיה. בכל מקרה אם אתם לא דוברים גרמנית הייתי מציע לחסוך כסף ואז להגיע לגרמניה לתקופה של לימודי שפה אינטנסיביים. זה יאפשר לכם הרבה יותר גמישות בחיפוש העבודה.

בקר12

New member
זכויות של רומנים

עד כמה שאני מבין, בעלי דרכון רומני צריכים לחכות עד 2014 כדי לא להיות זקוקים לאשרת עבודה כשכירים. הם כן יכולים לעבוד באופן חופשי כעצמאיים. בפועל, כבעל דרכון רומני לא תהיה לך בעיה פיזית לעבור לשהות בגרמניה ולחפש עבודה ואז אם יסתדר יעסיקו אותך כעצמאי או יסדרו לך אישור מתאים. לגבי חברתך, צריך לבקש לה אשרת בן זוג לפי חוקי האיחוד האירופי אבל היא כיוון שאתם לא נשואים אתם צריכים לעמוד בקריטריונים של בני זוג אם אתם הולכים במסלול זה. לגבי הויזה של חברתך צריך להתענין בקונסוליה הגרמנית ולעקוב אחר עיצות נוספות בפורום זה.

שחר84ב

New member
בנוגע לפרוצדורה עצמה

המון תודה על התשובות שלכם. איפה אנחנו מתניעים את התהליך ? בחיפוש עבודה או באישורים ואם כן מה סדר האישורים שצריך להשיג האם מהכרותכם ניתן להפגש עם מישהו בשגרירות שיתן לנו מענה והסבר על התהליך ?

כרמית75

New member
בגרמניה אין ויזה על סמך זוגיות ללא נשואים

גם אם לך תהיה אשרה לעבוד שם, זוגתך לא תוכל לקבל אשרה על סמך הזוגיות שלכם, אלא רק על בסיס ויזת עבודה. התהליך לויזת עבודה משתנה ממדינה למדינה בגרמניה, אבל עובד בערך כך: 1. מחפשים עבודה. 2. כאשר מקבלים הצעת עבודה, פונים למשרד הזרים עם ההצעה (לדעתי יש גם טופס שהמעסיק צריך למלא). 3. משרד הזרים מעביר את ההצעה למשרד התעסוקה, שבודק שאין מובטל גרמני שיתאים לה. במידה ואין, תקבלו ויזת עבודה התלויה במעסיק, כלומר שאתם לא יכולים לעבור ממעסיק למעסיק - ברגע שעזבתם או פוטרתם, הויזה לא תקפה וצריך להסדיר שוב את המעמד מול מעסיק חדש. במידה ויש גרמני מתאים, לא תקבלו ויזה. תהליך הבדיקה הזה עשוי לקחת 6-8 שבועות. חומר למחשבה: בגרמניה לא קל לזרים למצוא עבודה מכמה סיבות. 1. אי שליטה בשפה הגרמנית. רוב המשרות מצריכות גרמנית ברמה עסקית וידיעת אנגלית או שפה נוספת לא בהכרח תעזור לכם, כי גרמנים רבים דוברים אנגלית או שפות זרות אחרות באותה הרמה של מי שאינו דובר אותה כשפת אם. 2. בגרמניה שמים דגש עצום על תעודות והכשרה וחשוב שהתארים שלכם, או כל סוג הכשרה אחר, יהיה מוכר בגרמניה. זה לא תמיד תהליך פשוט. 3. מעסיקים נרתעים מלהעביד זרים, כי הליך קבלת הויזה הוא ארוך ואין הבטחה שבסיומו תקבלו את האשרה אם נמצא גרמני מתאים למשרה. כאמור, קשה, אבל לא בלתי אפשרי ותלוי בנחישות שלכם. במידה ויש לכם תחומי התמחות ספציפיים, יכול להיות שכן יהיה ביקוש. קראתי לאחרונה שבגרמניה יש מצוקה גדולה בתחום ההנדסה. לא יודעת אם זה תופס גם לגבי מדעי המחשב, אבל שווה בדיקה. ישנן גם חברות בינלאומיות שכן יעסיקו זרים ללא גרמנית. מה שחשוב זה ללמוד את השוק ולנסות למצוא עבודה לפני שמגיעים. אופציה נוספת היא לחפש חברות ישראליות עם סניפים בגרמניה שעשויות להציע רילוקיישן. כמו שנוביליס המליץ, אני גם חושבת שזה לא רעיון רע לחסוך כסף ולהתחיל ללמוד גרמנית. אם אתם מוכנים לחכות עד 2014 (שנראה מאוד רחוק, אבל זה בעצם רק שנתיים וקצת), אולי שווה לחסוך כסף וללמוד בארץ עד אז ולחסוך הרבה בירוקרטיה. שים לב שגם אז, אם זוגתך עוברת איתך היא תצטרך לעבור את אותו התהליך כל עוד אתם לא נשואים. אני לא בטוחה שגם אם אתם נישאים עד אז זה משנה משהו לגבי ההליך שזוגתך תצטרך לעבור, כל עוד לה אין ויזה אירופאית. אולי מישהו אחר יידע...

אשנתי

New member
אם הם מתחתנים

אחרי 2014 היא יכולה לקבל ויזת בן-משפחה. רגע, בעצם גם היום היא יכולה לקבל את הויזה הזאת, אם היא נשואה לו או "ידועה בציבור" כי למיטב הבנתי, במקרה של הויזה הזאת, בכל מדינה מלבד רומניה במקרה הזה - חלים חוקי האיחוד ולא החוקים המקומיים. שווה לברר. אבל אלוהים - למה גרמניה? חסרות מדינות באירופה?

כרמית75

New member
להבנתי אין ויזה של ידועים בציבור בגרמניה

אבל שוב, לא סגורה על זה לחלוטין. מה בדיוק הבעיה בגרמניה?

אשנתי

New member
אין בעיה בגרמניה

למי שדובר גרמנית ברמה גבוהה. אבל אני לא מבינה את ההתעקשות לעבור לשם אצל מי שאינו דובר גרמנית כלל. מה רע בפינלנד? או צרפת? או איטליה? או אפילו, אלוהים ישמור - בלגיה? למה לנסות לעבור דווקא למדינה הכי ייקית באירופה? לעניין הויזה - לא בדקתי את זה, אבל ההגיון אומר שאם חלים חוקי האיחוד על פני החוקים המקומיים, ובחוקי האיחוד אפשר לקבל ויזה ע"ס שותפות אזרחית, אז זה בתוקף בכל מדינות האיחוד. מכיוון שהוא לא אזרח גרמני, אלא רומני, חלים עליו, בהקשר הזה, חוקי האיחוד ולא חוקי גרמניה. אלא אם - גרמניה בחרה to opt out מהסעיף הספציפי הזה והאיחוד הסכים לה (בדומה למקרה של בריטניה ואמנת אמסטרדם) את האם הזה, צריך לבדוק...

Nobilis

New member
הסבר

חוקי האיחוד אכן מאפשרים קבלת ויזה לבני זוג. אבל ההגדרה של בן זוג (למיטב זכרוני) תלויה במדינה. חלק מהמדינות מקבלות רק נישואים, וחלק - גם שותפות אזרחית כזאת או אחרת.

בקר12

New member
עוד מידע

באתר של השגרירות הגרמנית בארץ - ישנה כותרת: "כניסה לגרמניה ושהות ממושכת בגרמניה לילדים, בעלים, נשים ושותפים לחיים של אזרחים גרמנים" - ז"א שהם מכירים בשותפות לחיים אך כאמור זה מתייחס ל אזרחים גרמניים ולא אירופים כמו במקרה הנוכחי. אין שם מידע אחר וכנראה צריך לדעת גרמנית לחפש מידע רלוונטי באינטרנט. לדעתי מומלץ לפנות לקונסוליה שלהם ולברר

כרמית75

New member
המידע שם די עמום לגבי בני זוג לא נשואים

מסכימה שכדאי להתקשר לברר. כשבן זוגי הגרמני בירר עבורי במשרד הזרים בגרמניה, נאמר לו שאין בעיה ושכל מה שצריך לעשות זה להגיע ולהרשם בעירייה. הם אפילו אמרו לו בדיוק למי לפנות במשרד הזרים עם הגעתי. מה שהם שכחו לומר לו זה שאני אקבל ויזה אם אמצא עבודה והמעסיק שלי יארגן לי ויזה :).

אשנתי

New member
מעניין

ולכן אני לא מבינה למה להתעקש על אחת המדינות היחידות שהיא יותר אנלית מהממלכה המאוחדת...

אשנתי

New member
אני גאה להיות אשתו

לא בגלל שהוא גרמני. זה לא ממש מעלה או מוריד משהו. דווקא על חלק נרחב מהתכונות הייקיות שלו הייתי מוותרת בשמחה. שלא תבין לא נכון, אני מאוד נהנית לגור בממלכה המאוחדת, זה לא הופך אותם לפחות אנלים. ועובדה שלא בחרנו לגור בגרמניה, ולא בכדי...

בקר12

New member
את לא היחידה

גם השבטים האנגלים והסכסונים העדיפו לעבור מגרמניה ולגור בבריטניה

אספרסו2

New member
את פשוט לא מכירה

את היתרונות של לגור בגרמניה, המלפפונים החסה העגבניות הנבטים שיטה גרמנית חדשה לדילול אוכלוסין

forglemmigej

New member
ומה עם הומור גרמני

בדנמרק עלתה מחשבה לעשות ביקורת גבולות בדרום עם הגבול הגרמני בגלל שהרבה אנשים "לא רצויים" נכנסים משם, אז הטלויזיה zdf עשתה מערכון על הגבול הכי בטוח ביבשת http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-40578610:tyskere-gør-grin-med-dansk-grænsekontrol.html אני חשבתי שזה נורא מצחיק המקומיים קצת פחות , אבל ההומור שלהם גם לא משו , יש לי הרגשה שרוב אלו שחיים בצפון היבשת קצת קשה להם לצחוק על עצמם כמונו.. מצד שני, לפני 60 ומשו שנים הגרמנים לא נכנסו בצורה כזו לדנמרק

dotandvir

New member
הכי טוב לדבר עם השגרירות

קח בחשבון שהמעבר לגרמניה יכול להיות פשוט יותר אם עוברים למדינה ליברלית בפדרציה לעומת מדינה שמרנית בפדרציה. בשגרירות ידעו להפנות אותך לאנשים הנכונים. בתור אזרח גרמני אני יודע שיש אפשרות לאזרחים גרמניים לבוא גם עם בן/בת זוג שהם לא נשואים להם אבל זה מאוד מסבך את החיים. כאזרח רומני אתה עלול להיתקל בקשיים במילוי הדירקטיבה (לפי דעתי בת זוגך אמורה לקבל ויזת עבודה כשכירה בעוד שאתה לא). כדאי לברר מראש את כל התנאים והזכויות כדי שלא תמצא את עצמך נכנס למאבק משפטי ארוך (ובגרמניה הוא עלול להיות ארוך מאוד). דותן

למעלה